Över 15000 personer har dött med covid-19 i Sverige

PANDEMI. Över 15 000 personer har dött med bekräftad covid-19 i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens siffror. I den senaste uppdateringen finns ytterligare nio bekräftade dödsfall, vilket gör att antalet bekräftade dödsfall uppgår till 15.002 sedan pandemins början.

Några som dött med covid-19

– Internationellt har Sverige inte haft en högre dödlighet. Men om man jämför med de andra nordiska länderna ligger vi betydligt högre, säger Thomas Lindén, avdelningschef på Socialstyrelsen, till Sveriges Radio. Dödligheten har minskat kraftigt – de senaste sex månaderna har 1000 dödsfall registrerats.

I Europa har den senaste veckan registrerat i genomsnitt 239.000 nya covidfall om dagen, rapporterar AFP. Det är en ökning med 18 procent jämfört med veckan dessförinnan. I regionen ökade smittan i 42 länder under den senaste veckan, medan infektionerna minskade i sju länder.

Störst är smittspridningen i Ungern, Ukraina och Polen och flest dödsfall har rapporterats i Ryssland, Ukraina och Rumänien. Kosovo, Luxemburg och Malta har haft de största minskningen av nya covidfall.

När man tar hänsyn till antalet infektioner per capita är Lettland, Estland och Georgien hårdast drabbade.

Europa står nu för 55 procent av alla nya fall globalt och Ryssland står för mer än en tredjedel av dödsfallen med över 1000 döda per dag.

Folkhälsomyndighetens statistik

Worldometer

-Pettersson är lite imponerad över dem som på fullt allvar tror att det finns bra och billiga läkemedel som hålls undan för allmänheten. Olika regeringar, politiska system, partier, personer, företag, tusentals läkare och forskare skulle alltså för första gången vara eniga om något, och då eniga om att sprida sjukdom och död över hela världen, oklart varför…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on “Över 15000 personer har dött med covid-19 i Sverige

 1. När Colin Powell avled nyligen så nämndes Covid i samtliga nyhetsrubriker men få om inga nämnde att han, innan han avled, hade aggressiv blodcancer. Dog han av Covid eller blodcancer?…

  • Colin Powells familj skriver att den tidigare ministern avled i sviterna av covid-19. Powell var vaccinerad mot sjukdomen.

   Där jag läste stod inget om aggressiv blodcancer, men att han tidigare behandlats för cancer och att hans immunförsvar var nedsatt.

 2. Problemet med Corona är att all information är så motsägelsefull, varför är tex smittspridningen i dagens Sverige som högst i just de områden där vaccinationsgraden är som störst eller högst?
  Hur kommer det sig att vi uppmanas att vaccinera oss för att inte smitta dem som redan är vaccinerade?
  Och varför överhuvudtaget diskutera eventuella vaccinpass om vaccinet ändå inte fungerar?
  Eller för att vända på det, vad är syftet med vaccinpass om vaccinet fungerar?

  37
  1
 3. Ja, lyssna på Lars Bern han som vet allt. Och Swebbteve som tror att Palme fick Aids och gömdes av partiet.
  Hur kan vi icke utbildade i medicinsk vetenskap, vara säkra på vad som är rätt eller fel?
  ”Det är globalisternas fel” så egendomligt och tragiskt folk tänker.
  Vad beror det på?

  1
  30
  • Precis så här är det att leva. Vi utsätts för mycket information och desinformation.
   Hur är det egentligen med klimatljuget, eller klimatförnekandet? Är det stora kostnader för flyktingmottagandet, eller är det en vinst för samhället?

   Här kommer en svårsmält förklaring till förhållandet till Covid.
   Dödsångest, vad ska vi göra om vi får denna hemska sjukdom. Vi i sekulariserade Sverige ställer våra förhoppningar till att vetenskapen ska lösa vår dödsångest. Det blir väldigt jobbigt om vetenskapen har fel och vi dör.

   Det måste vara lättare att vara muslim. Dör man bara på rätt sätt så får man 72 jungfruar dit man kommer. Han var en smart kille Mohammed som fattade hur man kunde manipulera män.

   Det blir tyvärr så till sist att man får skaffa sig sin egen uppfattning utifrån den information eller desinformation vi får. Petterssons blogg är en förebild för frågor som gammelmedia och statliga media duckar för eller tystar ner. Här kan än så länge läsa om många samhällsfrågor som publiceras utan censur. Covid verkar dock vara känsligare än andra ämnen.

