Socialdemokraterna väljer Miljöpartiet framför arbetarklassen

INRIKES. Svenska drivmedelspriser slår världsrekord. Att Socialdemokraterna inte bryr sig om människor som måste ta bilen till jobbet är ett svek mot arbetarklassen, skriver den före detta Socialdemokraten Jan Emanuel Johansson på Göteborgs-Posten.

Socialdemokraternas första partiprogram bestod av drygt 600 ord. Det senaste har utökats till 12 800 ord. Trots det lyckas man inte finna någon definition av arbetarklassen, den klass man numera mycket sällan nämner vid namn.

En möjlig definition hade kunnat vara: ”De som måste ta bilen till jobbet för sin försörjning.” Inte heltäckande, lite förenklat, men bättre än inget.

”Regeringen har pausat BNP-indexeringen av bensin- och dieselskatten under nästa år för att reduktionsplikten inte ska slå för hårt mot den enskildes ekonomi”, säger energiminister Anders Ygeman till Aftonbladet (4/11).

Läs igen. Inte slå så hårt mot den enskildes ekonomi. Sverige har världens näst högsta dieselpris. Vi ligger i världstoppen även när det gäller bensin. Men det ska inte slå mot den enskildes ekonomi.

Så infernaliskt dumt. Om man inte bara tänker på sig själv, förstås. Det slår inte mot min ekonomi och det slår inte mot Anders Ygemans ekonomi. För vi tillhör den lilla procenten höginkomsttagare. Men det finns andra, med andra livsvillkor.

De andra, de som har dålig lön. De som bor på landet. De som behöver titta på prislappar och tvingas bry sig om bensinpriser. De som inte har så mycket kvar när månaden går mot sitt slut. De som inte kan jobba hemifrån. Mot dem är ett av världens dyraste drivmedelspriser ett reellt hot mot möjligheten att försörja sig. Mot dem är det ett hån när en minister säger ”det ska inte slå mot den enskildas ekonomi”.

Nu är det åter den vanliga människan, tidigare kallad arbetare, som ska betala. Varför ska det alltid vara så att de som redan bär ska bära mer? Hur kommer det sig att det återigen riktas ett dråpslag mot den här samhällsklassen?

Sedan ställer mitt parti sig frågande hur det kommer sig att S gör katastrofval efter katastrofval.

”Genom reduktionsplikten kan vi se till att den som behöver åka bil kan göra det på ett sätt som är bättre för klimatet genom en ökad inblandning av biobränsle”, säger Anders Ygeman.

Nej Ygeman, reduktionsplikten är ett sätt att betala Miljöpartiet för nycklarna till makten. Men de som egentligen betalar för din ministertaburett är de som tar bilen till jobbet för att de inte har något alternativ.

Reduktionsplikten är en mikroskopisk del av de 60 procent av olika skatter och avgifter staten lägger på drivmedel. Om regeringen ville göra något för dom som bär upp landet så finns det 60 procent att ta av. Världens näst dyraste drivmedel är ingen naturlag.

Det är en politiskt styrd beskattning för att uppfostrande ta pengar av dem som tankar bilen för att lägga pengarna på något de anser viktigare. Mediokert dolt bakom argument kring miljönytta. För vad svensk reduktionsplikt gör för miljön är i realiteten är mikroskopisk.

Lika lite som att det är de som måste ta bilen till jobbet som är miljöbovarna. Finns det ens någon som på riktigt tror att vi räddar miljön genom att straffa vanligt folk i Sverige? Slutar det inte alltid bara med en floskel om att ”vi måste visa vägen”? ”Föregå med gott exempel”? Där eliten hånfullt pekar finger åt ”lantisar” och låginkomsttagare.

När Socialdemokraternas partiprogram försöker tydliggöra klasstrukturerna i samhället beskrivs dessa genom orden: ”De klassmönster som skapas i det ekonomiska livet är centrala för förståelsen av ojämlikhetens problem. Klassbegreppet beskriver de systematiska skillnader i människors livsvillkor, som skapas av produktionslivet.”

Några av de systematiska skillnaderna i livsvillkor är bland annat att man måste ta bilen till jobbet för sin försörjning. Välkomna tillbaka till klassanalysen ni som en gång företrädde en samhällsklass ni inte längre vill nämna vid namn.

Jan Emanuel Johansson

-Pettersson säger att höga skatter är Socialdemokraternas liv och föda. Höga skatter är socialism, desto högre skatter ju mer beroende av staten (socialdemokraterna) blir den enskilde.

Dessutom slår de flesta skatter hårdast mot mindre bemedlade.

En högavlönad som Anders Ygeman med en lön på 142.000 kronor i månaden bryr sig knappast om att el och bensinräkningen ökar med en femhundring per styck i månaden på grund av skatter.

Skatter på konsumtionsvaror slår hårdast mot konsumenterna med minst marginaler.

 De flesta punktskatter, har införts av olika skäl för att styra konsumtionen dit samhället vill. Som alkohol och tobaksskatterna för folkhälsan och energiskatterna för miljön. Skatterna har dock blivit så höga så de är av stor betydelse för de totala skatteintäkterna.

