UD vill evakuera ”svenskar” till Qatar den här veckan

INVANDRING. Sverige har för avsikt att få ut fler personer ur Afghanistan redan i slutet av den här veckan, rapporterar SR Ekot. Först prioriteras personer med svenskt medborgarskap och personer med uppehållstillstånd i Sverige.

Qatar Airways var det första civila flygbolag som återupptog flygningarna till Kabul efter talibanernas övertagande.

UD hoppas med hjälp av Qatar Airways kunna evakuera en del personer till Doha, i det som kallas fas två av evakueringen. Processen görs möjlig genom regeringskontakter med Qatar, enligt Cecilia Julin, konsulär chef på UD.

UD ser också över möjligheterna att hjälpa folk ut genom Uzbekistan eller Tadjikistan. Det finns fortfarande 300 personer kvar på den så kallade svensklistan.

-Pettersson säger att det blir ett utmärkt tillfälle för Migrationsverket att kontrollera ”svenskarna” med uppehållstillstånd i Sverige om de hade skyddsbehov när de åkte hem på semester…följ reglerna och låt dem som brutit mot dem stanna i Qatar…

Se till så inga tidigare utvisade eller terrorister kommer med.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “UD vill evakuera ”svenskar” till Qatar den här veckan

 1. Fy fan.vem har dom köpt medborgar skapet från..??
  Man undrar??
  Svarta pengar tror jag är inblandat..

 2. Herredjävlar,”person med uppehållstillstånd i Abzurdien”, innebär ju uppåt 30 miljoner afghanska beduiner !!
  Orkar de gamla Herkules-planen med detta ?

 3. Alla med svenskt uppehållstillstånd som inte är afghaner eller från ett grannland till Afghanistan, kan komma tillbaka. Resten, som hade UT pga skyddsskäl, har så att säga repatrierats till sitt hemland och har därmed inte skyddsskäl.

  17
 4. Är det sådana som åkt tunnelbanan i Stockholm och då blivit ” svenskar ” ?? Har vi ansvar för alla som befinner sig i afganistan ?? Varför är dom där om dom är svenska ??

  30
  • Man kanske blir svensk genom att skriva Sverige på en kartongbit.
   Undrar bara hur många utvisade som man nu har tänkt flyga tillbaka hit.

   14
 5. Vilken ”svensk” skulle åka till Afghanistan på semester? Absolut ingen! De som åkt till det skitlandet är inte, och kommer aldrig att bli svenskar. Ge tusan i dem och låt dem stanna där. Lägg pengarna på tex. de hemlösa riktiga svenskar, som råkat illa ut.
  Skiter fullständigt i importerade parasiter.

  34
  • Semestrande Afghaner som sägs ha flytt från förtryck??? Finns det en dummare och ner arrogant regim än den Svenska, som totalt skiter i vad folket har för åsikt om deras pajaskonster. Skicka istället ner alla dom brottslingar som kom med gymnasielagens hjälp till ett bättre liv, ofta brottsligt!

   26

Kommentera