Stäng

Regeringen vill lagstifta om tillträdesförbud

BROTTSLIGHET. Personer som riskerar att begå brott eller trakassera andra ska kunna portas från badanläggningar och bibliotek. Regeringen kommer att lägga ett lagförslag med den omtvistade innebörden. Justitieminister Morgan Johansson hoppas att de nya reglerna ska kunna träda i kraft den första juli 2022, rapporterar Sveriges Radio.

Sedan i våras kan en person förbjudas att få tillträde till en butik, om det finns risk att han eller hon kommer att begå brott där, eller allvarligt trakassera personalen.

Den som bryter mot ett så kallat tillträdesförbud – som utfärdas av åklagare – kan dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.

Frågan om att införa motsvarande lagstiftning i badanläggningar och på bibliotek har utretts, men beskedet från ansvarig minister Morgan Johansson har varit att den frågan behöver analyseras ytterligare. Något som Brottsförebyggande rådet har haft i uppdrag att göra.

Och nu står det alltså klart att regeringen tänker lägga en proposition på riksdagens bord i januari. Morgan Johansson hoppas att de nya reglerna ska kunna träda i kraft den första juli 2022.

Vi har ju sett att det finns ett behov, kanske inte på alla håll, men i vart fall på vissa håll, och då menar vi nog att vi ska ge den här möjligheten.

Er egen utredare tyckte ju att det här strider mot den grundlagsskyddade rörelsefriheten. Hur ser du på det?

Om du går till en simhall och sedan inte kan bete dig, till exempel ofredar andra människor, eller om du går till ett bibliotek och för oväsen, ska du då ha en självklar rättighet att bara få komma tillbaka igen? Nej, det tycker inte jag faktiskt. Därför är vi beredda att gå vidare med detta, säger justitieminister Morgan Johansson.

Vänsterpartiet röstade, som enda parti, nej till tillträdesförbudet i affärer. Partiets rättspolitiska talesperson Linda Westerlund Snecker vill ta ett större grepp för att skapa trygghet på offentliga platser. Vi har rätt att röra oss fritt i samhället, konstaterar hon.

Men samtidigt handlar det ju också om att vi måste skydda medborgare som vill låna en bok på biblioteket, som vill gå och simma i simhallen, så det är en svår fråga, säger Linda Westerlund Snecker.

-Pettersson är inte jurist men jag undrar om det inte redan finns lagar som går att använda. Det kan inte vara lagligt att störa och förstöra, trakassera eller sälja knark i offentliga lokaler…

 I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Regeringen vill lagstifta om tillträdesförbud

 1. Ungefär som att klia sig på näsan,när höstförkylningen hälsar på !
  Varför fortsätter det Röd/Gröna byket importera kriminella ?
  Varför sker det allt oftare sprängdåd,mord,rån,utpressningar och diverse andra brott ?
  Vore kanske lämpligare att titta över detta,och sätta stopp för deras ständiga flygtransporter, som bringar nytt pack in i landet ?

  12
 2. Det är bättre ligga steget före än steget efter.
  Tänk att folk ska behöva dö innan politikerna vaknar.
  Kriminella gangsters ska sitta inspärrade eller utvisas omedelbart.
  Flata svenska politiker sover över alla eskalerande faror.
  Förmodligen har en tjej blivit mördad i Malmö trots att hon ansökte om besöksförbud.
  Så inte ens gällande lagar fungerar i flata Sverige.
  Man blir rent ut sagt förbannad.

  26
 3. Vad det beror på vet vi ju alla! Åtminstone vi här på bloggen och som har det minsta vett i sina skallar! Se bara var corona-spridningen startade: JÄRVA-FÄLTET!!! Det säger ju ALLT!!! Det är samma slags folk, som härjar runt med allt, utan minsta respekt och hänsyn! De utifrånkommande!!! De har så mycket ont i sig, så många!!! De vill bara ha själv, och förstöra för andra, och göra dem illa. Sådant har Sverige tyvärr blivit, av den socialdemokratiska huliganbefrämjande invandringspolitiken.

  Men när det nu är som det är, så tycker jag initialt, i ett första skede, att förslaget om tillträdesförbud, för upprepade huliganer, är bra. Det skapar lugn och ro, för oss vettiga människor. Och det är ju bra, att vi får vara i fred, för avskum och idioter, som inte vet att föra sig på ett sunt och godtagbart vettigt sätt. SÅ FRAM FÖR DETTA!!! Sen kan man ju alltid diskutera en mer långsiktig strategi på sikt. MEN DET ÄR NU, som människor behöver frid och integritetshänsyn på offentliga platser.

  23
 4. ”Om du kommer till ett land och sedan inte kan bete dig, till exempel ofredar andra människor, eller om du går till ett bibliotek och för oväsen, ska du då ha en självklar rättighet att bara få komma tillbaka igen? Nej, det tycker inte jag faktiskt. Därför är vi beredda att gå vidare med detta, säger justitieminister Morgan Johansson.

  17
 5. Inget nytt. Det är väldigt typiskt för de västländska makthavarna. Skapa ett problem från ingenting å sen försöker de bekämpa konsekvenser isf att avskaffa detta problem.

  19
 6. Morgan lägger förslaget nu före valet att det skall börja gälla Juli 2022, men lite förseningar brukar det bli, så kanske det blir klart i slutet september, och sedan är det ju inte så viktigt, han kanske inte har jobbet kvar.

  28

Kommentera

%d bloggare gillar detta: