Alex Schulman har glömt var han kommer ifrån

DEBATT. Alex Schulman växte upp i Farsta, men har glömt var han kom ifrån. I dag agerar han hellre ordningsman i debatten än vänder blicken ut mot det övriga samhället, från sin våning på Östermalm, skriver Ivar Arpi på sin blogg Rak höger.

För en vecka sedan skrev jag en tweet om antisemitismen i Malmö. Om svenska judar som flyttar till Israel. Judarnas situation är unik. Men det som börjar med judarna slutar sällan med dem. Även andra grupper känner sig trängda när gängbrottslighet, skjutningar och motsättningar ökar. Detta vidareutvecklade jag även i en text

Alex Schulman. Foto: Viktor Fremling

Alex Schulman skrev ett slags svar i sin DN-krönika med rubriken: “Skönt ta en paus från Ivar Arpis vidrigheter”. (En liten ironi är att han och Sigge Eklund i sin podd återkommande kommenterar mina göranden och låtanden. Ingen tvingar er, Alex.): “Detta isande vansinne, att använda det judiska folkets tragedi för att utmåla en hel grupp, muslimerna, som ett hot mot Sverige, den typen av främlingsfientlighet och konfrontativ islamofobi lyfts alltså fram, och på den vägen går allt; alla som vill synas och höras ser till att göra sina argument grövre, att använda starkare ord, att hata hårdare.”

Det är kanske en teknikalitet, men det är Schulman som för in muslimer i det hela, inte jag. Jag vet ärligt talat inte om antisemitismen i regionen med nödvändighet är knuten till islam, snarare är den förmodligen kopplad till en viss uppfattning av Israel. I min tweet nämndes varken islam eller muslimer. Kanske borde Schulman fråga sig själv varför denna association kom så snabbt för honom, och att han inte ens funderade lite innan han tillskrev mig den. 

Det är främst de med bakgrund i Mellanöstern och Nordafrika som uppvisar antisemitiska attityder. Samma grupp, ihop med människor från övriga Afrika, är kraftigt överrepresenterad vad gäller dödligt våld, rån, våldtäkt och bostadsinbrott, visar Brottsförebyggande rådets senaste genomgång (2021). Enkel matematik ger vid handen att allt fler inflyttade från den regionen också innebär – vad man på politikersvenska kallar – större utmaningar. Och visst, det är främst den islamistiska terrorismen som hela tiden skördar nya offer. Mordet på den brittiske parlamentsledamoten David Amess misstänks vara just ett sådant terrordåd. Det begicks för övrigt när han talade i en kyrka. Dådet i Kongsberg i Norge, där fem personer mördades, begicks av en muslimsk konvertit, och verkar vara ett terrordåd som begåtts i islams namn (även om andra faktorer säkerligen har spelat in). 

Läs vidare hos Ivar Arpi…

Om Alex Schulman på bloggen…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Alex Schulman har glömt var han kommer ifrån

 1. Hans far, Karl ALLAN Rudolf Schulman, var legendarisk radio- och TV-producent bördig från Finland med bland annat Frukostklubben och Hylands hörna på meritlistan. 1974, vid 54 års ålder snubblar han över den då 22-åriga Astrid Maria Elisabet LISETTE Stolpe som han gifter sig med efter att han skilt sig från sin fru sedan 29 år.

  Huruvida Lisette var alkoholiserad, som Alex påstår, redan då eller om det är Allans degenererade små DNA-bärare som bär skulden till att bröderna Schulman är som de blev är en intressant fråga. Det är dock klart att bröderna hade varit totalt okända om de inte haft Schulman som efternamn och Sven Stolpe som morfar.

  Sensmoralen är, jaga inte lammkött och framför allt skaffa inte barn med dem i en ålder då många kvinnor inträtt i klimakteriet.

  10
 2. Det som är mest skrämmade i det nya Sverige när det gäller antisemitismen är att förut fanns det 5000 judar i Malmö. Idag är det bara 500 kvar. Så kommer det nog bli för oss svenskar också. En gång i tiden levde det indianer i amerika. Idag lever dem i reservat. Se bara på kristna i Syrien och på vita i Sydafrika. De far också väldigt illa där.

  16
  • Nej, jag tror inte det blir så. Men konsekvenserna vill jag inte ens tänka på. Beträffande Schulman, så är han en arrogant skitstövel som inte fattat vad han gett sig in i. Tämligen symtomatiskt för någon som journalistiskt tar en tur på “the wild side”.
   Vem läser vad han skriver?

   12
   • Lellego, jo så kommer det bli så länge denna vansinnespolitik fortskrider. Svenskarna är redan idag i minoritet i Malmö. 58% är födda utomlands. Ska vi räkna med den befolkning som har icke västerländsk bakgrund så blir siffran högre. Vissa menar att svenskarna blir en minoritet i sitt eget land år 2050. Jag tror det blir tidigare än så. När det gäller Schulman bröderna så är det bara stänga av tv:n eller bläddra/scrolla vidare fort fort

 3. Nollan Schulman visar sitt fula tryne igen och igen. Judar i Sverige har mer rätt att bo och leva i trygghet med sin gudstro än dessa invandrade parasiter som inte kan skilja på mitt och ditt och ständigt bråkar med sina grannar. Så mycket elände som fyrklövern har sett till att skapa kommer att ta århundraden att förändra om det någonsin går.

  28
 4. Om vi tar fram arbetsförmedlingens perspektiv så är judarna starkt underrepresenterade och övriga från Mellanöstern och Afrika starkt överrepresenterade.
  Vill vi ha medborgare som jobbar eller går på bidrag?
  Lägg 20% extraskatt på östermalmsborna, så kanske Sverige rullar ett år till.

  22
  1
 5. Alex Schulman har skrivit en bok om sin morfar; författaren Sven Stolpe och efter att litteraturkritikern Crister Enander läst boken, så sågar han Alex Schulman jäms med fotknölarna. Alex Schulman beskrivs som ensidigt karriärskåt, jagande uppmärksamhet och som försöker lägga ansvaret för sin egen koleriska aggressivitet på sin morfar, och att personlig resning, karaktär och viljestyrka tycks vara honom fullt främmande. Han staplar lögner och förvridna halvsanningar på varandra och förtjänar inte att bli tagen på allvar, ingenting i hans gärning antyder ens att han varit i närheten av att förtjäna en gnutta respekt eller trovärdighet. Hans infama och hållningslösa personpåhopp, ofta mot fullkomligt oskyldiga personer, var så grova och ruttet elaka att ännu återstår lång väg att vandra för Schulman om han någonsin vill bli tagen på allvar, något som jag dock djupt betvivlar, skriver Crister Enander och fortsätter: “Sven Stolpes skam över sitt barnbarn hade hemsökt honom och fyllt hans böner till Gud”.

  “Till Sven Stolps försvar”, av Crister Enander:
  https://www.opulens.se/existentiellt/till-sven-stolpes-forsvar/

  38
  • Exakt. Han beskriver att hans morfar och mormor alltid grälade enligt recensionerna. De förde en diskussion med ett elegant språkbruk på morgonen vid frukostbordet. Man läste tidningen förr. En läst SvD en läste en. Sedan kommenterade man utifrån sakfel politisk preferens.
   Det förstår inte han och det visar med all tydlighet nivån på dagens medier. Intellektuell härdsmälta.

 6. Alex Schulman är en ful och dum typ. Kändisunge som vuxit upp med silversked i mun. Mår illa bara jag ser honom.

  57
  • Magnus uggla mår mest illa idag. Tydligen ger Schulman sig på uggla enligt Expressen. Uggla var tydligen glad och stolt. Han kan föra sig i både slott och koja. Att åka till Drottningholm på middag i högtidsdräkt var för mycket för herr Schulman.
   Uggla åker runt med sin 🏅 och det upprör.
   Schulman skulle inte sänka sig att åka dit och ha en trevlig kväll. Att han skulle få en medalj är när helvetet frös till is.
   Schulman sätter en bild på hur svartsjukan kan göra en människa totalt uppfrätt av bitterhet.
   Hoppas du har kul och njut av livet Magnus!

Kommentera