Polis JO-anmäls efter sanningen om Einár

BROTTSLIGHET. Polisen Filip Pelas skrev ett inlägg på Facebook om den kriminella rapartisten Nils ”Einár” Grönbergs död. I inlägget varnar Pelas unga för gängkriminalitet och har anmälts till JO. ”För många var Einar en känd rappare, för mig som bara kom i kontakt med honom på polisstationen så var han precis som många andra ”gangsterrappare” en gängkriminell som var inblandad i brott, ibland mycket grova brott”.

”Ännu en skjutning har inträffat.
Frågorna kring vad jag tycker om Nils ”einars” mord har haglat över mig.
Självklart är det sorgligt när personer mördas, oavsett vem det är.
Att en så ung man med mycket kvar av livet mördas är fel på alla sätt.
Även om det är sorgligt så var detta tyvärr väntat.

För många var Einar en känd rappare, för mig som bara kom i kontakt med honom på polisstationen så var han precis som många andra ”gangsterrappare” en gängkriminell som var inblandad i brott, ibland mycket grova brott. Min uppfattning är att många av dom rappare som toppar listorna & får priser i Sverige tillhör olika gäng.

Jag tycker att det är förkastligt hur svenska medier fortsätter att glorifiera dessa kriminella artister & ge dom priser så att de framstår som förebilder när majoriteten utav dom är raka motsatsen.
Jag har valt att inte lyssna på denna typen av musik som syftar till att skada polisen, uppmana till kriminalitet eller behandla tjejer som skit osv. Dels för att många utav dom som rappar om det lever efter detta, dels för att jag tycker det är kasst men också för att jag inte vill bidra till ytterligare gängkriminalitet.

Jag vill inte bidra till att mer narkotika & vapen ska flöda på gatorna. De tre största inkomstkällorna för gängkriminella i Sverige är nämligen handeln med narkotika, tjejers kroppar & vapen.

Det är många unga som följer mig och det är ni unga som dras in i skiten. Man lockas av fina bilar, dyra klockor & pengar.

Till er vill jag skriva att allt det där är fake, många utav dom har skulder upp till öronen hos kronofogden eller till andra gäng.

Den där tuffa bilden man får av dom på musikvideos eller i texterna är också fake. Väl inne på polisstationen så vill dom att vi ringer deras mamma eller pappa & så gråter dom i förhören..
Den gängkriminella vägen är fel väg och det ser vi nu när vi har skjutningar bland gängen nästan varje dag.

Det finns tre vägar ut.
1: du mördas.
2: du åker fast.
3: du slutar begå brott & lyckas lämna.

Jag vill avsluta med att skriva att mina tankar går till alla de som mist sina liv i dessa skjutningar. Och till familjerna❤️
Vila i frid🕊”

Filip Pelas

***

-Pettersson hoppas JO kastar anmälan i papperskorgen och ringer upp anmälaren och ger denne en rejäl utskällning för okynnesanmälan.

Sverigedemokraterna vill ge uppdrag till BRÅ att utreda vilken inverkan gangsterrapen har på kriminaliteten och vice versa. Genererar det rekrytering till kriminella nätverk? Är det som så att de stimpengar som Public Service betalar in till brottsdömda gangsterrapare går till gängkriminalitet?

För den som tycker att det är ett ingrepp i yttrandefriheten kan jag berätta att Sveriges Radio vägrar spela Ultima Thule med flera för att de anses olämpliga.

Trots 10-tals miljoner spelningar på YouTube spelas Ultima Thule aldrig på SR och några priser är inte att tänka på enligt de vänsterblivna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Polis JO-anmäls efter sanningen om Einár

 1. Bra text.
  Owe Thörnqvist gav ut ”Sverigebesöket” 1981 (tror jag). Fortfarande svartlistad hos SR/SVT

 2. problemet är väl att m någon försöker göra det rätta och stoppa denna senade vålds spiral då blir han attakerad av sina egna ??
  det finns altså ett intresse att sabotera vanligt polis arbete .
  och det går tills så att alla poiser skall trakasera bilister med hastighetsmätare och fylle kollare och då gärna med helekopter.
  samtidigt så vissas ett noll intresse för sprängningar och sjutningar !
  det är ju konstigt var skall man göra av alla poliser dom lär inte få plats på europavägarna?

 3. Jag tycker att vi ska vara tacksamma och respektera de människor som ägnar sitt liv åt att skydda oss.

  Mitt mantra (som jag försöker följa): ”Beröm en polis när tillfälle finns!”

  Våra skyddshjältar behöver nog få känna uppskattning.

  //”age”

  20
 4. Ja, som du skriver ska nog okynnesanmälaren själv förhöras om varför h*n gör det. Alla brott stjäl alltid orättvist pengar, fokus och resurser från samhället.

  17
 5. Jag fattar inte poängen med en JO-anmälan här. En central uppgift för polisen är att förebygga brott och hans trepunkts-lista med vad framtiden har i sitt sköte för gängkriminella är väl bra produktupplysning och knappast ideologiskt vinklad. En annan sak om han propagerat för eller emot det ena eller andra partiet.

  30
 6. I ”yttrandefrihetens ”land så finns det alltid någon eller några som anmäler dig om du skriver om den bistra verkligheten.Jag tycker att denna rakryggade Polis ska ha all heder för att han tar bladet från,munnen.Vem tror ni ser verkligheten i dagens våldsamhälle ? Anmälaren eller en Polis som jobbar ute på fältet ?

  57
 7. Det är som det är, varje dag matas vi av alla medier om dessa krimimella adhd och misslyckade figurer. Mina tankar går till deras föräldrar, skola och samhälle som inte tog dem i örat på ett tidigt stadium.

  27
  4
 8. Ljug och du får pris som årets upplysare, skriv sanningen och du JO anmäls.

  Det är ett samhälle skapat av de PK politiker vi har.

  66
 9. En mycket bra författad text av polisen Filip Pelas.

  Med en viktig ”konsumentupplysning” från verkligheten.

  88

Kommentera