AlkoholskattAvfallsskattBekämpningsmedelEnergi, koldioxid och svavelskatterGödselmedelLotteriskattNaturgrusReklamskattSkatt på vinstsparandeSpelskattSärskild premieskatt för grupplivförsäkringTobaksskattTrafikförsäkringspremie och säkert några jag glömt. Dessutom finns det skatteliknande avgifter på el, förpackningar m.m.

Och den värsta av allt moms, som läggs på varan och på skatten. Alltså skatt på skatten.

Steget efter.
Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Socialdemokraterna väljer Miljöpartiet framför arbetarklassen

 1. ja men detta är ju jätte bra! det onebär ju stt det är väljare som får bestämma! om sossialistiska väljare snser stt det är bra att mupparna stänger av EL och på så sätt stänger ett flertalet arbetsplatser ? så är det nu jätte bra..!?
  det enda man behöver göra efter nästa val ärdra in alla bidrag särskilt arbetslöshetsersättning !!! då blir det annat ljud gnäll kören!

 2. S-kongressen. S-sekten avskärmar sig alltmer från folket. Istället importerar man IQ-fattiga från fattiga länder utanför Europa som får medborgarskap och rösträtt och som dessutom måste försörjas (försörjningsbidrag) av den svenska skatteslaven. Denna import röstar rött. Hur kan man göra så mot sitt folk för att kunna sitta kvar vid makten? Grundfalskt och ryggradslöst. En form av politisk stöld och maktmissbruk. Vilka summor handlar det om? Varför har vi de lägsta pensionerna i Norden? Inte någonting av detta har tagits upp på S-kongressen eller av Aftonbladet m fl. På sociala medier (sanniningsmedier) finner man de riktiga svaren.

  18
 3. Det bästa nu vore om Magdalena trots allt väljs till statsminister och därvid törs sparka ut alla miljöpartister som ministrar och de som sitter innästlade i regeringskansliet.

  Sedan får en ren sosseregering ta matchen i valet om ett år.

  Det borde tvinga även Annie Lööf till att ta ställning.

  15
 4. Som jag ser det hela verkar det osannolikt att återställa landet Sverige till normalläge med demokratiska principer. Skadan är för omfattande.

  35
 5. Vad skett i Sverige tror jag inte kunde ha skett i något land som Frankrike exempelvis.

  De skulle ställt till med strejker och annat rabalder, men svenskar är för snälla och opponerar sig inte.

  Hur många gånger har jag inte hört ” bråka inte, det blir det inte bättre av, och vad kan vi göra.”

  28
 6. Arbeta, omodernt. Nää, alla ska jobba inom
  stat o kommun……det skänker välstånd….
  Mp, V, S….arma land.

  40
 7. ”Regeringen har pausat BNP-indexeringen av bensin- och dieselskatten under nästa år för att reduktionsplikten inte ska slå för hårt mot den enskildes ekonomi”, säger energiminister Anders Ygeman till Aftonbladet (4/11).

  Eftersom BNP sjönk med 2,8% 2020 så betyder det att skattesänkningen pga lågkonjunktur brinner inne pga den pausade BNP-indexeringen. Årets prognos on 5% tillväxt kommer garanterat får fullt genomslag på priset.

  29
 8. Såg just på sosseriets partikongress Det var som hämtat ifrån Nordkorea så fort Magdalena öppnade käften så klappa man händerna tyvärr massinvandringen kommer att fortsätta ända till Sverige totalt kolappsar……

  63
 9. Socialdemokraterna har aldrig brytt sig om arbetarna efter 1970. De var bara den utvalda gruppen som skulle utnyttjas, ”partiets nyttiga idioter”. Allt snack om klasskamp är endast till för att dela in folket i, ”vi och dom”. Då är det enklare att hålla fårskocken under kontroll. Genom att kontrollera fackföreningarna blev det enklare att dra in pengar till partiet och föra medlemmarna bakom ljuset.
  Nu börjar mörkret sänka sig över det mentalt utarmade nomenklaturan.
  Jag kommer att njuta av deras undergång!

  56
  • Just din passus ”vi och dom” är helt slående. Vi är (S)-adeln som utan samvete skor sig så mycket det går på de som betalar vår lön. Margaret Thatcher har så rätt. ”“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”

   14
 10. I dag är vi sex långpendlare som sagt upp oss på jobbet ,vi har inte råd
  att pendla med bil 25 mil varje dag.Företaget har förståelse men
  får problem eftersom vi alla är specialister på styr o regler elektro.
  Så nu står vi till arbetsmarknadens förfogande.Vi är alla över 55 år

  67
   • Jösses så många tummar ned. Professor si och så är tärande. Janne har varit närande i många år så här långt. Nu mister han jobbet och blir också tärande som professorn. Fast med mycket sämre ersättning. Vem har byggt upp vilken välfärd.

    Satir är dålig satir om man måste förklara den för de som inte förstår. Kan ni förklara era tummar för mig som iget begriper.

    1
    12

Kommentera