Kina ska inte börja minska sina utsläpp förrän 2030

KLIMAT & MILJÖ. Inför klimattoppmötet i Glasgow, som börjar på måndag, har nu Kina uppdaterat sina miljömål. Landet säger att deras koldioxidutsläpp inte kommer kommer minska förrän 2030 och att landet ska vara utsläppsneutralt år 2060, skriver Reuters.

Sveriges utsläpp

Kina är det land i världen som släpper ut mest växthusgaser i världen och stod 2019 för 27 procent av världens utsläpp.

Kina säger att 25 procent av landets energiproduktion ska vara fossil år 2030, vilket är fem procent högre än den tidigare planen.

Kineserna släpper ut ungefär dubbelt mot svenskarna per person och år. Sveriges andel av de totala utsläppen i världen är omkring 0,12 procent.

Den kinesiska ökningen av CO2-utsläppen på 3-4 veckor motsvarar hela Sverige utsläpp på ett år.

Den här planen kastar en skugga över världens klimatarbete, säger Li Shuo, som arbetar för Greenpeace i Kina, till Reuters.

-Pettersson tror inte kineserna är något problem, det löser Bolund och Stenevi genom att höja skatterna i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Kina ska inte börja minska sina utsläpp förrän 2030

 1. Det är helt fel att ställa om! Det är en fix idé och fantasi hos klimatfanatikerna. Men det kommer att leda oss till den totala undergången. Det är dessa dårar som driver oss dit, genom sin manipulation av naturen. Som om människan vore större. LÅT NATUREN VARA IFRED, och själv ta hand om koldioxiden. Det var när klimatdårarna la sig i, som det började gå utför. Visst, en viss sparsamhet och aktsamhet med utsläppen. Men INTE denna tygelösa fanatism. Ni miljöister TAR DÖD PÅ DEN MED ERT BEGRÄNSADE TÄNK!!!

 2. och vi skall sluta med fossilt drivmedel 2025 Märtas mans BMW kan dom köra till skrot redan nu!!

  • Varför ska Märtas man straffas för att han driver och är delägare i ett företag med nio anställda där de använder tre moderna BMW-bilar som drivs med bensin och diesel?

 3. Stenevi och Bolund. Tag fram lådcyklarna. Förflytta er till Gula Floden som väntar på maskrosornas. hjältedåd.

  13
 4. Ja China då chansen att konkurrera ut hela värdens industrier medans vi tack vare S och Mp blir fattiga och går tillbaka till häst och vagn.

  13
 5. Samtidigt som Sverige och svenskarna skall i stort sett förinta sig själva och blir ett land som siktar på ett förindustriellt samhälle (jmf 1700-tal) så bygger Kina NYA kolkraftverk med nästan ett klart i veckan, totalt 47 st 2021.

  14

Kommentera