Vithetsnorm i naturen

NATUREN. Influensern Vahid om vithetsnormen i skogen: ”Många oroliga för kommentarer”. Är friluftsliv en klassfråga? Råder det en vithetsnorm i den svenska naturen?, undrar Sveriges Radio.

Vahid Demic Foto: Privat

Det är något som Vahid ”Friluftsbaba” Demic har märkt av. Framförallt på sina sociala medie-konto där många med invandrarbakgrund berättar om en oro och rädsla. ”Kikar man på vilka det är som fjällvandrar så är det svensk medelklass”, säger han och bjuder på sina tips för att våga sig ut.

-Pettersson är en del i naturen och möter då och då thailändskor som plockar bär och svamp, de hälsar glatt och verkar allmänt trevliga.

Jag har dock aldrig mött några araber eller afrikaner i skogen men det är givetvis den vite, heterosexuelle mannens fel.

Kanske Vahids polare är rädda för att möta svenne i skogen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vithetsnorm i naturen

 1. Det här låter som klassiskt bidragsfiske, det handlar säkert om att man måste betala afrikaner och araber för att de skall vara i skogen. Det är ju ofta så med olika offerkofteprojekt, att det i grund och botten handlar om att få betalt för att vara ledig.
  Om vi INTE betalar hänger de i mosken eller på cafet vid invandrartorget, och det ser ju inget bra ut i reportagen. Så då betalar vi lite för att de skall göra något ”svenskt” och se integrerade ut som ser bra ut i reportaget och så får de lite pengar och sedan åker de och hänger i moskén eller invandrar caféet igen.

 2. Vithetsnorm vad får influencers allt ifrån? Kultur och intresse styr, bevare oss för kulturer med ej utvecklat ordningssinne, ska de invadera våra marker blir det snart slut på allemansrätten.

  I min ungdom hyrde stockholmare jakträtt i vårt område, de hängde röda plastremsor då de gick in i skogen för att hitta hem igen.
  De hade mat med sig men glömde att ta med sig emballaget med sig då de gick hem. och de var svenskar utan kultur.

 3. Ja det här med vithet är problematiskt,vad gör vi när det snöar den är ju vit
  och rasistisk,det blir mycket jobb för åklagarna framöver.

  15
  • Din önskan är redan uppfyld Kungen Rekord mycket snö har redan fallit inför den kommande vintern

 4. Det är något kulturellt. Svenskar är glada för att ut och röra på sig med målet att få lite frisk luft, folk från varmare länder rör bara på sig om de måste (dvs mellan butiken och bilen)

  12
 5. Snart kommer i alla fall vithetsnormen att råda totalt I natur och stad i flera månader. Och det kan ingen liten politikerskit, eller utländsk uppstickare göra något åt. För det bestämmer helt och hållet själv. Och just nu gillar den det vita, och bara det vita. All svart och förmultnat, och svarta kryp, täcker den över och tar kål på. Och naturen renas i den totala vithetsnormens, sundhetens och friskhetens tecken.

  18

Kommentera