Mycket lägre drivmedelspriser i Norge

DRIVMEDEL & SKATTER. Svenska politiker skyller våra höga drivmedelspriser på det internationella oljepriset. Detta trots att dieselpriset i Sverige är det näst högsta i världen, endast Hongkong är dyrare, och snittpriset i världen är c:a 9,50 per liter.

Lägre bränslepriser på diesel och bensin i Norge Foto: Jan Andersson, SR Ekot

Att dieseln är billigare i Norge än i Sverige gör att många lastbilar som trafikerar Norge helt undviker att tanka i Sverige, rapporterar Sveriges Radio. ”Jag kör jag på ångorna hit till Norge och tankar här”, säger lastbilschauffören Henrik Pettersson från Dalby i Skåne.

Orsaken till prisskillnaderna mellan länderna anses vara olika skattesatser och även olika regler kring inblandning av biodrivmedel.

Priserna varierar från dag till dag, som mest kan det skilja 5-6 kronor litern på diesel, något mindre på bensin. För en åkare som tankar några gånger i veckan är det tusentals kronor i skillnad.

-Pettersson säger som klimat- och miljöminister Per Bolund, ta tunnelbanan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Mycket lägre drivmedelspriser i Norge

 1. Hittade en intressant länk i dagens Krone,som inte likt Abzurdistan passar upp vad de förmedlar,till sin läsare:
  https://www.krone.at/2545649
  Intressant vad de liksom Bolund,släpper ut för mängder CO2,allt för att få stråla sig i glansen !

 2. Det snabbaste och enklaste vore att sänka skatten rejält på el och drivmedel för oss konsumenter! Även andra områden går att revidera rejält..men det hör man aldrig nån ta upp i media! Bara dessa ständiga bortförklaringar och manipulationer..

  12
 3. När nu de Gröna extremisterna visat var de står inför väljarkretsen,är det också tid att visa var Centern står i El-frågan.
  Vi i södra Sverige har bland världens dyraste el. Detta för att Kärnkraften stängdes ner på Centerns inrådan,och beslut.
  Nu vill dessa Lööfs skara försköna Östersjön söder om oss,med Vindmöllor !! Detta trots att det är bevisat,att dessa är ingen lösning av energifrågan.

  20
 4. Och miljöidioterna i Riksdagen gasar som tusan. Det regnar pengar över olika miljöprojekt och ”kultur”projekt som dessutom sträcker sig flera år fram i tiden. Det gödslas för närvarande m a o friskt för miljöpartistiska partigängare, vare sig de pysslar med miljö eller idkar ”publicistiskt” mediearbete.

  Det fattas nu otroligt många beslut av ett miljöparti i dödsryckningar som snarast efter valet skall rivas upp.

  29
  • Har vi billig mat? Vet inte det, men vi har en del Ica handlare som blivit Mångmiljonärer,
   men vi ser sällan att Bönderna blir rika?

   17
   • Jag tror att de flesta bönder är väldigt rika, tyvärr inte på rörelsen och det arbete de lägger ned utan på värdeökningen på marken.

    De flesta ICA-handlare tjänar bra med pengar när de driver sina egna butiker.

    Är man inte nöjd så finns Konsum som ofta leds av S-politiker och fickpengar i styrelsen.

   • Pettersson:
    När du nu påminner om COOP kan Stenbock inte erinra sig,ha besökt deras butiker.
    Senaste besöket i en kooperativ affär,måste varit under tidigt 50-tal. Detta i lilla by-ortens Svea,som deras butik hette !!

 5. Såg att MP har stöd av 3 % av Svenska folket vid senaste mätningen Det är bra vi kan inte låta 3% av väljarna terrorisera oss med skatt på tamefan allt el skatt där är det moms på skattetn vi har världens högsta diselpris på en ny husbil vägskatt ca 30 000 om året plastpåse skatt extra skatt på kläder en timmerbil måste köpa disel för 50 000 i veckan. Hör och häpna MP vill öka invandringen bevare oss för detta SVENSKFIENTLIGA PARTI.

  48
 6. Att skylla på råoljepriset är rent NONSENS.
  30 juni 2008 kostade råoljan 143 dollar/ fat.
  Idag kostar råoljan 85 dollar/ fat. DET SOM DRAR UPP PRISET ÄR SKATT OCH AVGIFTER. INGET ANNAT. Här i Sverige handlar det om ca 60 %. På en liter diesei blir det närmare 12 kr/ litern i skatt. Tack miljöpartiet 👎👎👎👎👎👎👎

  61

Kommentera