Illegal invandring med nödlandning på Mallorca

INVANDRING. Efter att ett flygplan som var på väg från Marocko till Turkiet nödlandat på Mallorca fick inga flygplan varken lyfta eller landa, uppger tidningen El Mundo. Polisen utreder nu händelsen som en planerad aktion för att ta sig in i landet illegalt.

EC-NFX Beechcraft B200GT Super King Air Foto: Adrian Nowakowski

Enligt polisen ska en passagerare mått dåligt på flyget vilket gjorde att de tvingades nödlanda. Samtidigt som personal hjälpte den sjuka passageraren så skedde en ”massavgång” av passagerare som sedan spred ut sig över flygfältet.

Händelsen inträffade på fredagskvällen och på grund av dåligt väder och dålig sikt dröjde det innan polisen lyckades lokalisera de passagerare som tagit till flykt ut på landningsbanan. Enligt polisen ska flera personer frihetsberövats.

Flygtrafiken omdirigerades till bland annat Menorca och Ibiza medan landningsbanorna var stängda och först vid midnatt kunde flygplatsen öppna igen.

Den person som uppgavs vara sjuk på flygplanet fick snabbt lämna sjukhuset efter att det konstaterats att det inte föregick några medicinska skäl. Personen har omhändertagits av polisen.

Händelsen utreds utefter hypotesen att det är en planerad aktion för migranter att ta sig in i Spanien illegalt, skriver El Pais.

-Pettersson undrar om det inte går att beslagta planet eller bötfälla ägaren innan detta blir en vana…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Illegal invandring med nödlandning på Mallorca

 1. Hur gick blev det med det egyptiska planet som flög till Gotland för några år sedan med folk som påstod att de kom från Syrien, beslagtogs det?

 2. Igår i Spanien – Imorgon i Sverige. Beslagta och sälj flygplanen om det händer här. Brottslingars verktyg/fordon skall alltid beslagtas.
  Skall ägaren ha tillbaks dem så skall de vara fullastade som när de landade!

  11
 3. Hade det varit Sverige hade man inte sett det som en planerad aktion om det så hände dagligen, stället hade man trott varenda ord från de som orsakade nödlandningen. Och det hade skrivits en massa snyftartiklar i pressen.

  11
 4. Flygrutter går ju inte som raka linjer på en platt karta så det kan nog ligga ungefär längs en normal rutt mellan länderna.

 5. Det är ju inte säkert planets ägare eller personal var införstådda, det får väl utredningen visa.
  Grundproblemet är att asylprocessen gynnas av att ta sig innanför gränsen, så borde det inte vara.
  Vi borde göra som Australien, försöker man smuggla sig in kan man aldrig någonsin få asyl, enbart temporär förvaring på någon ö.
  Om vi i framtiden skall kunna hjälpa människor som faktiskt är på flykt på riktigt eller lider nöd måste asylsystemen göras om i grunden så vi får bort alla 99% friåkare.

 6. Det har kommit många båtar med algerier under sommaren och hösten.de ligger ute på redden med ett fartyg där de släpper iväg dem i små båtar. De åker skytteltrafik. befolkningen hjälper till att larma. Man har ett system där man kan följa dem på radarn. En båt tog de när han tankade för att hämta flera.
  De drar också upp en del lik ur spat. Stora insatser.
  Sverige ska skämmas för det lidande och olycka de förorsakar genom sin pullfaktor. Spanien är transit på vägen till Tyskland och Sverige.
  Última hora på spanska. Majorca daily bulletin på engelska är att rekommendera.
  De utelämnar mycket på de svenska medierna. Kollade AB idag och vi skrattar. Hur länge ska de försöka mörka?

  11
  • Hehe… Majorca daily bulletin, det första man möts av är en (blygsamt pixlad) bild av en av flygplatsasylanterna. En bild som tydligt visar vad det handlar om för ena, en bild vi aldrig skulle få se i svensk press. Om de inte hittar en söt bild på en mamma med barn i en medlidsam situation så visar de helst inga bilder.

   • Här visar man upp dem och filmar båten. Skriver deras namn. Man visar ifrån son gotleu en del av Palma då de har uppgörelser. Man skrev om gitanas som kallade det rasism då de åkte dit. Zigenare alltså. De får bli som avskräckande exempel. Man lägger ut en bild från rättegångssalen. De sitter på en stol framför skranket där domaren sitter på ett podium.
    Det är på gott och ont givetvis. I dag är det mest ok tycker jag. Ingen anonymitet
    El país är lite vänster. La sexta med på tv n.
    En diskussion brukar börja lugnt. Det tar några minuter innan de ryker ihop. Ord och inga visor

 7. Han sa att han hamnade i diabetescoma. Han fördes till san llazar sjukhuset där man konstaterade att ingen sjukdom förelåg. Han sa asyl. Man häktade honom.
  Flygplanet är ett statligt marockanskt. Piloten sa i högtalaren att 24 personer avvikit. De gömde sig bakom flygplanshjul och sprang på landningsbanan. Policía Nacional hjälper till att fånga in dem och samtliga häktas för brott mot emigrationslagen.
  Det var samma då de öppnade gränsen och morerna vällde in. Sedan blir det förhandlingar med Marocko. De får mer pengar. Som omvänd kidnappning. Spanien begär alltid mer pengar av EU för att hålla morerna stången. Råttan på repet.
  Efter drygt tre timmar öppnade man igen. Det är stormigt nu sedan igår och man vill hålla hög säkerhet

  15
 8. Mallorca ligger väl inte på en linje Marocko Turkiet, bara det är en indikation på fult spel.+
  Då det gäller sådant är MENA mästare.

  11

Kommentera