Åtal väckt för försök till mord m.m. i Eslöv

BROTTSLIGHET. En 15-årig pojke har i dag åtalats för gärningar begångna på en skola i Eslöv den 19 augusti i år. Åtalet avser försök till mord på en lärare på skolan, grovt olaga hot mot elever och skolpersonal samt grovt hot mot tjänsteman mot polis i samband med gripandet av pojken. Åklagaren är tillgänglig för media i dag.

Mordförsöket ägde rum på dagtid i skolan där pojken är elev. Läraren fick livshotande skador. Pojken greps av polis samma dag och häktades därefter av Lunds tingsrätt. Han har sedan dess varit frihetsberövad.

– Utredningen visar att pojken har begett sig till skolan tidigt på morgonen. Där han har maskerat sig, bytt om till stridsliknande kläder och beväpnat sig med knivar och pistolliknande föremål. Han har sedan gått in i skolan och nästan omedelbart attackerat läraren med en kniv. Efter attacken har han hotat elever och personal med sina vapen. I samband med polisens ingripande har han hotat en polisman, säger kammaråklagare Pernilla Nilsson som lett förundersökningen.

Gärningen var planerad, men inget i utredningen talar för att den var planerad mot läraren personligen och den har inte heller visat på att det finns fler gärningsmän. Av utredningen framgår vidare att pojken varit inspirerad av skolattacker och andra massakrer i Sverige och runt om i världen. Åtalet innehåller också ett påstående om att motivet för brottet har varit att kränka en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer på grund av ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

Pojkens inställning till brotten och dess rubriceringar är inte helt klar, men han har tidigare angett att han erkänner grov misshandel och förnekar försök till mord.
Bevisläget är gott. Pojken har spelat in händelsen och filmen utgör en del av bevisningen, säger kammaråklagare Pernilla Nilsson.

– Det har varit viktigt för oss att hantera förundersökningen skyndsamt, med tanke på såväl gärningsmannens som målsägarnas låga ålder. Vi har arbetat i en särskild utredningsorganisation, där polisområdet även fått förstärkning från andra enheter i polisregion Syd. Förhören med barnen, som både är målsägare och vittnen, har hållits av våra särskilt utbildade barnförhörsledare. En stor mängd material från våra it-undersökningar har analyserats av analytiker och specialister, säger polisens utredningsledare Patrik Nyquist.

Rättegången beräknas ta fem dagar, det är ännu inte bestämt när den startar.

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 4482-21.

***

TIDIGARE 2021-08-21. Misstänkt för försök till mord i Eslöv begärd häktad

BROTTSLIGHET. Den 15-årige pojke som är anhållen misstänkt för försök till mord har nu begärts häktad. Kammaråklagare Pernilla Nilsson har i dag begärt pojken häktad. Häktningsförhandlingen kommer att äga rum under söndagen i Lunds tingsrätt kl. 12.00. Målnummer: B 4482–21.

Den misstänkte pojken heter Hugo Ahlfors Jackson, han har erkänt. Pappa till Hugo är Lars Ahlfors. Lars som är adopterad från Colombia, är ordförande för Miljöpartiet i Eslöv. Mamma heter Anna Jackson och är från Sri Lanka.

För tre år sedan tvingades Lars avgå efter protester för att han ville ta bort svenska traditioner i kommunen. Miljöpartiet i Eslöv med herr Ahlfors som ordförande ville införa ateism i skolan, gripa motståndare till mångkultur och förbjuda jullovet, när han tvingades avgå, påstod Lars Ahlfors att allt var ett skämt enligt Kvällsposten/Expressen som hade råkat hamna i Mp:s budgetförslag

I februari 2020 valdes dock ”skämtaren” Lars Ahlfors som ordförande igen, enligt Skånska Dagbladet.

-Pettersson antar att Hugos mångkulturella bakgrund är anledningen till tystnaden från medias sida. När Anton Lundin Pettersson attackerade på Kronogården i Trollhättan dröjde det inte länge innan bilder och namn cirkulerade på honom. Men Anton påstods vara mot mångkultur och högerextremist.

Här har vi en familj som är för mångkultur och invandring, emot Sverige och svenska traditioner, dessutom tillhör föräldrarna den fridlysta sekten Miljöpartiet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Åtal väckt för försök till mord m.m. i Eslöv

  1. Jag tror att det är dags att lärarkåren börjar tuffa till sig om skolmiljön ska anses vara en trygg arbetsplats. Och hur svårt kan det vara att bunta ihop en liten skitunge ?

    18
  2. Små partier med stort oönskat vansinne finns det gott om. Alla partier har förmodligen sina lik i garderoben kan jag tänka mej. Jag hoppas bara att rösta på det SD, som värnar vår svenska kultur. Det SD, som befriar samhället från dagligt yttre hot av okontrollerad importerad kriminalitet. I övrigt låter nästa regering medborgarnas privata liv flöda fritt utan att lägga sig i eller höja skatter. Staten ska bara lägga sig i och förhindra det, som pågår utanför lagens ramar. Men även kunna gå in och garantera projekt med stor ”bevisad” allmännytta. Jag tror inte på MP:s totalitära, fossilfria elektrifiering i frampiskad raketfart. Här ska inte heller finnas utrymme eller förutsättningar för särbehandling av minoriteter på majoritetens bekostnad. Det ska i så fall vara frivilliga insatser. Hot eller förföljelse av minoriteter ska beivras med hårda straff. Lagen hets mot folkgrupp, måste omvärderas eftersom lagen så ofta slår mot brottsoffer i stället för de verkliga brottslingarna.

    15

Kommentera