Stäng

Inget enkelt samband mellan ökad invandring och brottslighet

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Invandrare är tydligt överrepresenterade när det gäller misstanke om brott, enligt Brå. Nu visar tidiga resultat i ett nytt forskningsprojekt av kriminologiprofessor Jerzy Sarnecki att antalet våldsbrott i Sverige inte ökat i takt med invandringen, skriver Dagens Nyheter, bakom betalvägg.

I drygt 40 år har Jerzy forskat på brottslighet och invandring, ibland beror den ökande brottsligheten på ökande anmälningsbenägenhet, ibland är det vackert väder som är orsaken, ofta benämner herr Sarnecki bara första generationen som invandrare och glömmer andra generationen som ofta är värre.

”Det pågår en mycket stor diskussion om invandrare och brott, men det enda vi vet om detta är att invandrare är överrepresenterade. Man har inte tittat på varför och hur det påverkar det svenska samhället, säger Jerzy Sarnecki om sin forskning”.

Jag måste erkänna att jag tänkte att det måste vara självklart att invandringen måste öka brottsligheten, om de är överrepresenterade. Det är en logisk tanke. Jerzy menar att förklaringen till detta är att andelen personer som begår dödligt våld minskat bland svenskfödda”.

-Pettersson antar att antingen svamlar Jerzy eller också ljuger justitieminister Morgan Johansson (S) och inrikesminister Mikael Damberg (S) när de de senaste veckorna sagt att den ökande brottsligheten beror på invandringen.

SVT Norra Magasinet 1989.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 reaktioner på “Inget enkelt samband mellan ökad invandring och brottslighet

 1. Om J. Sarnecki påstår att det inte finns något samband mellan kriminalitet och invandring så är det väl så, eller? Är det ingen av hans kollegor som kan förklara att han gör bort sig helt och hållet, genom dessa uttalanden?

 2. finns det verkligen någon som bryr sig om hans skitsnack, hans uppgift är att försköna o förminska all den importerade brottslighet som förekommer?

  11
 3. Han är vänstervriden högerhatare, och invandrarvurmare. Därför ursäktar han dem, genom sitt, ja SVAMLERI! Tillrättalagda fakta, helt enkelt, för att passa vänsteretablissemanget! Han har ALLTID varit ursäktande och förmildrande, gällande invandrare!

  10
 4. Jerzy Sarnecki är modellen av en betonghäck. En person som i 40 år finansierats av skattemedel för ”forskning” och som inte har lyckats komma fram till någonting alls. Helt klart en politiskt tillsatt figur som bara ska bevara status quo.

  26
  1. Om ingen annan vill ljuga med s k forskning, så kontakta Sarnecki. Han fixar till det. Varje gång i mer än 40 år har han lyckats med det.. Totalt samvetslös.

   11
 5. Att massinvandring och brottslighet hör i hop, det begriper varenda svensk med någorlunda normalbegåvning -här är naturligtvis myndighetspersoner och politiker undantagna!
  Det behövs heller inga ”professorer” ”samhällsvetare” eller andra förståsigpåare för att begripa detta, det säger det sunda förnuftet och räcker inte det till, så gå ut i verklighetet och ta en titt på födödelsen!

  41
 6. Fåntratten underblåser falska siffror från tillrättalagd socialdemokratisk statistik. Siffror som är lika falska, som röstsiffrorna i ett svenskt riksdagsval. Allt på beställning från politiker, som är medskyldiga till ett decennium av mord och våldtäkter.
  Detta för kunna få mer ”forskningsanslag”. Verkligen ett sätt att sälja sin själ!

  32
  2
 7. Sonen Simon Har fått jobb på SVT så allt är som det ska. Fler sosse ekonomiska faktorer att justera för

  34
 8. Jerzy Sarnecki är bara intresserad av sig själv. Han är en arketyp för en kvasiintellektuell person som inte tar det han hanterar på särskilt stort allvar. Bara han får höras och synas är han nöjd. Sannolikt garvar han inombords för varje uttalande han gör, hur befängt han än formulerar det. En clown.

  33
 9. Visst, den skenande brottsligheten hänger inte Bara ihop med den okontrollerade invasionen av kriminella bidragsskojare. Det beror ju i allra högsta grad på att de ansvariga medvetet LÅTER DET SKE. Sittande och föregående regimer är givetvis skyldiga och ansvariga för detta förfall. De ägnar sig mest åt att skylla ifrån sig, ljuga och syssla med propaganda inför förestående val. Sen har vi media och främst då SR/SVT som samverkar i beroendeställning gentemot regimen. Inga ifrågasättande följdfrågor där inte. Polischeferna är naturligtvis rädda om sina positioner och spelar glatt/uppgivet med i rättsrötan. Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, Socialen, Valmyndigheten o dyl. korrumperade myndigheter blundar också för den verklighet som vi alla andra iakttagit för länge sen. När vi sen kommer till artikelns huvudfigur, så kan man ju enkelt konstatera att han själv är en stor del av problemen. Därför att hans exempellösa ljugande och bagatelliserande undanflykter har i slaskmedia betraktats som den enda sanningen.
  Det vi nu bevittnar är en MEDVETEN SLAKT av vår fosterland !

  47
 10. Det är klart att ”snicke-snacki” hittar förändringar i statistiken. Därmed avslöjas att sossarna ständigt ”justerar”, vränger och raderar i statistiken, för att få till statistik som gör att de inte har någon anledning att störa de kriminella klanerna med polis- och domstolsingripanden.

  43
  1
  1. Roligt konstaterande !
   Det utländska våldet har inte ökat utan det är den del av våldet från svenskar som minskat. What ???
   Så nu har vi fått en ny PK granskad fakta

   30
 11. Har denna figur nu ljugit och bedragit landet i Norden,i hela 40 år ?
  Då förnekar sig inte den polske juden ! Och han försätter med sin lögner….

  45
  3
  1. David Schwarz, Aleksander Wolodarski och Jerzy Sarnecki förstod polackerna vad det var för ena och föste ut. Tyvärr begrep ingen i Sverige det och de har aktivt medverkat till att göra Sverige till ett multikulturellt helvete.

   25
   2
   1. David Schweiz kom till Sverige från Italien 1950, Wolodarski flyttade hit 1967 för att studera och blev kvar. Sarnecki utvisades med sin familj 1969 och sökte asyl i Sverige.

    Efter upproret mot kommunismen 1968 tvingades många judar lämna Polen och många andra polacker flydde. 1968 och fram till kommunismens sammanbrott i landet kom att karakteriseras av återkommande strejker och protester mot regeringen och dess ekonomiska politik och kränkningar av medborgerliga rättigheter. Så det var nog kommunismen som orsakade att hundratusentals polacker flydde till väst.

    16

Kommentera

%d bloggare gillar detta: