Fossilutsläpp långt över klimatmålen

KOLDIOXID. Den planerade globala produktionen av fossila bränslen är dubbelt så stor än vad som är möjligt om man ska klara 1,5 gradersmålet.

Det visar en ny rapport från FN och Stockholm Environment Institute, rapporterar SR Ekot.

Steget Efter

Störst ökning av produktionen av kol planeras i Indien och Ryssland och av olja och gas i USA och Saudiarabien.

Detta är ett av de största problemen och en knäckfråga inför klimatförhandlingarna som kommer i Glasgow, säger Måns Nilsson, vd för Stockholm Environment Institute.

-Pettersson misstänker att miljö- och klimatminister Per Bolund tänker lösa detta genom att subventionera vindkraft och förbjuda dieselbilar i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Fossilutsläpp långt över klimatmålen

 1. Jaa du Bolund. Om man lägger sitt krut på symbolfrågor i stället för att agera med förnuft, så blir detta resultatet. Miljöpartiet är det största hotet mot vår planet !

  14
 2. En av de största utsläpparna av koleldning i kraftverk är faktiskt UAE. Där ligger världens f n största kolkraftanläggning. Deras el är också billigast i världen.

  13
 3. Skulle det ligga nån sanning i detta fanatiska tjat så skulle jorden ha gått under för länge sen. Fanatismen är snart värre än den religiösa.

  26
 4. Nej Per Bolund tror nog inte att vi svenskar kan lösa alla problem. Men genom att trycka ner folket och föra oss hundra år bakåt så tror han att han går till historien som en stor världsledare.

  18
 5. Jag har läst i Dagens Nyheter att fossila utsläpp ska bort och handel med utsläppsrätter bör förbjudas. Jag läste att vi har 10 gånger mer utsläpp än vad jorden tål.

 6. Tror Per Bolund att vi svenskar ska lösa alla världsproblem.
  Han är en dryg människa som dom flesta avskyr.
  Han är totalt inkompetent, vill bara visa sig märkvärdig.
  Hans åtgärder nu är betydelselösa om inte alla länder gör lika.
  Man kan inte föregå världsutvecklingen i Sverige.

  25

Kommentera