LO struntar i knegarnas pensioner…

PENSIONER. LO:s ordförande Susanna Gideonsson uttalade sig nyligen i en intervju i DN om att Socialdemokraterna bör söka stöd i riksdagen för att höja pensionerna. För att få igenom en höjning tycker hon att S kan ta stöd av SD. Hon uttrycker också ett missnöje med hur pensionsgruppen, som består av alla riksdagspartier utom SD och V, har skött sitt arbete.

När SD-ledaren Jimmie Åkesson såg att LO tyckte som SD om pensionerna, så bjöd han in Gideonsson till möte. I inbjudningsbrevet som har skickats till LO och som Aftonbladet har tagit del av skriver SD-ledaren.

”Jag tycker mig kunna skönja en konstruktiv inställning i det som jag gärna följer upp. Du och jag tillhör olika partier, med förslag på området som till viss del skiljer sig åt, inte minst vad gäller hur de utformas tekniskt. Men förhoppningsvis delar vi viljeinriktning i synen på pensionerna. Vi bör således kunna lägga prestige och andra meningsskiljaktigheter åt sidan för denna viktiga fråga.”

Ordförande Gideonsson avvisade dock snabbt Åkessons inbjudan och har inte något intresse av att träffa SD-ledaren.

-Pettersson tolkar det som att LO struntar i vanligt folk och deras pensioner, det handlar som vanligt om socialdemokraternas makt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “LO struntar i knegarnas pensioner…

 1. Inte så konstigt att LO:s ordförande Susanna Gideonsson inte vill ställa upp då LO är en Socialdemokratisk organisation och så är det med hela fackförings rörelsen. Skall arbetarna verkligen få en fackförening som verkar för deras skull och inte för något enskilt parti så får man göra om hela fackföreningen till att vara en helt opolitisk organisation. När det gäller Pensionsgruppen så skall den förändras så att alla riksdagspartier som är invalda inräknas och skall vara delaktiga i besluten. Att utesluta något politiskt parti är helt och hållet odemokratiskt.


 2. tycker Jimmie borde klargöra dehäriga med 1000 mer i libran för samtl.Panchos??…enl.mitt förmenande borde 1000 bagis mer/mån gälla de 15-20% fattigpanchos, de som idag hankar sig fram på under 15t/mån…deffenetivt inte på de grupper som redan idag ligger på över 20t/mån…alltså där vid minst 15000t/mån(inkl.bost.bidrag) skäligt i dagsläget…men klykar Jimpas baktanke, samtl. panchos bättre sukta än bara en liten minoritet?🧐

 3. Om det varit sossarna som bjudit in SD för samtal och SD nobbat.
  Då hade alla ”storheter” inom S spytt ur sig vilka kräk SD var som inte ville ge pensionärerna bättre pension.
  Att använda sakliga argument kan de inte, S är mästare på otidigheter.

  35
 4. Så här skrev Annika Strandhäll (s) når hon var socialförsäkringsminister: ”10 miljoner! Att vår befolkning växer kraftigare än de flesta i Europa är viktigt för att säkra välfärden och pensionerna! Heja Sverige”,

  Adam Marttinen (sd): ”Minns ni hur löften ven i luften från Socialdemokrater, Moderater etc. ’Vi behöver en ökad invandring för att klara framtidens välfärd och pensioner’. – Det blev så mycket pensionsräddning till slut så de själva fick panik. Ett oförlåtligt svek på så många sätt!”

  Organisationen Svensk Försäkring slår också fast att svenskarnas pensioner är förstörda och skriver rakt ut att för många pensionärer blir det omöjligt att leva på sin pension.
  https://twnews.se/se-news/beskedet-svenskarna-kommer-inte-kunna-leva-pa-sin-pension

  40
 5. Igår sa en S ekonom pensionärerna
  har det bra! Hmm, av 2miljoner pensionärer
  har säkert hälften en bra pension.
  Hur är det ställt m den andra miljonen
  pensionärer? Säg att hälften (500 000)
  har 10 000/m före skatt. Återstår då
  en halv miljon m drygt 7000/m .
  Ja, bostadsbidrag finns. Max ca 6000.
  En högst normal hyra är 7-8000. Prova o
  leva på 5- 6000/m med de andra räkningarna ej inräknade! Lycka till .
  Samtidigt fungerar vi som hela världen s
  bankomat o jultomte .Arma land.

  54
 6. ja det är inte säkert ? hur som helst så spriker fasaden. plötslig finns ett alternativt! den sossialistiska linjen har varit att när du får pension och får fakta att du har blivit blåst ! ja då är det försent den tid du har kvar är enkel stt föringa låva bättring någon gång i framtiden. men du får sldrig del i det. du är körd men om du på sen hösten startar hjärnan och avpoliterar vänsterdyngan s kan man kanse få någonting som vård eller liknade.

  27
 7. Jaså, LO spelade bluffpoker! Men Jimmie Åkesson synade korten, och det visade sig vara enbart ”svarte petter”!

  63
 8. En Socialdemokratisk lufpastej som vanligt .
  Prat utan substans , avsett att lura nån trögtänkt knegare , som vanligt .

  56
 9. Smart av Åkesson att bjuda in. Han visste ju naturligtvis svaret. Detta bör nog få ytterligare LO medlemmar att lämna Sosseriet.

  64
 10. Som vanligt är det mycket snack och ingen verkstad inom socialismen. De bara lovar runt och håller tunt, allt för att försöka få så många väljare till Partiet som möjligt i valet nästa år.

  Bra av Åkesson att syna bluffen som partiböckerna i LO ledningen försökte sig på att lura sina medlemmar.

  60

Kommentera