Stäng

Miljöminister Per Bolund (MP) ljuger igen

ELFÖRSÖRJNING. Miljö- och klimatminister samt vice statsminister Per Bolund, MP, påstår att Sverige har ett ”rekordstort elöverskott”. Det är en gammal lögn. Bolund vet naturligtvis att ett överskott på el vid en viss tidpunkt inte går att spara till elen behövs.

Steget Efter. Det oljeeldade reservkraftverket i Karlshamn körs och vi importerar fulel från Polen och Tyskland.

El måste förbrukas i samma ögonblick den produceras. Ett totalt överskott på årsbasis kan således innefatta långa perioder med underskott, dvs el-brist, vilket är förödande för industrin, transporter, belysning och all väsentlig infrastruktur och därmed hela samhället. Samtidigt kommer vi privatkonsumenter att drabbas i varierande grad, de flesta dock mycket hårt (då menar jag inte bara att vi får sluta dammsuga).

Fattar Bolund inte att det produceras mest el i Norrland samtidigt som det förbrukas mest i de södra delarna av landet och att det finns en begränsad kapacitet för att överföra el från norr till söder. Det är otroligt kostsamt och det försvinner mycket på vägen.

Givetvis kan man bygga ut överföringskapaciteten men då får man en väldigt dyr el där den ska förbrukas. Genom den avreglerade el-marknaden kommer elbolagen istället att köpa in ”smutsig” el från kontinenten, främst Polen, vilket sker idag och som redan har medfört ett ökat koldioxidutsläpp.

-Pettersson ser att idag på måndagsmorgonen så går reservkraftverket i Karlshamn, Blekinge samtidigt som vi importerar fulel från Tyskland och Polen samtidigt som priserna är tre gånger högre i Skåne än längst upp i norr.

Expressen Debatt

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Miljöminister Per Bolund (MP) ljuger igen

  1. Avlyssnat från MP’s indoktrineringsläger: ”Men vänta nu, el kommer ju genom ett uttag i väggen, vadå producera??”

    16
  2. Det här med den skapade elbristen är en bakslug uträkning. När man har skapat elbristen så regleras det med ett högre pris. Högre priser ger per automatik ökade skatteinkomster till statskassan. och pengarna behövs ju till det slukhål som stavas : Finansiering av såssarnas valboskap.

    25

Kommentera

%d bloggare gillar detta: