Är grön energi så grön som Miljöpartiet säger?

GRÖN ENERGI. Vindkraftsindustrin begraver mängder med giftigt avfall samtidigt som de säljer vindel med reklamen att den är ren. Vindkraftverk går inte på vind, de går på subventioner, minska subventionerna och när dessa upphör kommer verken att stanna för att aldrig ersättas.

Den där lilla gula saken ovanför det vita är en bulldozer. Den gräver ner gamla vindkraftsblad. Det är så grön energi fungerar. Bild från Twitter.

Med en ekonomisk livslängd på ungefär 10-12 år, snarare än de uppblåsta 25 åren som turbintillverkare och förespråkare surrar om kommer många länder, inte minst Sverige, stå med enorma problem som inte går att återvinna till rimlig kostnad.

Det största problemet är de stora bladen, som är gjorda av glasfiberkompositmaterial och vars komponenter inte kan separeras från varandra. Att bränna bladen är extremt svårt, giftigt och energikrävande. Vindkraftsparker ger också ett instabilt elnät, förstörda och hälsorisker.

Dessutom, ägarna ska tjäna pengar när det blåser, oftast blåser det över norra Europa samtidigt, då blir det ett överskott på el och låga priser.

Om vindkraftverk på bloggen…

Havererat vindkraftverk som får symbolisera Sveriges politik. Foto: Privat

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Är grön energi så grön som Miljöpartiet säger?

 1. Vindkraft är precis lika skitig som kolkraft om vi räknar med tillverkning och
  nedmontering, elbil lika lika skitig som dieselbil på sextiotalet om vi räknar
  tillverkning och skrotning.Dieselbilar i dag är mycket rena med dagens bränsle.

 2. Har ikväll tittat på hur Abzurdistans Guru o Ambassadör, (Greta) som var på Miljödemonstration i Berlin,inför valet.
  Herredj-lar vilken yster skara som samlats,förutom alla skolbarnen gamla tanter och senila pensionärer rullades runt i
  gruppen. T.o.m. en karusell hade byggts upp för marknadsdeltagarna.
  Ooootroligt att det kan finnas så enormt många oskolade efterblivna i denna stad och mitt vimlet en Abzurdsk representant som stavade sig fram på svengelska,till hopens jubel !! 🙂
  Sedan Stenbock lämnade orten tycks det gått blixtsnabbt mot undergrunden,precis som hos oss !!

 3. Inget som MP säger är sant!
  Man talar alltid för miljöns bästa men agerar i princip alltid rakt motsatt, som om man vill försöka orsaka så stor skada som möjligt på såväl vår fauna som klimatet!

 4. Så går det när energiteknologin bestäms av emotionella och irrationella flickor och feminiserade män, personer som dessutom är vetenskapliga analfabeter

  15
 5. När det gäller kärnkraften håller Sverige på att göra en ny ”Teckomatorp”. de har gett sig fan på att avfallet skall grävas ner djupt i berggrunden. En sak är helt säkert att förr eller senare skall det upp igen. när avfallet går att köra i nya moderna kärnkraftverk.

  20
 6. Jag befarar att ”vindkraftsföretag” är på väg att bli högintressanta för bluff-entreprenörer av den sort som tar pengarna och lämnar landet.
  Mantrat ”vi har varit naiva” står sig en bra bit in i framtiden.

  25
  • Kristina:
   Det ligger mycket i dina rader. Ett exempel finns på en mindre ort (Lauchammar) i fd. Östtyskland.
   Här lät en dansk firma (Vesta) bygga upp stor tillverkning av Vindmöllor. Hela 400 anställda med hjälp av statliga o. kommunala medel,för c.a 20 år sedan.
   Nu betalar sig inte längre tillverkningen,och vid nyår stängs verket för evigt.
   Intresset för deras produkt i Tyskland har svalnat.
   De kunder som ännu finns kvar finns i Långtbortistan, och frakterna blir dyrare än Möllorna !!

   17
   1
 7. Michael Shellenberger berättar mer om detta och även hur aktivister, politiker och ”den gröna klimatsmarta industrin”. Hindrar människor från att debattera frågan offentligt i social medier.

  När man enbart vill belysa och påpeka med fakta. De skador i naturförstörande och det miljöpåverkande resultat, de ”förnybara energikällorna” även bidrar till. Tänk att så många natur och miljövänner, hela tiden, blundar för dessa enorma konsekvenser.

  Michael skriver så här……..

  ”Slutligen erkänner de att ”förnybara energikällor”, är fruktansvärda för miljön.”

  ”Under de senaste åren har jag tryckt tillbaka mot tanken att förnybara energikällor är bra för miljön. År 2019 publicerade jag ,”Why Renewables Can’t Save the Planet”, som var årets mest lästa artikel på Quillette, och gav ett TEDx-tal med samma namn, som idag har 2,5 miljoner visningar.

  Och förra året, i Apocalypse Never, påpekade jag att vind- och solprojekt kräver 300 till 400 gånger mer mark än kärnkrafts- eller naturgasanläggningar, och att 100 procent förnybar energi skulle kräva ökad mark som används för energi från 0,5 procent i dag till 25 till 50 procent.

  Naturligtvis har industrin för förnybar energi och dess boosters inte gillat vad jag har skrivit och har försökt avbryta mig. Förra året fördömde en grupp aktivistforskare mig som sakligt fel och krävde att jag skulle censureras av Facebook.

  De använde sig av skräpvetenskap för att hävda att solenergi bara krävde 3,6 gånger mer mark och vind bara 5,8 gånger mer än kärnkrafts- och naturgasanläggningar. Som svar censurerade Facebook mig och nekade mig rätten att överklaga deras dom.

  Men nu har forskare vid Princeton University och Bloomberg News erkänt att jag hade rätt och mina kritiker hade fel.

  De har just publicerat forskning som visar att vindkraftsparker kräver 370 gånger mer mark än kärnkraftverk, och att en övergång från kärnkraft och till förnybara energikällor, som Bidens klimatplan skulle göra, skulle få en förödande inverkan på USA:s naturliga miljöer.”

  ”En vindkraftspark på 200 megawatt”, noterar Bloomberg, ”kan kräva spridning av turbiner över 49 kvadratkilometer. Ett naturgaskraftverk med samma produktionskapacitet skulle kunna passa in i ett enda kvarter.”

  Michael Shellenberger skriver mer om saken på denna länk.

  https://michaelshellenberger.substack.com/p/finally-they-admit-renewables-are

  18
 8. Socialister är, per definition, idioter.
  Miljöpartiet bevisar detta om och om och om och om och om igen.

  24
  1
 9. Svensken tror att det ordnar sig, och röstar på dom vilsenpannor som ställt till att vi har haft elbrist när det varit 20 grader varmt ute, det bådar gott inför vintern!

  37
 10. I klimataktivisternas agenda så spelar det inte någon roll hur mycket naturen förstörs, bara de får äga narrativet.

  27
 11. Min bil drivs på ren el. Jag byggde ett vindkraftverk av en liten propeller och en cykeldynamo. Jag satt upp detta högt på bilen och de fina är att den laddar när jag kör. Körde till Paris och hem utan krångel.

  Kostnad 20 svenska kronor, köpte begagnat av skrotfrasse.

  25
  5
  • Och tror du på den historien så har jag en bro till salu där du kan tjäna massor av pengar på vägtull.

   22
   2

Kommentera