Brittisk oärlighet inför islamistisk terror

ISLAM. Britterna lider av en fatal brist på vilja att konfrontera islamistiskt inspirerad extremism, anser Douglas Murray. Senast dök fenomenet upp efter mordet på David Amess, skriver Document.no

Det är tyst om att David Amess slaktades av en muslim

Situationen i grannlandet Frankrike är en helt annan, hävdar Murray. Om en politiker i Frankrike hade blivit slaktad av en muslim av somalisk härkomst, skulle fransk media och politisk klass ha gått igenom en cykel av debatt om ideologin som drev fram mördaren.

Men så är inte fallet i Storbritannien, som har en lång historia av att sopa brott under mattan för att undvika anklagelser om rasism. Detta visades på ett groteskt sätt i den så kallade groomingskandalen, där tiotusentals utsatta unga brittiska flickor våldtogs på industriell nivå. Men eftersom förövarna nästan uteslutande var pakistanska muslimer fortsatte övergreppen i flera år, utan att polis eller socialtjänst ingrep.

Det är tyst om de muslimska våldtäktsgängen

Efter mordet på Amess blev det känt att den somaliske mördaren Ali Harbi Ali varit en del av det brittiska programmet Prevent, ett program som inte verkar kunna förhindra någonting. Det verkar omöjligt för den politiska pratklassen att erkänna den mest troliga motivationen till brott som begåtts av islamister, anser Murray.

Från de omedelbara efterdyningarna av mordet talade politikerna om mordet nästan som om Sir David hade dött av naturliga orsaker. Sadiq Khan, bland andra seniora politiker, twittrade sin sorg över att Sir David hade ”dött”.

Det är värt att notera att när George Floyd dog i polisens arrest beskrev Khan detta som ett brutalt mord. Men de 17 knivhuggen Amess utsattes för nämns inte, det är som om han somnat i sin egen säng.

Reaktionsmönstret efter terrorn i Kongsberg, Norge, följer ungefär samma mönster. Islam får till varje pris inte fläckas med något ansvar för tragedin.

När Commons träffades i måndags för att fira minnet av Sir David var det återigen som om en kollega bara hade dött ovanligt plötsligt och onaturligt tidigt.

Jämför detta med efterdyningarna av dödandet av Jo Cox 2016, när hela pro-Brexit-rörelsen för ett ögonblick verkade vara i rampljuset som allt från inspiration till faktiska medkonspiratorer.

Läs vidare på Document.no…

-Pettersson säger att i Sverige är det troligen värst, brott begångna av invandrare och muslimer döljs medan det minsta som andas högerextremism eller SD vräks fram vid minsta misstanke…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Brittisk oärlighet inför islamistisk terror

 1. Sverige har gått ett steg längre. Man har gjort landet till en fristad för IS-terrorister, det har inget annat land i Europa gjort vad jag vet.

  23
 2. Religion är en ”tro” !

  – att tro är att inte veta !
  – att inte veta är att vara okunnig !
  – att vara okunnig är bl.a. att inte förstå !
  – att inte förstå är att fantisera !

  – att leva med och för en tro är att leva med en fantasi !
  – att leva i en fantasivärld är att inte vara i verkligheten !
  – att leva i en fantasi har inga gränser !

  D.v.s.!
  Religion är att drömma !
  – att drömma har inga gränser !

  Den som lever i en drömvärld är lätt att manipulera !
  – att vara manipulerad betyder att man gör någon annans vilja !
  – att göra någon annans vilja …………………

  – Men tro om det tröstar !
  Du är då styrd !
  Vad är rätt: Verkligheten eller fantasin ?

  27
  2

Kommentera