En yrkeskår av lögnare och ynkryggar

MEDIA. Bulletin är en relativt ny svensk webbtidning med konservativ profil. Bulletins nyhetsförmedling bygger på en objektiv, konsekvensneutral och evidensbaserad journalistik, medan Bulletins ledarsida verkar i en liberalkonservativ tradition. Vår princip är att tydligt skilja mellan nyheter och åsikter – på news och views. Bulletin har grundats av Paulina Neuding, Tino Sanandaji och Pontus Tholin; tidningen ägs och ges ut av mediebolaget Bulletin AB.

Nu verkar Viktor Barth-Kron, politisk kommentator på Expressen ha inlett ett propaganda krig mot Bulletin på Twitter.

Det uppskattas inte av Tino Sanandaji som svarat på Facebook.

När vi grundade Bulletin visste vi att journalistkåren inte uppskattar konkurrens och skulle försöka förstöra vår trovärdighet. En del tror på det som står i media, medan andra uppfattar svar på deras lögner som ”pajkastning” eller gnäll och tröttnar. Därför har jag slutat svara och antagit att de vettiga ändå fattar.

Men nu så har Expressen gått så lång i sina sjuka fantasier där de har en bild med mig som påstår att jag och Dan Korn har gett ”uppdrag” till en ”trippelmördare”.

Expressen bara ljuger, och kommer att anmälas pressetisk samt för förtal. Deras påstående att en före detta mördare ”fått i uppdrag att göra en utredning av vad den nyvalda styrelsen” (Tino Sanandaji, Jannik Svensson och Dan Korn) saknar grund – det är ren påhitt.

Styrelsen i Bulletin har aldrig gett uppdrag till någon, än mindre till en före detta mördare. Det vet också Expressen. Men de publicerade inte våra svar, bara smaskiga men knäppa påhitt.

Expressen skadar sin trovärdighet med grundlös smuts, som vi kommer anmäla som icke pressetisk. När jag får läsa en mix av sjuka lögner och förvanskningar vet jag ofta inte ens hur jag ska svara.

Vad ska man säga annat än att det inte stämmer och att de är oärliga och inte har en hederlig agenda?

P.S Expressens journalist som ljuger att jag anlitat en trippelmördare sitter i styrelsen för Mediernas Etiknämnds Förvaltningsorgan. Denne är huvudman för det medieetiska systemet och sitter i styrelsen för Journalistfonden samt är vice ordförande i Publicistklubben Sverige.

Detta säger en hel del om svensk journalistik.

Tino Sanandaji.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “En yrkeskår av lögnare och ynkryggar

 1. var det löngn? det verkade lite konstigt ett simpelt rån mord ? är man verkligen så korkad att man vågar anstäla en sådan persson???det är ju e n väldigt bra förklaring att en konurerande tidskrift ljuger men samtidigt ett riktigt jornalistiskt låg nivå ..

 2. Tur att man slutade att köpa lögnblaskan Expressen för 17 år sen, man köper ju inte en tidning för att bli fullproppad med löägner, deras kollega till vänster är inte mycket bättre,
  där en Ingvar Persson försöker att inbilla läsarna att det är inte Miljöpartiets fel att en tank diesel kostar tusen kronor???? man tar sig för pannan, hur i helvete kan det då komma sig att en liter disel är tre kronor billigare i Finland om det inte beror på det sjuka skattesystemet i Sverige som MP har den största delen i???

  14
 3. Jag läser Epoch Times som papperstidning och Bulletin på nätet. Epoch Times läser jag mest för att slippa vänsterjournalisters tolkningsföreträde i allt som skrivs i tidningar. Jag är inte det minsta intresserad av ”tycka synd om förövare och våldtäktsmän”, jag vill veta, vad hände.

 4. Deras kollega DN har ju en dömd mördare anställd Jaques Wallner. Det är ju inget de vill nämna.

  75

Kommentera