Mohammed åtalas för mord och grovt rån i Eksjö kommun

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I dag tisdag den 26 oktober har kammaråklagare Jessica Andersson väckt åtal för bl.a. mord och grovt rån på en ort i Eksjö kommun.

Mohammed är tidigare dömd till 10 år i Storbritannien. Är medborgare i Nederländerna där han avtjänade sitt straff men rymde till Sverige.
Eksjö Tingsrätt. Bild Domstolen

På natten mellan den 17 och 18 april i år stoppade polisen en 23-årig man i Nässjö i närheten av en personbil. I bilen påträffades misstänkt stöldgods. Vid en kontroll av personbilen framkom att den ägdes av en 56-årig man hemmahörande i Eksjö kommun. Efter flera försök att få tag på den 56-åriga mannen åkte polisen till mannens bostad där han påträffades död. Misstankar om att han hade mördats uppstod direkt.

Jag påstår att 56-åringen mördades genom att han tillfogats dödligt våld i form av stickskador. Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen varit av särskilt hänsynslös art. Under utredningen har det bland annat framkommit att 23-åringen och 56-åringen var ytligt bekanta med varandra, samt att det finns teknisk bevisning som binder 23-åringen till brottsplatsen, säger kammaråklagare Jessica Andersson vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Om inte polisen agerat så snabbt och handlingskraftigt hade den misstänkta personen kunnat försvinna från platsen vilket väsentligt hade försvårat utredningsarbetet, säger Jessica Andersson.

23-åringen förnekar brott men medger att han har varit på platsen. Förhandlingen kommer att hållas vid Eksjö tingsrätt den 4, 8, 10 och 16 november.

Eksjö tingsrätts målnummer: B 777-21.

Den åtalade heter Mohammed Gafar Abdurahman och behöver tolk på engelska.

Ur åtalet: Mohammed Gafar Abdurahman har dödat Matz Hjert genom att med en kniv
eller knivliknande föremål utdela flera hugg/stick i Hjerts kropp. Huggen/sticken har träffat Hjerts hals och bål. Av de nämnda huggen/sticken orsakades Hjert sårskada och härigenom förblödning och luftansamling i hjärtsäcken. Hjert har avlidit till följd av de skador som nämnda huggen/sticken orsakade.

Vidare har Abdurahman mot Hjert utdelat sparkar, stampningar, slag, slag med tillhygge, stötningar mot Hjerts kropp och huvud samt med kniv eller knivliknande föremål utdelat hugg/stick i Hjerts kropp, hals och huvud. Vidare har Abdurahman dunkat/tryckt Hjerts huvud mot hårt underlag. Av
våldet orsakades Hjert sårskador, hudskador, blånader, missfärgningar, brott på näsbenet, blödningar, bristningar, underhudsblödningar och hudavskrapningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Mohammed åtalas för mord och grovt rån i Eksjö kommun

 1. Mohammed Abdurahman föröker komma undan med att det inte var med avsikt, säger att han försvarade sig.
  Det köper inte åklagaren som menar att skadorna på honom och på målsägande inte alls är likvärdiga.
  Offret har utsatts för både knivhugg, slag, sparkar och stämplingar. ”Den misstänkte gärningsmannen har inte alls de skadorna”, säger åklagaren. Längre text med bilder i Expressen:
  https://www.expressen.se/nyheter/man-ska-ha-ranmordat-atalas/

 2. Inte ens en idyll i Småland undgår numera hemsökelse. Abdurahmans offer Matz hade sitt hem i Lilla Älgstorp, en fridfull plats som ligger vid naturreservatet Hackareviken 8 km. sydväst om Eksjö, och med Höglandsleden precis utanför husknuten.

  ”Naturreservatet Hackareviken innefattar skogen öster om gården Älgstorp, genomkorsas av Hackareviksbäcken, den gamla landsvägen och Höglandsleden”. Info, – med karta nederst på sidan:
  https://www.lansstyrelsen.se/jonkoping/besoksmal/naturreservat/hackareviken.html

  ”Naturreservatet Hackareviken är en oas för lavar, mossor och fåglar”, text o bilder fr. vandringsbloggen ”Hemomkringvandring”:
  https://hemomkringvandring.se/2019/11/17/ny-del-av-hoglandsleden/

 3. Det ska vara upp till den åklagade om han vill veta vad de säger och göra sig själv förstådd. Han ska alltså själv stå för tolkkostnaden. Kan han inte stå för tolkningen ska han betraktas, som omyndig och skickas tillbaks till landet han kom ifrån. Han rymde rättvisan och flydde hit vilket jag gissar inte är speciellt ovanligt, med tanke på de vidöppna gränserna och de allmänna svagheterna i ”rikets ordning och säkerhet”. Sverige gör sig själv till en oemotståndlig magnet för allehanda kriminalitet.

 4. Tolk på engelska? Kan man inte skaka fram nämndemän, domare, åklagare och försvarare som talar hyfsad engelska i Sverige? Så spar man kostnaden för tolken…..

  13
  1
 5. Ytterligare ett minus för punktsvetsaren och hans åsikt om förtjänst, inte konstigt att han hoppar av.
  Det är också ett bevis för att deras kultur ej passar in i vårt svenska folkhem.

  20
  1
 6. Sveriges framtid tycks vara utstakad för regeringspartiernas handplockade framtidsmän från fjärran kulturer. Jag skulle bli lite extra nöjd om någon snabbt kunde hitta på och använda sig av ett lagligt och effektivt sätt att stoppa all invandring och utvisa alla brottslingar. Om de nuvarande ansvariga tycker allt är bra för de har fixat så många fler poliser måste landet snabbt fälla regeringen och starta om Sverige. Jag har aldrig förstått att ingen i riksdagen kan gå ihop och kräva kraftigt minskad brottslighet och ökad säkerhet i Sverige. Nu verkar kriminal- och energipolitiken styras av odugliga klåpare för det skenar i ökande takt varje dag helt utan kontroll.

  18
 7. På nytt ett märkligt namn på en Smålänning !! (Abdurahman)
  Hur skall nu PK-pressen förklara detta fall,för sina troende och positiva invandrarvänliga läsare?
  Nåja,så kan det snabbt gå om man umgås med Arabiska terrorister…..

  31
  1
  • Eftersom han kommer beskrivas som en ”smålänning i 25-årsåldern” så kommer det gå Las och Jut
   i Gränna förbi

   18
 8. Invasionen av ett visst pack är total!

  Hur länge ska det dröja innan ”medeldumma” svensken fattar vad som pågår?

  50% är visserligen dummare än genomsnittet, men några av de -under strecket- borde ändå förstå att rösta på SD för att rädda Vårt Fosterland!

  Gruppen – över strecket – är nog redan övertygade !

  32

Kommentera