Toalettvåldtäkten i Luleå: afghan döms till fängelse och sexsiffrigt skadestånd

BROTTSLIGHET. Den man som suttit häktad misstänkt för våldtäkt på en offentlig toalett i Luleå döms till två års fängelse. Han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan, rapporterar SVT.

 Foto: Micke Nyberg/SVT

Det var under natten mot den 28 augusti som våldtäkten begicks på en offentlig toalett i Södra hamn i Luleå.

Mannen häktades några dagar senare, på sannolika skäl och med restriktioner, och SVT pratade med kammaråklagare Åsa Valter innan rättegången.

Han medger att det har skett någon typ av sexuell handling på toaletten, men han förnekar brott, sa hon till SVT då och bedömde bevisläget som gott.

Under torsdagen meddelades dom vid Luleå tingsrätt och mannen döms till två års fängelse. Han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

-Pettersson noterar att SVT glömmer några detaljer, våldtäktsmannen heter Mojtaba Hosseini, är född 2002, och av någon anledning svensk medborgare fast han hör hemma i fjärran.

Luleå Tingsrätt B 2450-21

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Toalettvåldtäkten i Luleå: afghan döms till fängelse och sexsiffrigt skadestånd

 1. Lite mer offtopic om klimatet:
  ”Reuters återger vidare lokala medier i Inre Mongoliet som skriver att Kinas kabinett sagt åt regionens kolgruvor att ”kompromisslöst öka produktionen”, för att behoven av elektricitet och uppvärmning ska kunna tillgodoses inför vintern.”

  Intressant artikel om Kinas schizofrena förhållande till kolproduktion. Den skall öka för att håla nere priset på kol så att inte el-produktionen hotas samtidigt skall den minska för att klara ”klimatmålen”:
  https://kinamedia.se/2021/10/09/kina-okar-produktionen-av-kol-med-160-miljoner-ton-efter-stromavbrott/

  Vi ser ju vilken arm som är starkast i armbrytningen. I vart fall i Kina. Här i Sverige kanske vi får frysa framöver.

  16
 2. Vilket löjligt straff. Han borde kastreras på gammalt vis och sedan släppas från ett flygplan över afganistan. Utan fallskärm……

  38
 3. En ny faktura adresserad skattebetalarna.
  Afghanen ska adresseras Afghanistan omedelbart.
  Tänk om någon kunde räkna samman totalkostnaden för invandringen.
  Skadestånd rättegångar akutsjukvården vid alla skjutningar bidrag mm mm mm
  Vi pratar många hundra miljarder i onödan.
  Märta och Bolunds politik är en gruppvåldtäkt i svenskarnas plånböcker
  varje år.

  47
 4. Detta är offtopic men en rätt intressant observation från ledarskribent Peter Wennblad i SvD under rubriken: ”SD kommer att få rätt också om klimatet”:

  ”…klimatet är på väg att bli den nya migrationsfrågan. Ett politikområde där alla partier utom SD bekänner sig till en gemensam tro som de under smärtsamma våndor kommer att tvingas överge i mötet med krassa realiteter.

  I migrationsfrågor ägnade övriga partier åtskilliga år åt utfulning och brunmålning av SD innan de under gråt och tandagnisslan fick göra det mesta av partiets politik till sin egen. Under tiden hann Sverigedemokraterna dubblera sitt väljarstöd flera gånger om.
  Frågan är hur lång tid det ska dröja, och hur många gånger verkligheten ska behöva göra sig påmind, innan resten av riksdagen erkänner att SD har rätt också om tidtabellen för klimatomställningen.”

  33
 5. Vi får vara glada att det inte var han som våldtog som fick skadestånd den här gången.

  40
 6. Eftersom Afghanen inte har några pengar, blir det skattebetalarna som får ta över den delen av straffet.

  46
  1

Kommentera