4 thoughts on “Fredspristagare hotar med blodbad

 1. När det gäller de vetenskapliga nobelprisen går det i allmänhet till så att upptäckterna måste blivit befästa vetenskapligt, t.ex. genom flera experiment eller genom att fler kommer till samma resultat. Ofta därför det kan ta lång tid, ibland decennier innan upptäckterna prisas.
  Samma sak borde göras med fredspriset, det är först i efterhand det går att avgöra om en politiker eller person verkligen bidragit till världens fred. Därför är fredspriset ett pajaspris som det handhas idag, det är inte ett fredspris utan snarare en opinionsbildande del av dagspolitiken. Gissningsvis enorma påtryckningar och lobbande som pågår bakom kulisserna.

 2. Norrmännen borde inte få dela ut fredspriset. De har fan aldrig lyckats pricka rätt någon gång.

 3. Fredspristagaren Abiy Ahmed Ali som hotar med blodbad, är i gott sällskap med en annan mottagare av Nobels fredspris, terroristen Yassir Arafat, – ”terrorismens gudfader skiner i glansen av fredspriset på spiselkransen”, som Norrbotten-Kurirens fd redaktör Gunnar Larsson skrev. Och Ahmed Ali är även i gott sällskap med Barack Obama, som under tiden USA var inblandat i fyra krig, tilldelades fredspriset 2009, – ”oklart varför”, som Pettersson kommenterade. Till sin efterträdare som USA:s president, lämnade Barack Obama över ett land vars inblandning i krig hade ökat från tidigare fyra till sju.

  Pettersson skrev om denne ”fredlige” Abiy Ahmed Ali, – för nästan jämnt ett år sedan var rubriken: ”Ännu en fredspristagare startar krig”:
  https://petterssonsblogg.se/2020/11/09/annu-en-fredspristagare-startar-krig/

  10

Kommentera