SD lägger fram reform för mer pengar till pensionärer

PENSIONER. Sverigedemokraterna lanserar pensionsreformen Tusenlappen, där de vill ge alla Sveriges nuvarande och framtida pensionärer en extra tusenlapp i månaden, skriver partiets Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt på DN Debatt.

”Vi ser stora behov redan i dag och vårt förslag kommer därför att omfatta både nuvarande och kommande pensionärer”, skriver Sverigedemokraterna som vill ge vanliga pensionärer 1 000 kronor mer i månaden.

SD-reformen skulle kosta staten 23,1 miljarder kronor. En del av förslaget är även att riksdagens pensionsgrupp bör avvecklas.

Ansvariga för dagens situation är pensionsgruppen. Den grundades av de partier som ingick i 1994 års pensions­överenskommelse: Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna. Sedan Miljöpartiets intåg i regeringen har även de inkluderats i gruppens arbete. SD och V står utanför.

Det går krasst att konstatera att pensionsgruppen har misslyckats med sitt grundläggande uppdrag – att säkra medborgarnas förtroende för pensionssystemet.

-Pettersson ser inget om hur reformen ska finansieras, men det finns möjlighet till besparingar på många håll, det går även att sänka skatterna för pensionärer.

Bild från Pixabay

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “SD lägger fram reform för mer pengar till pensionärer

 1. det är för sent i solna gav man ingen sjuk vård till cov19 passigenter man gav palektiv vård och väntade på att pensionärer skulle dö det finns bevis på det i form av e postmedelande..
  när sossialdemokraterna kom till makten snodde man alla pengarna så när cov19 kom fams det inga pengar och Magdalena finansminister började låta som ett eko höj skatten .
  för att säkra ett stabilt pensionssystem måsre man göra sg ac med sossialdemokraterna . debir bara engångs skatter tvångs sparande .
  och investeringar är svenska varv stålver 80 eller senast ett litet krig i Afghanistan som man dessutom förlorade

  • Pensionärer, ska ha det precis lika bra, och mötas med lika respekt, som en yrkesarbetande. Det ska inte vara någon skillnad där. Det ska väl inte vara något problem, när nu sossarna kan behandla utlänningar lika bra, eller t o m bättre än Sverigehärstammande, så skulle det ju inte vara något problem att göra samma sak med äldre. Att satsa de resurser som behövs där, likväl. OM MAN HADE VILJAN! MEN DET HAR MAN INTE!!!

   Det handlar vilka man prioriterar! Och en IS-krigare, är tydligen avsevärt mycket mera värd än en rotsvensk pensionär. För när det gäller s k ”hemvändande”, IS-slödder, finns ALLA resurser att få. När det gäller våra egna pensionärer, finns knappt nåt, tillgängligt för dem. Och boendas torftigt, och meningslöshet, är maximal, förutom all tidigare nämnd dödsvård då!

 2. Som pensionär borde man inte nöja sig med nådegåvor eller hoppas på en ringa höjning ”lite längre fram”. Pensionen har man ärligt förtjänat efter ett livslångt och strävsamt arbetsliv. (Ja, åtminstone de flesta av oss). Pensionen är intjänad och uppskjuten lön. Inget att bedja om alltså. Men däremot att kräva…allt annat räknas som Stöld !

  13
 3. Redan på Vet Bästerbergs tid som minister visste de mycket väl att en icke föraktlig andel av pensionärerna levde under fattigdomsgränsen och det sket man i och sedan dess har det fortsatt.

  De som har arbetat ett helt yrkesliv ska naturligtvis ha det drägligt på ålderns höst. De som är ute efter ett all-inclusive kan hemländerna ta hand om. Större delen av äldreförsörjningsstödet går till de senare som genom det har det bättre ställt än en svensk pensionär som haft måttlig lön och kanske tagit hand om barn några år.

  15

 4. hur de hela skulle finansieras, enklaste sak i värden att fixa till !
  …uuuuut med den halva miljon av drönare som vi drass med,
  skulle kunna generera minst 5 tusen var, först och främst till
  våra egna fattigpanchos…HUR SVÅRT KAN DET VARA?

  25
 5. Om nu en tusenlapp i månaden kostar 23 miljarder kan vi stoppa invandring och bistånd så blir det lätt 20 000kr/mån till varje pensionär.

  34
 6. ,,,,,Och S lägger reform för en extra semestervecka som man döpt till ”familjevecka”, dvs för den väljargrupp som har barn.
  Den väljargrupp som byggt upp vårt land vänder man således ryggen åt.
  Sanningen är att tack vare eller på grund av Reinfeldts och Löfvens regeringar så kommer vi att bli den första generationen som efterlämnar ett sämre samhälle än det vi själva fick ärva!

  33
 7. SD är det enda partiet som värnar om Svenska folkets väl o ve framför allt pensionärerna. Vi måste sluta sända pengar till alla korrumperade länder……

  29
  1
 8. Roligt att läsa att några politiker törs göra något som förbättrar för Sverige och Svenskar.
  De senaste livstecken från Regeringen tyder på att Partiet med stort (S) redan imploderat.
  Nu hoppas vi på att (S)-budgeten förkastas och extravalet anvisar den nya vägen framåt .
  Så vi får säga hejdå till miljötalibanerna .

  54
 9. Detta kommer att motarbetas med alla medel av Sossarna. Måste vara rasistiskt att pensionärer ska ha det drägligt. Speciellt svenska pensionärer som ofta jobbat ett helt liv.

  56

Kommentera