Bomber mot Kinas kolkraftverk?

Lars Bern har civilingenjörsexamen i teknisk fysik vid Chalmers och 1976 disputerade han vid samma lärosäte för teknologie doktorsexamen på en avhandling rörande matematisk modellering av rapsoljehydrering. Han har också arbetat på Volvo med utveckling av alternativa drivmedel.

Bern driver en blogg under namnet Anthropocene.live som behandlar frågor rörande miljö och hälsa samt geopolitiska frågeställningar. Lars Bern är en flitig samhällsdebattör.

B-52 bombar Foto: US Air Force

Bomber mot Kinas kolkraftverk? skrev Lars Bern den 6 mars 2016.

”Vad USA gör nu är att man bygger upp en argumentation baserad på förfalskade observationsdata, samtidigt som de förbereder att sjösätta en global propagandakampanj för att försöka skapa en bred opinion för att sätta stopp för olika kraftproduktionsprojekt. Min slutsats efter att jag lägger samman temperaturdesinformationen med mobiliseringen av krigsmakten, med ord som att klimatfrågan är USA:s största säkerhetshot, är att man förbereder sig att använda militära maktmedel. Målet är att påtvinga andra länder en minskning av deras energianvändning. Detta hot kommer att användas för att försöka tvinga in de motspänstiga BRICS-länderna under NWO.

Nu när El Ninio-uppvärmningen klingar av under 2016 och förbyts i en kallare La Ninia-period samtidigt som solfläcksaktiviteten är rekordlåg, talar det mesta för att vi går in i en besvärlig period med kallt klimat. Globalisterna har förberett sig för den situationen genom att sluta tala om global uppvärmning och istället tala om klimatförändring. P.s.s. kan man sedan skylla det kalla klimatet på utsläppen från Kinas och andra BRICS-länders kraftproduktion. Argumentationen för att legalisera militära ingripanden är lätt att genomskåda.

Sannolikt har USA förberedda planer som går ut på att slå ut kinesisk, indisk och annan kraftproduktion genom att bomba den. Planen är förmodligen att göra som man gjorde innan man inledde sitt illegitima anfall på Irak, att presentera alarmerande desinformation. Även angreppet på Nordvietnam föregicks av desinformation. Man kommer att peka på klimatförändring, som man hävdar orsakats av stora koldioxidutsläpp från de länder man anfaller. Med tanke på hur lättledda vissa Europeiska politiker varit i klimatfrågan, inte minst svenska, kan man kanske räkna med stöd från Europa. Givetvis kommer NATO att dras in i detta korståg mot de delar av världen som inte frivilligt inrättar sig under de styrande oligarkernas maktordning.”

Mycket talar för att det finns en anfallsplan om Kina fortsätter sin hotande ekonomiska expansion och sina åtgärder för att minska den angloamerikanska oligarkins kontroll över världsekonomin, bl.a. via FED och dollarns ställning som reservvaluta. Hur genomförbar en sådan plan är kan man diskutera, sannolikt skulle den utlösa ett kärnvapenkrig.

Kampen om världsherravälde har alltid varit det stora hotet mot världsfreden.

Lars Bern

Läs hela Lars Berns inlägg här…

-Pettersson noterar att Lars Bern för drygt 5 år sedan påstod att vi gick mot en besvärlig period med kallare klimat och kallare period och fortsatte med att globalisterna har förberett sig för den situationen genom att sluta tala om global uppvärmning och istället tala om klimatförändring. P.s.s. kan man sedan skylla det kalla klimatet på utsläppen från Kinas och andra BRICS-länders kraftproduktion. Argumentationen för att legalisera militära ingripanden är lätt att genomskåda och att USA sannolikt har förberedda planer som går ut på att slå ut kinesisk, indisk och annan kraftproduktion genom att bomba den…

Lars Bern låter som om USA kan slå ut kinesisk kraftproduktion utan att det får följder i form av exempelvis ett världskrig. Jag undrar hur förståndig Lars Bern är? Jag skulle tänka väldigt noga och flera gånger innan jag trodde på Lars Bern…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Bomber mot Kinas kolkraftverk?

 1. Det här lät mer än lovligt prilligt. USA kommer inte bomba Kinas kolkraftverk. Nu tar vi ett djupt andetag och koncentrerar oss på konkreta tokigheter ute i verkligheten istället. Det finns så det räcker.

  Den möjliga konflikt mellan Kina och väst med USA i spetsen handlar om Taiwan och det blir nog Kina som kastar första stenen tyvärr om det blir så. Fast även de är nog rätt tveksamma. Kanske gör atombomberna mer nytta än man kan tro…

 2. Skulle bli förvånad om det inte fanns utarbetade planer för det mesta i Pentagon. DoD har närmare 1,5 miljoner anställda som måste ha någonting att göra. 😉

  Som alla vet som gjort längre militärtjänst vet så är det skillnad att planera och att utföra. Planering handlar i mångt och mycket om öva upp förmågan att snabbt kunna ställa om. När jag fortfarande hade aktiv status gjorde vi alltid två planeringar. En där det gick som en dans och en där det inte gick alls. Motiveringen är att verkligheten blir någonting i mellan och att man snabbt kan reagera på den.

  15
 3. Det finns väl ingen som verkligen skulle tro att USA skulle
  anfalla Kina med bomber?

  Båda länderna/kontinenterna har nog sina egna problem att
  hantera – och behöver nog också varann.

  Hoppas bara att Kina inte anfaller Thaiwan ! – efter 12 november.

  Det skulle drabba oss alla !

  17
  2
 4. Lars Bern avslutar ju texten så här:

  ”Hur genomförbar en sådan plan är kan man diskutera, sannolikt skulle den utlösa ett kärnvapenkrig.”

  Dessutom har han ju helt rätt i att vi går in i en kallare period med låg solfläcksaktivitet, ett så kallat Grand Solar Minimum. Det har noterats många köldrekord på olika platser i världen senaste året, och i flera länder har skördarna slagit fel p.g.a. frostangrepp och kyla. Tillsammans med kraftiga prisstegringar på energi och brist på konstgödsel kan detta leda till brist och kraftiga prisstegringar på livsmedel, och i förlängningen till massvält, åtminstone i fattiga länder.

  43
  2
 5. Ibland kan det vara svårt att se skogen för alla träd
  Vad återstår att göra för oligarkerna när deras plan inte går i lås?
  USA är det land som startat fles krig sen andra världskriget, i fredens och demokratins namn
  CIA har sett till att mörda demokratiskt valda representanter runt om i världen, mest på grund av dessa personer ovilja att bocka sig för deras agenda, få ha kontrollen av landets råvara
  Nu har de vräkt ut så mycket dollar så risken är överhängande att den ska kolapsa, Ryssland har knutit sin rubel till Kinas yan. Risken är överhängande att även övriga BRICS gör gemensam sak.
  Dessa oligarker lever gott på dessa krig som de själv skapar, skulle inte förvåna mig om deras agenda är att skapa krig i Europa, varför annars skapa så mycket kaos i närområdet? Och stötta flytingsmuggling?
  Krig skapar försäljning av deras vapen, men bättre om andra får betala och inte som nu i Afghanistan där fick skattebetalarna i USA stå för notan 85 miljarder $. Men hjälper kanske till att skapa nya konflikter.

  24
  • USA är en riktiga krigare men de har kanske också räddat oss från världskommunismen som knappast skall underskattas. Hur såg världen efter andra världskriget ut? Det pluppade upp kommunister precis överallt, det kunde gått mycket mer illa än det gjorde. Och de finns fortfarande i många olika förklädnader.

 6. ”The Diplomat”, en tidskrift som täcker Asien och Stillahavsområdet, skriver att tecken tyder på att Kinas kärnvapenstyrkor vidtagit specifika åtgärder för att avskräcka från konventionella attacker, genom att man infört ökad beredskap, med träning och genom uppskjutningsövningar av missiler. I en 405-sidig handbok för kärnvapenstyrkorna, beskrivs hur man ska gå till väga för att eventuella angripare ska tvingas till att stoppa en attack.

  ”Would China Use Nuclear Weapons First in a War With the United States?”:
  https://thediplomat.com/2020/04/would-china-use-nuclear-weapons-first-in-a-war-with-the-united-states/

  16
 7. Lars Bern skriver:
  ”Mycket talar för att det finns en anfallsplan om Kina fortsätter sin hotande ekonomiska expansion och sina åtgärder för att minska den angloamerikanska oligarkins kontroll över världsekonomin, bl.a. via FED och dollarns ställning som reservvaluta. Hur genomförbar en sådan plan är kan man diskutera, sannolikt skulle den utlösa ett kärnvapenkrig.”
  Petterssons skriver:
  ”Lars Bern låter som om USA kan slå ut kinesisk kraftproduktion utan att det får följder i form av exempelvis ett världskrig. Jag undrar hur förståndig Lars Bern är? Jag skulle tänka väldigt noga och flera gånger innan jag trodde på Lars Bern…”

  Jag tycker mig se Bern skriva att kärnvapenkrig skulle bli sannolikt. Petterssons säger att Bern inte se följden världskrig ….
  Nog tycker jag att Berns siande duger även om han skriver kärnvapenkrig istället för världskrig.

  31
 8. De flesta Kvinnor vet väl inte så mycket om saker och ting, men de kan sjunga väldigt vackert:

  12
  • Mycket bättre än ganster rap
   Häftigaste jodling upplevde jag på en nattklubb i Prag 1970. Hon fick också de mesta applåderna av alla artisterna
   Detta var väldigt uppmuntrande, lyssna 2 gånger

   12
 9. Stopp nu. Jag undrar om det verkligen är Bern som har skrivit detta. Kan någon bekräfta/dementera?

  • Den enda som kan bekräfta eller förneka är troligen Lars Bern men inlägget är från Lars Berns blogg och jag tror ingen annan skriver det.

 10. Lars Bern hans trovärdighet sjunker allt mer som han väver ihop konspirationsteorier om NWO som är inblandade i allt som händer i världen.
  Hans argumentationen om covid19 blir allt mer desperat där de bärande argumenten är covid är mest att betrakta som en harmlös influensa och vaccinet är farligare än sjukdomen.

  11
  35
 11. Man kan ha rätt i något och fel i något annat. Det finns ingen som har rätt i allt. Skulle man sluta lyssna på alla som någon gång sagt något tokigt?!

  Lars Bern har kloka tankar om mycket, men just här har han överanalyserat något enormt.

  10

Kommentera