Det är oundvikligt att Kina kommer att ta överhanden över USA

UTRIKES. Kina gjorde i somras ett framsteg i sitt rymdprogram när man testade en hypersonisk robot som kan bära kärnvapen, rapporterar Financial Times (betalvägg). Roboten avfyrades med en ”Long march”-raket och cirkulerade ett varv runt jorden innan den slog ner. Amerikansk underrättelsetjänst uppges vara tagna på sängen över hur snabbt Kina har utvecklat sitt vapenprogram. – Vi har ingen aning om hur de lyckades med detta, säger en källa till tidningen.

Bild från Daily Mail

Hypersoniska vapen flyger med fyra till fem gånger ljudets hastighet och är till skillnad från en ballistisk robot möjlig att manövrera, vilket gör dem svårare att följa.

Det är oundvikligt att Kina kommer att ta över och bli mäktigare än USA-militärt, sedan statliga kinesiska medier firat att en robot, som flög i 33.000 km/h kan cirkulera runt jorden i en låg bana innan den slår till någonstans från rymden inom några minuter.

Rapport från Financial Times sa att testet visade att Kina hade gjort ”häpnadsväckande framsteg” med hypersoniska vapen. Den hypersoniska missilen som testades i augusti, kretsade runt jorden i en låg bana.

USA: s underrättelse blev överraskad eftersom USA är en av åtta länder som utvecklar sina egna hypersoniska missiler. En uppfattning i kinesiska statsmedier är att testet visar den ’ostoppbara trenden att Kina minskar klyftan med USA i några viktiga militära tekniker’

Peking har hånat USA genom att säga att deras hemliga test av en 33000 km / h robot som kan bära kärnvapen, kretsade runt jorden innan han återvände till jorden för att slå sitt mål, är ett ’nytt slag mot USA: s mentalitet av strategisk överlägsenhet över Kina ’.

De hypersoniska missilerna kan nå hastigheter på upp till 33000 km/h och kan träffa var som helst på jorden från rymden inom några minuter.

Systemet skulle kunna övervinna amerikanska anti-ballistiska missilförsvarssystem som är baserade i Alaska och som är inrättade för att skjuta ner projektiler som kommer över Nordpolen – det kinesiska systemet skulle kunna slå USA från söder.

Läs mer på Daily Mail och The Drive.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Det är oundvikligt att Kina kommer att ta överhanden över USA

 1. Det är ingen tvekan om att President Xi Jenping flexar musklerna. President Bidens katastrofala uttåg ur Afghanistan har inte gått obemärkt förbi. Min gissning är att Taiwan är nästa land som Kina söker att ena — de har redan sagt så mycket. Kina har också byggt mer än 100 nya kärnreaktorer i Gansu provinsen i västra Kina (min podd Vem är det som egentligen styr USAs politik tar upp det här) Men President Bidens uppenbarliga svaghet på den internationella arenan är bara ett av problemen. Hans son, Hunter och Joe Bidens bror har sedan länge fått pengar av Kinesiska statsföretag, men också från Ukraina och Ryssland… Så det ska bli intressant att träffa den kända Kina specialisten Gordon Chan på fredag och höra vad han har att säga. Och som tidigare — Petterson Bloggen kommer att vara bland de första att ta del av Chans idéer , så håll ögonen öppna nästa vecka 🙂

 2. Har vid några till fällen skrivit om det här Både Ryssland och Kina har dessa jonraketer och har sprungit ifrån USA i den tekniken
  Tyvärr så har USAs oligarker bara inriktat sig på att få kontroll över alla råvaror och att all handel ska försigå i dollar
  Folk i allmännhet tycks tro att de som bor i Ryssland och Kina är mindre intelligenta och att det bara är USA som står för all tekniska lösning
  Hade de inte försökt fördumma sin befolkning via medierna så hade det kanske sett anorlunda ut

  18
 3. Det är möjligt att Kina kan åstadkomma detta, men vad skulle detta hjälpa Kina?
  För ingen tror väl på fullt allvar att inte USA med full kraft inte skulle slå tillbaka
  på deras stora befolkning, med sina kärnvapenbestyckade U båtar som kretsar
  runt i Kinesiska sjön, eller från Sydkorea, och säkert kärnvapenbestyckade raketer
  med som kommer till användning, mhärhjälper inte deras höghastighetsrobotar.
  Det som skulle hända är att världen då har ett fullskaligt världskrig, och vem
  tjänar på det? Inte ens Kina om dom får ett antal hundratals miljoner människor
  dödade??

  16
  • Kan bara inte förstå hur någon kan försvara en doktrin som säger att USA ska störta regeringar som inte lever upp till den demokratisyn om är USAs. Man tar då militären till hjälp för att störta en vald president och sätter dit sin egen kandidat, för det mesta en general (Chile). eller så hetsar man människor att störta en folkligt vald president och skapar kaos (Ukraina). Så för att få fred på jorden måste USA störtas i havet. Någon måste störta oligarkernas marionett docka som kallas president.
   Men invaderar också länder för att sno deras naturresurser, lithium är en sådan där USA invaderade för att säkerställa tillgången till batterier som används av Tessla. Det kallas för ”shopping”, Tessla säger till de ledande att se till att införseln inte stoppas och Amerika skickar soldater, sedan är den saken fixad.
   Ni ska läsa böcker skrivna av Noam Chomsky, professor vid MIT i Boston.
   Emanuel Todds bok ”Låtsasimperiet: om den amerikanska sönderfallet”
   Anders Romelsjö ”USA som världspolis”
   m.fl m.fl

   • I mina ögon märkliga slutsatser. USA har byggt upp eller hjälp till att bygga upp stora och stabila demokratier som Japan, Sydkorea och Tyskland.

    Irak var dåligt skött men Saddam behövdes tas bort efter tre krig, kurderna, Iran och Kuwait. Vad hade nästa blivit? Saudiarabien?

    Sydamerika var inte bra men vem började? Kuba/Sovjetunionen eller…

    USA har gjort massor av tabbar men vad är alternativet.

    Det spelar stor roll om det är en demokrati som är väldens ledande land eller inte.

    Det skulle påverka världen på ett mycket mer grundläggande negativt sätt om Kinas ledare skulle hålla i taktpinnen.

    8
    1
 4. Alla USA-hatare i västvärlden kan nu trösta sig med att en brutal kommunistisk diktatur snart bestämmer det mesta i världen.

  18
  4
 5. Påminner om att Ryssland i Putins ”åesredovisning” för ca 5 år sedan meddelade att de inom kort skulle ha robotar med ”atom-motorer” i drift, som kunde köra lång tid i rymden och styras. Efter detta har inget hörts offentligt om detta, men det betyder inte att systemet inte är operativt idag. Indien har också ett liknande program. Allt som utvecklas i Ryssland, USA, Kina, brukar även komma i Israel.

  Med USA:s ekonomi på väg att haverera, så finns ingen chans att USA i längden kan hävda sig – i varje fall så länge som kommunisterna styr USA.

  25
  1

Kommentera