Stäng

Inte troligt med motståndskraftig mutation

PANDEMI. Det är osannolikt att coronaviruset som orsakar covid-19 kommer att mutera till en variant som är motståndskraftig mot vaccin. Det säger Sarah Gilbert som var med och utvecklade vaccinet från Astra Zeneca, skriver The Independent.

Corona-virus Foto: Matt, Pixabay

Enligt Gilbert skulle det krävas att virusets så kallade spikeprotein genomgår en omfattande förändring för att viruset ska bli motståndskraftigt. Men en sådan förändring skulle sannolikt också innebära att viruset inte längre kan binda till mänskliga celler.

Viruset har helt enkelt ingenstans att ta vägen, säger Gilbert.

Gilbert tror istället att viruset på sikt kommer att utvecklas till att bli säsongbundet och gradvis bli allt mer harmlöst och säger att vi lever redan med fyra olika coronavirus som vi nästan aldrig tänker på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Inte troligt med motståndskraftig mutation

 1. Johan karlsson på Fhm trodde ju i feb 2020 att corona INTE ens skulle komma till Sverige. Det börjar låta som bankernas ”experter” som säger att vi ska låsa räntan för allt pekar på att räntorna går upp. Veckan efter går räntorna ner….. eller meteorologerna som säger att det blir regn – och så blir det strålande sol.
  M.a.o. dom famlar i blindo tror jag. Vaccinet har kort verkan och hjälper inget vidare när det dör 8 st varav 7 st är ” fullvaccinerade” ….. vad nu det innebär. Det talas ju redan om tredje och fjärde sprutan. Snart blir det behållare på ryggen och dropp med vaccin hela tiden…..

  1. Min rekommendation är att lyssna på Lars Bern. Han är alltid påläst om de senaste förskningsrapporterna. SVTs journalister orkar inte läsa detta alls.

 2. Vi har vaccinerat emot säsongsinfluensan i över 40 år och den har inte försvunnit, samma är det med covid-19 den kommer inte försvinna bara för att folk vaccinerar sig.
  När myndigheterna har fått bort delen av befolkningen som inte klarar av sjukdomen eller vaccinet så kommer covid-19 bli klassad som säsongsinfluensan.
  Frågan som kvarstår då, ska alla tvingas att vaccinera sig eller blir det frivilligt?

  22
  2

Kommentera

%d bloggare gillar detta: