SD bör absolut inte sitta i regeringen

VALET 2022. SD:s roll i svensk politik dominerar ledarsidorna på tisdagen. Partiet bör absolut inte ingå i nästa regering, tycker Expressens ledarsida. Tidningen ger flera skäl, som att partiet inte står bakom klimatmålen och ser kritiskt på EU, men lägger mest vikt vid att partiet har svårt att hitta kompetenta och pålitliga personer. ”Moderaterna och Kristdemokraterna gör rätt i att hålla dörren till regeringskansliet stängd.”

Expressens löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.

SD vet att partiet inte är moget, skriver DI:s Tobias Wikström. Han menar att partiet inte skulle klara av att anställa omkring 100 personer till tunga politiska roller, vilket skulle krävas om partiet ingick i en regering.

”Detta behöver sägas eftersom det annars framstår som obegripligt att SD inte pressar på för regeringsmedverkan, och att det framstår som naivt när M utgår från att SD inte ska ingå.”

-Pettersson säger att det är tur att inte media tillsätter regeringen. Miljöpartiet med 4,41 procent av rösterna har fått ihop de tjänstemän som behövs för att sitta i regeringen. Varför inte det fyra gånger större SD skulle klara det säger mer om journalisternas kunskap och syn på demokrati.

En annan sak är om SD godkänner en regering med M + KD, Jimmie Åkesson kanske har andra planer, men låt väljarna säga sitt först.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “SD bör absolut inte sitta i regeringen


 1. …rädslan att slå på trumman för högt avhåller säkert rätt person(er)
  att äntra scenen å att då stå i rampljuset kräver “right stuff” inför en
  blandad publik…de krävs ha rätt balans på den slaka linan så denne
  ngn inte ist druttar ner och då ist framkallar burop från publiken…
  ingen match för som t.ex Kristersson som häromsist briljera inför de
  redan frälsta…hade han “lagt en fis” i mikrofon skulle säkert samtl. i
  salen ha apploderat hejdlöst å skrålat Da Capo

 2. SD behövs och jag hoppas på en sverigevänlig regering i nästa väl. Jag tror det blir Moderater och Ebbas gäng som sitter i regeringen med stöd av SD och Liberalerna. Förutsatt att Liberalerna är kvar då förstås. Miljöpartiet de grö….de onda hoppas jag åker ut. SD blir nog ett stöd parti men år 2026 så tror jag att de kommer sitta i regeringen. Jag tror då vi kommit upp från låt oss säga 329 skottlossningar per år och är uppe i runt 1000-1200 skottlossningar om året så kommer svenskarna äntligen att vakna

 3. Så sa man om KD, så sa man om Mp, innan de hade varit med och regerat. Så säger man ALLTID innan ett parti har varit med och regerat. Men de klarar det, även om politiken ibland är riktigt usel, men inte sämre än den de som regerat mycket också ofta för!

 4. Dagens regering OCH föregående regering, bestod av 100% inkompetenta idioter, så inget kan bli sämre med SD i en kommande regering

  41
 5. Moderaterna har erfarenhet som statsbärande parti. Av arbetsstämman nyligen framgick att enigheten om en vassare SD-liknande politik är stor. Bäst resultat för SD kan vara samarbete och påverka från sidan. Nuvarande regering är resultatfattig och slutat leverera det obekväma som är nödvändigt för att få fosterlandet på rätt spår.

  21
 6. Många väljare som ämnar lägga sin röst på M eller KD kommer förmodligen att lägga sin röst på SD. Så skribenten på Expressens ledarsida är en nyttig valarbetare för SD.

  30
 7. När det kommer till att bilda regering efter ett val så går frågan först till ledaren av det största partiet så det är stor chans att Ex-pressens frågeställning är irrelevant.

  De främsta demokraterna är många gånger de som upplevt förtryck och diktatur. Det är därför relevant hur Östeuropa ser på EU som jag uppfattar med en stor skopa skepsis. Själv tycker jag att kansliet har tillförskansat sig allt för mycket makt och bör sättas på plats.

  26
 8. Gymnasten från Strängnäs tror att han kommer att leda ett större M än SD och inbillar sig att han är demokrat men tillåter ej SD att delta i en regering.
  Att KD är lika enögda bådar inte gott.
  Allas lika värde?

  29
 9. Stefan Löfven har övertygat hela Sverige om att vilken idiot som helst kan leda landet.
  Hur svårt kan det vara?

  50
 10. Ja ser en poäng när man går in på förtroendet i EU-frågan och när det gäller klimatfrågan. Jag tror inte det spelar någon roll för SD’s kärnväljare, men det lär spela roll för moderaternas väljare. Just nu ser det ut som att Kristersson och hans häxmakare tror att dom skall stjäla väljare från SD på Migrationsfrågan. Det skulle jag betrakta som helt kört som strategi. För upptagna är alla aktörer från höger till vänster att bekräfta SD’s ledarskap på den frågan. Man kan titta på vilken partiledardebatt so helst, så står alla partiledarna och nickar och säger att Jimmy har bästa migrations- och invandringspolitiken. Däremot kan jag tänka mig att en och annan moderat väljare har bristande förtroende för Sverigedemokraterna i just inställningen till EU och i Klimatfrågan. Här är gänget till Jimmy kloka och utmanar inte konsensus, men det är uppenbart att bland gräsrötterna är inställningen mer blandad. Här borde Moderaterna kunna ta poänger bland dom som är nöjda med existerande politik.

  18
  3
 11. Stoppa allt presstöd och mediestöd så kanske vi blir av med alla skitblaskor som sprider sin vänstervridna dynga. Stoppa tvångsskatten till svt och sr. Låt dom stå på egna ben om dom kan….😄😄😄😄

  71
 12. Svenskar! Sluta läsa och prenumerera expressen! Titta inte på expressens TV på youtube. Öppna inte deras internetsidor! Stödja inte de på NÅGOT sätt!

  69
 13. Jag tror vi måste tacka Reinfeldt för att vi har dagens bedrägerier, rån, våldtäkter, skjutningar och mord. Finns galningen kvar hos Nya Moderaterna eller har han ersatts av de klankriminella Metin Ataseven, Abdirizak Waberi och Edip Noyan?

  56
 14. Där ser vi hur “Etablissemanget ” ser på de drygt 20% som öppet törs stå för vad de tycker .
  Outbildade råa knegartyper ska inte försöka ta sig fram till grytorna.
  Sköta Sverige på det sätt som gjorts de senaste 30-40 åren kräver att man är outbildad och kort i roten .
  När regeringen byts ut är chanserna mikroskopiska att det kan bli sämre än vad som varit .
  Det ska vara om (S) gör slag i saken och lierar sig med nyans.

  60
  1
 15. Tobias Wikström vet att de skarpaste politikerna hittar man i kassan på Coop, bland flyttkarlarna, och svetsarna.

  40
  1
 16. Kanske bäst att stå utanför så man slipper göra pinsamma kompromisser för att hålla ihop regeringen. Utan SD är en sån regering en sk Lame Duck som man säger i USA. Alt för dem är att bli knähund åt sossarna.

  40
 17. Hävdar Expressen, att vi de sista 7 åren har haft kompetenta och pålitliga personer i regeringen? Var tusan har Anna Dahlberg befunnit sig under Löfvens regeringsår? Någon mer inkompetent regering får man leta efter. Kan det vara så att oron sprider sig på redaktionen, för en framtida mediestödshämd, för all skit tidningen har spridit om SD.

  86
 18. Eftersom att Expressen inte har kompetenta journalister, så betyder deras svammel noll och intet…

  83

Kommentera