Kinas militära utveckling är förbluffande

MILITÄR. Takten i Kinas militära utveckling är förbluffande. Det säger USA:s avgående vice försvarschef John Hyten apropå Kinas test av en hypersonisk robot, enligt CNN. Han upprepar därmed förvarsminister Lloyd Austins budskap om att Kina är ett ”tilltagande hot”, medan Ryssland alltjämt är det största hotet.

– Att kalla Kina för ett tilltagande hot är en användbar term eftersom takten i Kinas militära utveckling är förbluffande. Takten de rör sig i och den bana de befinner sig på betyder att de kommer att gå förbi Ryssland och USA om vi inte gör något för att ändra det.

Hyten anser vidare att även USA har medlen för en snabb militär utveckling, men att försvarsdepartementet är ”otroligt byråkratiskt och långsamt”.

-Pettersson undrar varför det sällan pratas om nedrustning nu för tiden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Kinas militära utveckling är förbluffande

 1. USA gör vad det militärindistruella komplexet beställer. Nu när USA av politiska skäl trappar ned i Irak, Syrien, Afghanistan, så fixar komplexxet nya pengar via trix i Jemen, Sudan, och genom att framställa det som att hotet från Kina ökar, vilket sistnämnda är sant.

  Men Kina kommer inte att låta sig bedras till att engagera sig i några krig mot USA. Kina är alltför diplomatiskt skickliga. De använder sin ekonomi som vapen (liksom USA). Och Kina vet att väntar de några 10-tals år, så har Västländerna (med USA) fullständigt ödelagt sig själv i ”grön omställning”. Då är det bara att köpa upp återstoden BILLIGT.

 2. Det är lätt hänt att bli omsprungen när man fokuserar på korrekta pronomen och kritisk rasteori. Det är bara att gratulera marxisterna/kulturmarxisterna att de lyckats indoktrinera västvärldens unga till den grad att de dels tror att kommunismen och klimatbekämpning är lösningen på de futtiga problem som vi har. Sedan har vi de snikna företagsledarna som sparat 25 ¢ på att lägga produktionen i Kina och därigenom i praktiken skänkt bort affärshemligheter till Kinas kommunistiska parti.

  Bästa sättet att bekämpa det kommunistiska Kina är att sluta handla med dem.

 3. Det pratas inte om nedrustning eftersom Kina inte pressas ekonomiskt av den demokratiska världen.

  Reagan hade rätt i att om du ska krossa kommunismen gör du det ekonomiskt, inte militärt. Vilket var hur han krossade Sovjet.
  Samma sak måste göras med Kina. Istället för att investera i fabriker med mera i Kina bör vi flytta över det till Indien och andra demokratier. Svältföda kineserna och ta bort dem från ekonomiskt inflytande.
  Kina är socialister och de har inga som helst problem med att mörda hur många miljarder som de anser är nödvändigt för att göra Kina till den enda fungerade civilisationen i världen.

  8
  1
 4. Väst har sen 1980:talet givit bort i princip all kunskap till Kineserna. Jag varnande Ericsson när de började tillverka i Kina. Industrispionage är ju så mycket svårare på bortaplan. Nu är det helt försent Kineserna leder utvecklingen. Och giriga årsrapporter som alla har glömt bort, nu står vi med lång näsa. Alla nationer som har fått ett kraftigt överskott i finanserna lägger överskottet på att rusta militärt.

 5. Har Kina ambitioner att få någon slags världsherravälde genom överraskningsanfall,
  annars är det svårt att se meningen med dessa höghastighetsmisiler, men bara för
  att dom fått fram dessa vapen kommer dom inte själva att gå skadelösa, för vad dom
  sätter igång är ju ett världskrig med aldrig skådad förstörelse som även kommer att drabba
  dem själva med full kraft, tror inte att USA som satsat mest pengar i alla år på krigssenarier
  sannolikt kommer att försvara sig med full kraft? Kina som har absolut flest invånare kan
  inte skydda alla dessa mot denna enorma krigsmakt utan att förlora massvis med mäbbiskoliv? Eller är det kanske det som är tanken att reducera befolkningen?

  6
  1
  • Kina styrs av det kommunistiska partier och kommunismen har det världsomspännande proletariatets diktatur som mål. Så ja, Kina har något slags världsherravälde som mål. Inte nödvändigtvis av dem själva utan av deras gelikar världen runt.

   4
   1

Kommentera