Försvarsmaktens lag vann VM i adventure racing

FÖRSVAR. Safat, Swedish Armed Forces Adventure Team, Försvarsmaktens eget elitlag i multisport har tävlat i VM i Spanien och de knep det guld de drömt om i flera år. De har sprungit, cyklat och paddlat i över 60 mil och i fyra dygn, i tuffa förhållanden och med väldigt lite sömn.

Försvarsmakten paddling. Foto: Anton Thorstensson/Försvarsmakten

John Karlsson, K 3, Malin Hjalmarsson, Livgardet, Oskar Svärd, Ing2 och Emil Dahlqvist, Dalagruppen, är medlemmarna i Safat som de senaste 93 timmarna tävlat konstant i 600 kilometer, 17 000 höjdmeter och med totalt cirka fyra timmars sömn. På onsdagseftermiddagen kom de in i målet i A Coruña i nordvästra Spanien som segrande lag efter en helt strålande prestation.

– Våra förmågor som officerare och soldater har prövats under svåra förhållanden utan avkall på bibehållet stridsvärde. Förmågan att hantera sömnen har i denna tävling varit avgörande tillsammans med kamratvård, säger lagets kapten Johan Karlsson.

-Pettersson säger att Försvaret är inte bara sillmjölkar och Pridedansare, tvärtom, det finns mycket duktigt folk i vårt land.

Svenska Försvarsmakten är inte bara syltryggar och Pride-parader

Från 2018

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Försvarsmaktens lag vann VM i adventure racing

  1. Snyggt jobbat. Men nu blir de väl bestraffade att teamet inte var inkluderande nog? Vi saknar de i dag rådande uppställningen från de allra flesta reklamfilmer. Ett samkönat par. Ett blandraspar. En mörk lesbiskt transvestit. En halt och lytt. Samt en bortkommen svagbegåvad vit man med fånigt leende.

  2. Grattis Försvarsmakten! Lätt terränggående attackcykel, skidor och kanot är nog det försvaret får hålla sig till om Miljöpartiet för bestämma

    14

Kommentera