Miljöpartiet  är det största hotet mot vår frihet

VALET 2022. Bristen på självinsikt hos Miljöpartiets båda språkrör vore skrattretande om den inte var så allvarlig. Det parti som utgör det enskilt största hotet mot individens frihet och lycka är inte något av de konservativa partierna. Det är Stenevis och Bolunds eget Miljöparti som hotar våra friheter. Den frihet vi åtnjuter i dag kan tas ifrån oss i morgon. Och det är från partier som anser sin agenda vara viktigare än friheten själv som den måste försvaras, skriver Henrik Jönsson på Expressen Debatt.

EU-parlamentariker Pär Holmgren (MP) vill att alla som inte håller med MP ska hållas borta från inflytande…

Friheten är bräcklig och måste återerövras av varje ny generation. En av de största demokratiska utmaningarna är att försvara de frihetsbärande institutionernas integritet mot frestelsen att kringskära dem. Detta sker ofta under förevändningen att den ideologi eller övertygelse man själv hyser skulle vara så nödvändig att det legitimerar begränsningar, regleringar och kontroll av samhällsområden som tidigare varit fria.

Språkrören Märta Stenevi och Per Bolund är samhällsfarliga och hotar demokratin helt öppet. Bild Miljöpartiet

På en direkt fråga angående beredvilligheten att införa restriktioner liknande dem vi levt med under pandemin för att rädda klimatet, svarade Per Bolund utan en sekunds tvekan ”ja”. Det miljöpartistiska språkrörets oreserverade stöd för inskränkningar i människans frihet som ogenerat exponerades i partiledardebatten är lika häpnadsväckande som förskräckande.

Häpnadsväckande, eftersom den röjer en total brist på demokratisk instinkt hos en person som är partiledare för ett av landets styrande partier. Förskräckande, eftersom denna aningslöshet öppnar upp för paternalistiska och rent totalitära metoder.

Läs hela artikel på Expressen…

Henrik Jönsson Pressbild

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Miljöpartiet  är det största hotet mot vår frihet

 1. Även de religiösa utgör ett visst hot mot friheten, inte just nu, men om de växer så växer också deras anspråk på att bestämma.

 2. den EL brist miljömupparna skapar . tvingar Sverige att lägga ned företag! se har vi en statsminister som säger vi måste rädda jobben ! det samtidigt dom hans regering koleger mp just skapar arbetslöshet

  12
 3. Det var väll en mupp som sa:det är bra att lägga ner cementa..Vi kan använda betong i stället

  18
 4. Instämmer. Hur kan ett 3% parti styra ett
  land? Mp s syn på fotfolket ( de som betalar kalaset) är hemsk. Vi ska bara betala o hålla tyst. Dags f svensken att
  vakna. Arma land.

  23
 5. Miljöpartister märker inte att bensin o Diesel har blivit oförskämt dyrt, för dom tankar alltid bara för en hundralapp åt gången ?

  21
 6. Minns inte var jag läste den, men minns att någon journalist efter att ha intervjuat MP:s Alice Bah Kunke på något forum senare skrev. -Intervjun gjorde att jag undrade om inte MP stod för ”Mental-patient”!?

  26
  1
 7. Mp består av ångestladdade hysteriker av båda könen. Deras kärnväljare är obildade, lättlurade, överåriga, ungmör, som nått en punkt i livet, då de desperat sväljer vilka lögner som helst. Naturligtvis finns även efterblivna män i väljarskaran, utan förmåga att tänka självständigt. Med ett språkrör som Bolund, är det inte svårt att dra paralleller med nazismen.

  37
 8. Att avskaffa demokratin är väl MP:s enda hopp om de riskerar åka ut ur riksdagen….
  Tyskland avskaffade demokratin för ett antal år sedan, med förödande konsekvenser.
  Och det kommer bli förödande om MP får avskaffa demokratin.

  43
 9. Större delen av svenska folket har ännu inte insett vad helheten i regerande partiers politik leder till. Varför? För att våra mediehus är köpta av större makthavare med intressen av helt annan värld än den som fungerat tills nu, och rapporterar inte vad som komma skall.

  Media husen består av ynkryggar och rena kommunister. De som ser detta hända men väljer att bli nertryckta är fotfolket som bara värnar sina arbeten och familjer, dom kan vi lämna därhän. Men de som är inne i sin ideologi, och kämpar till slutet för den, är dom oavsett partitillhörighet som antagit agendan, och kommer att driva den med sina känslor som högsta ledstjärna, inget skall stoppa dom.
  Att dom inte är hörsamma för kritik och kostnader är inget som berör dom, målet är viktigare än människan. Vi är inte ens med på prioriteringslistan.

  MSM, privata som statliga driver samma agenda om miljön och hjärtvättar befolkningen med ständigt förvanskade nyheter. Det behövs för att med den takten som omställningen sker är det bråttom. Befolkningen bli de som står för kostnaderna och de som kommer att få ta de största smällarna. Det talas det inte om. Allt obehagligt tystas ner.

  MP är ett hot, inte bara för att de bakbinder hela landet med restriktioner, förbud och nya lagar. De har ett tänkande där oliktänkare inte har nån plats i framtida regeringar och myndigheter, ej heller i det övriga samhället.
  Att ställa sig själva som företrädare över alla och allt, är bara cyniskt och en käftsmäll på det övriga samhället. Det har aldrig hållit i det långa loppet.

  33
 10. Fan vet om inte Sossarna är det största hotet som i sin maktgalenhet låter sig styras av små extremistpartier. MP är ju det värsta Centern kommer inte långt efter.

  54
  1
 11. MP är ett fascistiskt parti kanske utan att förstå det.
  Eller så är de väl medvetna om de men inbillar sig att folk i allmänhet inte fattar det
  I viket fall som helst hör de hemma på sophögen

  55
 12. Och stödpartiet S vågar inte ha en ståndpunkt som vanligt. S kan gå med på vad som helst för att få sitta kvar på statsministerstolen.

  51

Kommentera