   Va fan tog rödvinet slut nu?

   21
   1
   • Även Asatron hade en glorifiering av att dö strid
    Ju häftigare striden var destu bättre plats vid bordet i Valahall där det serverades gris varje dag
    Med detta tänkesätt skapas perfekta krigare
    Kanske tid att återgå till den tron för att rädda Sverige?

  • Helt rätt ”Rädd”, lita på Folkhälsomyndigheten som typ haft helt fel om allt rörande Corona / Covid!
   Eller varför inte söka all samhällsinformation på ”opartiska och neutrala SVT? ( SVT = Svensk vänster-television)

   22
   1
 4. Hur många av dessa har egentligen dött av den metabola pandemin?
  Om nu Pettersson tycker att politiker och vetenskapsmännen är så fantastiska, varför har dom ingen bot för den metabola pandemin? Och varför pratar dom inget om den?
  Nästan 500 000 000 människor har diabetes i världen. Är det då konstigt om några miljoner dör av en kraftig förkylning?
  https://www.diabetesportalen.lu.se/artikel/dystra-siffror-om-diabetes-i-varlden

  29
  2
   • Jag ber om ursäkt. Men du ironiserar att det skulle vara en sammansvärjning av olika aktörer i samhället, och det var ett ironiskt svar på det.
    Jag säger det igen, titta på Dallas byers club om hur politiker och läkemedelsbolag hanterade hiv/aids när det uppstod. Politiker förbjöd fungerande alternativmedicin och vitaminer som behandling till förmån för läkemedelsbolagen medicin som inte fungerade.
    Det har varit samma med covid. En metod som många läkare har provat globalt mot covid är kraftig behandling med C-vitamin. Och det finns många rapporter på det. Men hur mycket pengar tjänar läkemedelsbolagen på c-vitamin? Naturligtvis vill dom sälja sina vaccin.

    28
    1
   • Magnus Isacson talar om evidens, kan han visa den? Kan han förklara varför de vaccinerade blir sjuka och att så många bevisligen har dött ganska kort efter vaccineringen? Att de inte räknas som vaccinerade förrän 14-20 dager efter sprutan. Kan han även tala om vad det är för partiklar som flera olika forskare har funnit i de som de kallar vaccin, som gjorde att Japan sände tillbaka 1,2-1,6 miljoner doser. Kan han även förklara varför fabrikanterna har blivit lovade immunitetsskydd mot all sorts åtalan. Eller blir alla frågor för mycket att ha under sin foliohatt

    24
   • Jag är inte specialist på diabetes eller covid eller några andra sjukdomar, jag saknar totalt utbildning i medicinska ämnen så förklara du som tillhör de insatta.

    3
    15
   • Jag rekommenderar att lyssna eller läsa Lars Bern. Han är den person som har bäst koll på metabola sjukdomar och hur dom påverkar Covid.

    25
    1
  • Vore intressant att finna relevant statistik som redögör för dödsfall i covid samt dödsfall MED covid, dvs smittade med covid men dödsorsaken annan sjukdom.

   11
  • Ja. Speciellt när de testats med PCR som inte kan ge någon diagnos och där även oanvända prover blir positiva när de körs i 50 cykler som WHO tidigare rekomenderade, nu ska de bara köra 20 enligt uppgift?

   26
 5. Har de inte dött AV covid, så har de dött av något annat! Man kan dö av hjärtinfarkt och samtidigt ha lungsot!!

  35
 6. Jaha, då är vi där igen, lär er läsa innantill. Folk har dött MED covid. Inte av alla av covid. Min mor gick bort förra året med covid, MEN dog av långt framskriden lungcancer. Likaså hennes man ett halvår senare. Han dock utan påvisad covid.
  Jag är inte vaccinerad, utredning pågår om jag kan ta det.

  46
  3
 7. Min faster Siri(98) har inte vaccinerat sig. Hon rekommenderar vitlök och långa promenader. En ledamot i kommunfullmäktige (44) har inte vaccinerat sig. Han håller på att återhämta sig.

  34
 8. Tja inte verkar vaxet hjälpa… mina föräldrar är vaxade men insjuknade förra veckan. Jag har själv inte tagit det av medicinska skäl.

  61
  2
 9. Jag har följt utvecklingen kring ivermectin i över ett år nu. Det hade definitivt kunnat rädda hundratals liv globalt sedan dess.

  61
  3

Kommentera