KD vill göra det straffbart att kränka poliser

INRIKES. Gör det straffbart att kränka och förolämpa poliser med exempelvis glåpord. Det anser Kristdemokraterna som vill väcka liv i den gamla lagen ”missfirmelse mot tjänsteman” som togs bort 1976, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Andreas Carlson KD, pressbild

Partiet anser att dagens lagstiftning, där personer kan åtalas för exempelvis förolämpning, inte räcker till.

Poliser får i dag utstå hot, könsord, bli kallade hora och andra okvädningsord i syfte att förnedra polisen och försvåra polisen arbete, men också för att stärka sina egna aktier i de gängkriminella miljön, och man spelar in och sprider i stora kretsar, säger partiets rättspolitiske talesperson Andreas Carlson och fortsätter ”Vi ser att det finns en lucka i lagstiftningen, som inte träffar det som poliser i dag utstår, faktiskt varje arbetspass i utsatta områden”.

Förslaget finns med i partiets nya kriminalpolitiska handlingsprogram, som presenteras på fredag.

-Pettersson säger att den som förolämpar eller inte lyder en polis i tjänst ska inom tio sekunder ligga handbojad på marken och vänta på transport till häktet…

Synpunkter från riksdagsledamot Arin Karapet (M)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “KD vill göra det straffbart att kränka poliser

 1. Med hänvisning till filmen ovan så är alla de påståenden som Arin kommer med helt onödiga och bort kasstad tid och pengar
  Dessa personer ska inte finnas här i landet och de ska bara skickas hem plus alla andra som heller inte försörjer sig själv

 2. Fast det kan bli ytterligare en lag, som kan användas och missbrukas av polisen mot oss oliktänkande! För att sätta dit oss som demonstrerar, eller agiterar för nåt. Så lätt att förvridna till lagbrott o s v. Även om syftet är lovvärt. Men i dagens snedvridna samhälle, blir det inte bra!

  8
  3
 3. Polisens största problem är att den inte fungerar. Antalet poliser är något fler än 2011, antalet civilanställda några tusen fler än 2011 och antalet lösta brott är 47000 färre än 2011. Polisen har administration som sin kärnverksamhet och när tillfälle ges (någon gång ibland) kommer de ut och jobbar som Polis. Sparka ledningen och tillsätt en ny med tydliga krav, gärna ett par danska tidigare polischefer som kan röja upp i byråkratin (men facket kommer sätta sig på tvären)

  23

Kommentera