Känner ni er trygga?

TRYGGHET. I morse sprängdes en bomb i Göteborg, nu har statsminister Stefan Löfven (S) framträdd och berättat att alla bör känna sig trygga för staten är stark och samhället gör allt för att knäcka invandrargängen.

Göteborg idag

-Pettersson undrar om inte statsminister far med osanning. Gör verkligen samhället allt?

Susanna Silfverskiöld

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

38 thoughts on “Känner ni er trygga?

  • Inte hela, Ungern och Polen är fortfarande fritt från ohyra, även om EU kämpar för att förstöra även dessa länder.

   29
 1. Jag är någorlunda trygg, för jag bor en bit upp i huset, med en synnerligen rakbladsvass yxa innanför dörren, som Ernst Jünger skrev om och Ivar Arpi kommenterade i sin krönika.

  Min heter Agdor och är tillverkad i Småland vid Hultafors Bruk. Ganska lätt, så att jag lätt kan svinga den mot opponentens huvud, skulle det behövas, bara cirka 1 kg i huvudet, borde dock vara 600..800 gram.

  42
  2
 2. En uppmaning till alla kvinnor. Sätt er ner med era systrar, och fundera över hur ni vill ha ett liv om 10 år. Vill ni verkligen att helvetet ska fortsätta eller vill ni ha tillbaka er trygghet/frihet. Det tog hundra år att komma hit, några år till och allt är borta.
  Varför vänder jag mig till kvinnorna? Därför de har inte vaknat upp, i tillräcklig mängd.

  114
  • Problemet är att vissa människor, främst kvinnor, inte tänker. De ”känner” och den inre kompassen och intuitionen har vänt 180 grader på ett Orwellskt sätt. Efter årtiondens tjat om oväsentligheter, troligen för att rikta uppmärksamheten annorstädes, förmår inte dessa människor att processa och prioritera. Jag säger inte att det ligger en plan bakom men om det gör det är den extremt väl utformad och genomförd.

   18
 3. Tony
  Jag är inte rädd, det jag är rädd för att regeringen bara rekomenderar när det gäller covid 19.
  Varför rekommenderar man inte tjuvar att inte stjäla, varför rekommenderar man inte folk att hålla hastighetsgränser utan bötfäller.
  Jag är besviken på alla rekommendationer som folk struntar i. Regler skall vara glasklara och gälla för alla.

  12
  38
  • Talibanerna har klara regler, stjäl man mister man vänsterhanden. Därför reser de till Sverige för att här blir det två veckors samhällstjänst i morbrors fruktaffär, alt. nedlagt.

   14
 4. Mitt förakt för PK-sektens politiker, journalister, aktivister, batikhäxor och annat pack är monumentalt. Ni alla är ansvariga för landets utveckling från kanske världens tryggaste land till mångkulturellt inferno med skottlossningar, bombdåd, knivrån och våldtäkter.

  104
 5. Staten är stark. Nja, kanske när saker och ting redan skett och busarna gått hem. Då kraftsamlar staten. Men då är vi ju redan skadade och kanske döda.

  Alla kan känna sig trygga, för staten är stark. Nja igen.
  Fick förra veckan en broschyr från kommunen, ”om krisen kommer”. Om nu samhället är så tryggt och starkt, varför ska jag då behöva bunkrar upp mat och vatten, ljus och storkök mm

  Jag har full förståelse för varför Löfven avgår snart.
  Han inser ju själv att han är körd.

  89
  • Man får även den politik som man inte röstar på om man är för få. Sedan kan man tycka att det är få som röstat för detta. Det har kommit på köpet som en följd då en viss person ville straffa svenska folket och senare då ett visst parti prioriterar makten. Så länge som den nu varar.

   17
 6. Kan ingen ta hand om tokfan. Han är ju helt väck. Landets genom tiderna värsta förbrytare, medskyldig till mängder av mord och underblåsare av terror mot folket. Aldrig har en förbrytare av den digniteten fått röra sig fritt i vårt samhälle. Den enda utländska motsvarighet jag kommer att tänka på är Pol Pot, och hur det gick för honom vet vi ju.
  Tillsammans med sina sk. ministrar har de skadat landet för minst hundra år framåt, förutsatt ett snart regeringsskifte. Annars är det godnatt!

