Dagens tankeställare 34

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 34

Med ert tillstånd öppnar jag mitt ”arkiv”. Så här skrev jag 2018 i en diskussionsgrupp, minns inte vad den hette.

Den här varelsen heter Jani Toivola och är De Grönas (dvs Miljöpartiets) riksdagsledamot i Finland.
Någon utbildning har han inte, ej heller erfarenhet av arbetslivet. Men! I tiderna var han programledare i sångtävlingen Idols. Och eftersom människan är trefaldigt pigmenthandikappad – neger, grön och brun homofil – så blev han de rödgröna dårfinkarnas kelgris.

Nu har skiten dock åkt dit för olika sorters fusk och svindel, så han lovade att inte ställa upp i nästa val. Får hoppas att han håller ord, för en gångs skull.

Har ibland undrat när vår lille parlamentariker står och svamlar i riksdagen – har hen månntro pojkvännens morgonsäd i ändtarmen?

Rune Holmström

PS. Nu kanske någon undrar varför jag skrev på det viset. Låt mig förklara.

I princip har jag inget emot bögar eller svarthyade människor, jag försöker se folk som individer. Så länge man beter sig hyggligt och anständigt så spelar hudfärg eller sexuell läggning mindre roll.
Men när de skenheliga tvångsmatar sin mångkulturs- och regnbågspropaganda, ja då ställer jag mig på tvären. Och det är inte de rödgröna som ska avgöra vilka ord eller åsikter som är tillåtna.
Därtill: när en riksdagsledamot fifflar och har sig bakom toleransfasaden, så ska hen minsann få höra om det. DS.

Foto: Kirsi Tuura, Iltalehti

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Dagens tankeställare 34

 1. Journalist på DN skriver i dag, ”senaste
  rapmordet blir nu en ögonöppnare”!
  Hålla , vi vanliga har f längesedan förstått/
  insätt hur vår situation ser ut. Snart blir
  allt som vanligt; dvs mord/ kriminaliteten
  fortsätter som vanligt. Arma land.

  15

Kommentera