Styrman Bolund på väg mot framtiden

INRIKES. Miljö- och klimatminister Per Bolund har just provkört framtiden! Eldrivna motorbåtar kommer ta över till sjöss precis som elbilen nu tar över bilmarknaden. Fart, tystnad, nollutsläpp och körglädje gör elbåten svårslagen. Tack för besöket och provkörningen!, skriver Bolund på Twitter.

Candela 8 Bild: Candela Boats

-Pettersson noterar att båten går på bärplan och hoppas att Bolund inte går på något av våra talrika grund i skärgården för det blir dyrt att laga.

Värre är att det Per Bolund tycker är framtiden kostar rejält och med MP blir det inte många som får följa med. En C-8 är prisatt till 290.000 Euros plus moms (cirka 3,7 Miljoner kronor med moms). Sedan kan man naturligtvis ha synpunkter att ministern med en lön på 142.000 kronor i månaden gör reklam för ett enskilt företag som tillverkar lyxprodukter som ytterst få i landet har råd med.

Candela

Candela 8, bärplan och drivning

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Styrman Bolund på väg mot framtiden

 1. Efter ett liv med båt, > 50 år ”på sjön” vet jag att en sådan båt inte är en båt.
  Det är endast en leksak!

 2. Att vara på sjön är att segla! Njuta av tysthet, lugnet och naturen… om man inte racingseglar förstås. Navigare necesse est.

  Fartmarodörerna borde förbjudas, oavsett om man drivs av el eller annat.
  Bolund är en landkrabba och skall hålla käften.

 3. Så batteritiden är lite drygt 2 timmar och då kommer du ca 47 km.

  Motsvarande båtar med diesel eller bensin i den prisklassen brukar komma mycket längre på en tank.

  • Blev lite kort i första meningen. Glömde lägga till på ”-på en timme i marschfart.”
   Batteritiden är lite drygt 2 timmar och då kommer du ca. 47 km på en timme i marschfart.

 4. miljömupparna görstår onte att efter som batterina i båten eöler bilen laddas med elektrisk ström så genererar dom mer CO 2 än nödvändigt på gtund av att man använder brunkol tiil elproduktion .

  hanklarar liksom inte av femteklassena mattematik

 5. Miljöpartiet är förhoppningsvis inom snar framtid ute ur bilden, med sin ”politik” gräver de sin egen grav. Vi får hålla ut så länge.

  37
 6. Problemet med idioterna i MP, är att de saknar kunskap om grundläggande elteknik/fysik. I deras öron verkar det inte var någon större skillnad på mW, Kw, Mw, Tw osv. Den överföringskapacitet som kommer att behövas i deras drömvärld, medför att större delen av elnätet måste byggas om. Med den ytterst instabila elproduktion som MP förordar, kan mycket väl hela landet stanna upp under långa perioder.
  Kort sagt: MP är ett hett tips, när det gäller att köra ett land i putten!

  38
 7. AVVECKLA DETTA TOTALT MENINGSLÖSA PARTI!

  Som gör alltför att förstöra allt, och agerar mot allt sunt förnuft och tänkande.
  En samling av skattepengs tjuvar.

  48
 8. Som miljöpartist kommer han aldrig att ifrågasättas. Och elen kommer direkt från oljekraftverket i Karlshamn kan man tro.

  53
 9. Varför tog ingen chansen. Ankarlinan runt benen och sedan pytts i med eländet!
  Gravt tjänstefel!

  60
 10. Miljöpartiet driver verkligen på en slags oligarki, där de som har råd med dessa produkter får subventioner av de som inte har råd med hjälp av det sjuka bonus malus systemet där t.ex en hantverkar bil har en årlig skatt på 15-25000 kronor.

  62
 11. Vilken fantasivärld lever dessa mp-idioter i ?
  Vem ska köpa dessa och vid vilken ö i skärgården ska dom laddas ? 🤔👎👎

  70

Kommentera