  104
  1
  • Bra propaganda över hela världen om sverige
   Åk dit och lev fallerullan och om Obs!
   Om du skulle bli tagen för brotten så lever du som en Kung i de svenska fängelserna ( bättre än de svenskar som slitit sig fördärvade och gett bort sin lön till just brottslingar och får leva på minimal pension och i skräck) och har du inte vuxen åldern inne så belönas du minimalt straff.
   Oavsett vad, vem och hur många liv som tas alltså fritt fram för en spännande framtid i det förlovade ( förlorade) landet.

   All ödmjukhet inför de drabbade i Göteborg

   84
 7. Jag känner ett djupt förakt för styret, men även för dem som utan tvekan röstat fram dessa
  för landet skadliga individer,, men ni gjorde väl precis som generalen själv” ni såg det inte komma” ? Trots att varningsklockorna har ringt för fullt i minst 10 år, det var viktigare att kalla dem som såg och påtalade farorna för rasister och andra sinnessjuka okvädningsord!

  102
  2
  • Det är nog inte så enkelt som du tror, tror du också att folket i Vitryssland röstar på Lukasjenko.
   Vi har valmyndigheten som fifflar som de vill när vallokalen stängt, Du skall nog inte hoppas på att MP försvinner, för det gör de tragisk nog inte, Sossarna behöver dom, och det sköter valmyndigheten.
   Det är inte väljarna som är de viktiga, det är de som räknar valsedlarna.

   79
   2
   • Angående val!
    Förtidsrösta inte. Inside information. Mer info närmare valet.
    Kolla gärna tidigare avslöjade valfusk, och vilket parti som alltid är inblandat.
    Studera vallagen. Ett fullständigt såll!

    69
   • Under president Lukasjenko´s styre i Belarus/Vitryssland har andelen av befolkningen som lever under den nationella fattigdomsgränsen minskat från 42 procent år 2000 till 5 procent år 2018, enligt Världsbanken (och svenska SIDA) – som jämförelse: år 2018 levde 15 procent av svenska befolkningen under denna gräns och liknande gäller för Polen och Litauen. Så troligen var det en majoritet av vitryska folket som röstade på Lukasjenko. Tro inte blint på allt som pk-media och EU vill tuta i dig!

    31
    2
   • Självklart gör de det.
    Som i Irak under Saddams Baath-parti – som är/ var socialistiskt – när det var val hade valsedlarna två rutor: Ja eller Nej.
    Kryssade du för Nej fanns det en överhängande risk att säkerhetspolisen kom och hälsade på dig efter valet.

    Men du hade ett val.

 8. Den meningsbyggnaden hade inte fått godkänt i årskurs tre i grundskolan.
  Han bevisar verkligen att vilken idiot som helst kan vara statsminister i Sverige.

  85
 9. ’Ingen var på ”fel plats” – alla låg i sina sängar’ skriver Expresen.

  Om terroristen låg i sin säng Vem sprängde bomben i så fall?

  Expressen kallar sprängningen för explosion.

  78
 10. Spränger gör man i t.ex. LKAB:s gruvor. BOMBAR gör man t.ex. nu i Göteborg,
  Att vårda språket är inget för PK-pressen…..

  99
 11. Utländsk press informerar mer om tillståndet i f.d. Sverige än landets egen PK-press.
  Läste några rader ur Le Monde som har mångmiljoner läsare i Frankrike. I Österrike var det som vanligt Kronen som lät sina läsare veta hur livet leves i Norden.
  Slutligen har Berliner Kurir m-fl. tyska dagstidningar uppmärksammat händelsen,med omfattande text o. BILD:
  https://www.berliner-kurier.de/panorama/menschen-sprangen-aus-den-fenstern-mehrere-schwerverletzte-nach-explosion-in-mehrfamilienhaus-in-goeteborg-li.185472

  37
 12. Att blixtinkalla till presskonferens och sedan bara meddela vad alla redan vet är medveten damage control. Nu behöver regeringen inte kommentera mer oavsett vad som framkommer…

  97
 13. Sverige BRINNER, men Löfvén, Damberg och Morgan filar vidare på sina uttjatade floskler och propaganda-tal. Det duger inte. Ni är själva i allra högsta grad medskyldiga till alla illdåd som era skyddslingar orsakat. ”Oacceptabelt… och sen buissnes as usual”. Så länge importen av terrorister fortsätter i oförminskad takt, så tappar trovärdigheten även sitt sista halmstrå av legitimitet.

  104
 14. Så många mord som statsministern och Reinfeldt är skyldiga till. Dessa herrar borde buras in utan rättegång och nyckeln slängas.

  120
  1

Kommentera