Sveriges lägsta vaccintäckning i Herrgården

PANDEMI. Bostadsområdet Herrgården, som är en del av Rosengård i Malmö, är det område i Sverige som har lägst vaccintäckning, rapporterar SVT Nyheter Skåne. 41 procent av den vuxna befolkningen har fått sin första dos. Även Göteborgsstadsdelen Gårdsten har en vaccintäckning på 41 procent.

Bild: Gerd Altman, Pixabay

Isof, som bor i området, tillhör den grupp som har vaccinerat sig men han har en granne som inte är vaccinerad. – Hon lyssnar på en youtuber, någon propaganda från någon som inte är expert på vacciner och hon lyssnar inte på epidemiologer, säger Isof.

I Lomma, som bara ligger någon mil från Rosengård, är vaccintäckningen 95 procent.

I Europa har Bulgarien och Rumänien lägst vaccintäckning och väldigt höga dödstal i covid-19 enligt Europaportalen.

-Pettersson blir påmind av Isofs ord: ”Hon lyssnar på en youtuber, någon propaganda från någon som inte är expert på vacciner och hon lyssnar inte på epidemiologer”, det påminner en hel del om många ”experter” på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Sveriges lägsta vaccintäckning i Herrgården

  1. De som inte tror att vaccinet hjälper eller är farligt är lika övertygade som Gretas följare är att jorden ska gå under.

    3
    5

Kommentera