Stäng

Anders Oom, greps tack vare allmänheten och ett signalement

BROTTSLIGHET. I fredags rymde Anders Oom, en av Sveriges farligaste män som rymt från rättspsyk i Göteborg och bland mycket annat hade knivmördad. Sandra Krantz med över 50 hugg. I lördags morse, efter 18 timmar i frihet, kunde han gripas tack vare tips från allmänheten.

-Pettersson undrar om allmänheten hade kunnat hjälpa till utan bilderna som offentliggjordes? Hade Anders gripits om han hetat Muhammed och presenterats som ett pixelhuvud?

Anders Oom Foto: Polisen
Dree Low som pixelhuvud i Expressen

***

TIDIGARE 2021-10-08. Anders Oom, en av Sveriges farligaste mördare är på rymmen, ett misslyckande för Myndighetssverige…

VÅLDSVÅGEN. Polisen söker efter den morddömde Anders Oom, 38, som avvikit från den rättspsykiatriska kliniken Rågården i Göteborg. Oom försvann i samband med att han vistades tillsammans med en skötare utanför klinikens område. – Han är den farligaste mannen jag mött under mina år som polis, säger en som mött honom i tjänsten, skriver GP.

Anders Oom har ett mycket våldsamt förflutet och har ett belastningsregister som består av uppemot 40 avsnitt och har tillbringat stora delar av sitt vuxna liv i fängelse.

Polisen säger att mannen avvek när han gjorde ett ärende på stan.

-Pettersson undrar vad det är frågan om. En livsfarlig man ”avvek när han gjorde ett ärende på stan”…

Det är inte bara Anders Oom som är farlig för säkerheten i landet och om det inte är nog så är det inte olagligt att rymma i Sverige.

UPPDATERAT: Anders Oom hittades i centrala Göteborg på lördagsmorgonen efter tips från allmänheten.

TIDIGARE 2020-08-23. Mördad med 50 knivhugg – ett misslyckande för Myndighetssverige…

BROTTSLIGHET. Anders Oom, 37, misstänks bland annat för ett mord i Majorna i Göteborg, där en kvinna knivhöggs ett femtiotal gånger. Anders Oom släpptes från fängelset den 16 februari i år, kvinnan mördades natten den 4-5 mars 2020. Nu visar den rättspsykiatriska undersökningen att Oom lider av en allvarlig psykisk störning.

Anders Oom

I början av mars hittades en kvinna i 40-årsåldern hittades död i en lägenhet. Den misstänkte mördaren greps nästa dag och är även åtalad för en grov misshandel och ett mordförsök mot två andra personer samma dag som mordet.

Anders Oom förekommer i belastningsregistret vid 38 tillfällen. Det handlar främst om stölder, narkotikabrott och trafikbrott, men Oom har också begått många våldsbrott och har tillbringat åtta år av sitt liv som frihetsberövad.

Det framgår i den rättspsykiatriska utredningen att den misstänkte tidigare genomgått flera sådana utredningar, men att han då inte bedömts vara allvarligt psykiskt sjuk.

Vid den senaste utredningen kom man fram till att han lider av en allvarlig psykisk störning och rekommenderar därför rättspsykiatrisk vård som påföljd vid en fällande dom.

Göteborgs tingsrätt Mål nummer B 3673-20

-Pettersson undrar hur det är möjligt att en känd våldsman, psykiskt sjuk eller inte, kan gå lös i vårt samhälle efter minst tio kända våldsbrott?

Oom har haft besöksförbud mot flera kvinnor – och så sent som sommaren 2019 konstaterade Kriminalvården att det fanns stor risk för att han skulle begå nya, allvarliga våldsbrott.

I mars 2020 misstänks han ha mördat en flerbarnsmamma i Majorna i Göteborg med 50 knivhugg. Det är fler som är skyldiga än mördaren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Anders Oom, greps tack vare allmänheten och ett signalement


 1. …ni som missade ESCAPE AT DANNEMORA finns att streama en bit
  in feb. på TV 1…i mitt tycke det bästa som någonsin visats på TV1
  i 8 st/1 timmes avsnitt av äkta realism, med underbara skådisar i
  kanonroller…REKOMMENDERAS starkt
  https://www.svtplay.se/klipp/31686142/trailer-escape-at-dannemora?id=Kq2WvNr

  …om Anders Oom suttit av sitt straff i USA skulle han aldrig mer ha
  fått vistats i frihet…han hade fått ruttna på kåken innan muck

 2. Detta är svårt för Regering och murvelmedia. Här visar att öppen och tydlig efterlysning ger resultat. Fortsätt med detta föredömliga.

  51

Kommentera

%d bloggare gillar detta: