Utvecklingen av coronavaccin började för länge sedan

SJUKVÅRD. Bland bloggens kommentarer förekommer det en hel del påståenden att covid-19 vaccinen är oprövade, nödgodkända, livsfarliga, framtagna alldeles för snabbt med mera. Detta trots att historien om vaccin mot coronavirus är relativt gammal. Karolinska institutet har forskat på sars/corona-viruset sedan 1993. Det finns dessutom andra coronavirus som det redan utvecklats vaccin mot. Andra forskare och företag har troligen hållit på längre och hade till exempel redan beskrivit spike-proteinet som viruset använder för att infektera våra celler. Nedan en artikel från den finska motsvarigheten, THL, till Folkhälsoinstitutet.

Varför har man kunnat utveckla coronavaccinerna så snabbt? Mika Rämet, direktör för Tammerfors universitets vaccinforskningscentral svarar. Videon är textad på finska och svenska. Slå på textningen genom att klicka på Inställningar.

Hur utvecklas coronavacciner? När utvecklingen av ett vaccin inleds, måste man först utröna virusets struktur och i synnerhet de byggstenar som behövs för att ett skydd ska bildas. Detta görs genom laboratorieundersökningar och djurförsök. Därefter testas vaccinets effekt och säkerhet på människor i tre olika faser, vilket kan ta flera månader eller år.

Coronavaccinerna går genom alla normala testfaser för vacciner. Läkemedelsmyndigheterna vill ha belägg på vaccinernas effekt mot sjukdomen covid-19 och säkerhet bland den smittutsatta befolkningen. 

Innan vaccinet distribueras i Finland måste det ha försäljningstillstånd inom Europeiska unionen. Tillståndet beviljas av Europeiska kommissionen på förslag av Europeiska läkemedelsmyndigheten EMA. Huruvida vaccinet får försäljningstillstånd beror på forskningsresultaten och om förhållandet mellan skadan och nyttan med vaccinet är godtagbart. EMA behandlar som bäst forskningsdata om flera coronavirusvacciner. 

Världshälsoorganisationen WHO koordinerar utvecklingen av vaccin och läkemedel mot det nya coronaviruset ur låg- och medelinkomstländers synvinkel och upprätthåller en lägesöversikt över utvecklingsarbetet. WHO har grundat en s.k. COVAX-accelerator, vars syfte är att vaccin utvecklas och framställs i tillräcklig omfattning och att de sedan kan fördelas jämnt mellan olika länder.

Varför har man kunnat utveckla coronavacciner snabbare än vanligt?

Många faktor har påskyndat utvecklingen och produktionen av coronavacciner. 

 • Coronavirusvacciner utvecklas med rekordhastighet och enorma resurser har satsats på utvecklingsarbetet på olika håll i världen. 
 • Forskare, läkemedelsindustrin och läkemedelsmyndigheterna har redan från början av utvecklingsarbetet samarbetat mer än tidigare.
 • I en normal situation följer undersökningsfaserna varandra, men nu har de gjorts parallellt för att spara tid
 • Också bedömningsprocesserna för vaccin har påskyndats. För att vaccinernas försäljningstillstånd ska kunna behandlas snabbare, utvärderar Europeiska läkemedelsmyndigheten EMA kontinuerligt forskningsresultaten för vaccinkandidaterna allteftersom undersökningarna blir klara. Oftast gör EMA bedömningen först när alla undersökningar är klara. Bedömningskriterierna som gäller för alla vaccin gemensamt är dock inte flexibla för att påskynda processen. Coronavirusvaccin bedöms med samma kvalitets-, säkerhets- och effektkriterier som andra läkemedelspreparat.
 • I utvecklingen av coronavacciner har kunskap från tidigare forskning utnyttjats. Principen för hur de mRNA-vacciner som nu är i bruk fungerar upptäcktes redan på 1990-talet. De första vaccinkandidaterna mot ebola, rabies och influensa som undersöktes lyckades inte väcka människans immunförsvar tillräckligt och togs därför inte i bruk. Mer utvecklade versioner av mRNA-vaccin och erfarenheterna från tidigare viruspandemier, i synnerhet från ebolaepidemierna i Afrika, satte fart på utvecklingen av mRNA-tekniken. 
 • Ett nytt sätt att transportera mRNA (budbärar-RNA) in i en cell förpackad i en fettpartikel och utnyttja människans egen kropp för att framställa vaccinets verksamma beståndsdel, antigenet, har förkortat den tid som behövs för utvecklingen av vaccinerna.  Eftersom mRNA-vaccinerna produceras helt syntetiskt och levande virus inte används behöver man inte tid och resurser för odling och behandling av virus i vaccinutvecklingen. 
 • Adenovirusvektorer har utvecklats för både terapeutiska och förebyggande ändamål sedan 1980-talet. Olika typer av vaccinkandidater, det vill säga vaccin under utveckling, har redan tidigare utvecklats för att förebygga HIV, tuberkulos, malaria och ebola. 

På hurdana personer har coronavaccinerna testats? Hör till exempel gravida eller personer med sjukdomar till försökspersonerna?

I undersökningarna av coronavirusvaccinernas effekt har förutom friska personer personer med hjärt- och kärlsjukdomar, personer med övervikt, personer med diabetes samt HIV-positiva hört till försökspersonerna. Däremot har personer med allvarlig immunbrist inte deltagit i de undersökningar som tills vidare rapporterats.

Vaccinens effekt och säkerhet för gravida har ännu inte undersökts systematiskt i undersökningar som görs innan försäljningstillstånd beviljas. I uppföljningen efter ibruktagandet har det dock inte framkommit något som tyder på att vaccinationen är skadlig för graviditeten eller fostret.

Närmare studier av vaccinernas effekt och säkerhet för personer som hör till riskgrupper utförs som bäst. I allmänhet kan coronavirusvaccinet tas normalt, även om personen har en sjukdom. 

Coronavaccinernas lämplighet för olika grupper

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

39 thoughts on “Utvecklingen av coronavaccin började för länge sedan

 1. Enligt nyheterna idag så varnar flera läkare nu för att vaccintillverkarna stoppat in okända ämnen i vaccinen. Ett av dessa ämnen är grafenoxid.

  Något farligare får man nog leta efter. Frågan är hur trovärdiga källorna är?

  EXCLUSIVE! Karen Kingston, a former Pfizer employee and current analyst for the pharmaceutical and medical device industries, came forward with indisputable documentation that should be shared with the ENTIRE WORLD!

  The inoculation being referred to as ’COVID Vaccines’ is a poisonous death sentence, and nobody should subject themselves to the shots.
  https://rumble.com/vkgdq7-deadly-shots-former-pfizer-employee-confirms-poison-in-covid-vaccine.html

  Nyheterna är Swebbtv-nyheterna https://swebbtv.se/w/fp6yrQhJkJzyYZryViLbwc

  9
  1
  • Det finns inte grafenoxid i något vaccin. Det är fria fantasier.

   Du hittar innehållsförteckningen för de olika vaccinerna nedan. Varje parti (batch) kontrolleras noga.

   https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin

   Tror man att det är fusk med innehållet som går att kontrollera så får man nog tro det, men jag tror inte det går att lura 100.000-tals läkare, tillverkare, andra anställda, med flera, med olika politisk uppfattning, från olika länder med olika system från mängder med fabriker så…

   2
   9
   • Du har nog rätt, men du minns kanske att man i Japan för ca 1 månad upptäckte att 1-2 miljoner doser som var magnetiska.
    Av en händelse är grafenoxid magnetiskt.

    11
 2. Repliker som inte passar formägaren och en speciell debattörs åsikter bemötts i kränkande ordalag eller tas bort trotts insikt i att i vardagslivet och i oavsett yrkesposition har vi alla någon gång ställts inför vem i hela världen kan man lita på och vid konsultation flera olika svar finns endast kvar att lita på sig själv.
  Pansaråsikter dödar all debatt i forumet vars slogan – Fri att mottaga och sprida upplysningar – som invaggar debattörer i falsk säkerhet och av formägaren av egen åsikt kränkande anklagelser mot debattörer med annan åsikt för allt från okunskap, manipulation och felaktiga alias son dessutom följt av i maktfullkomlighet kränkande åsikter om namngivna personer som inte ens är debattörer.

  Den replikmetodiken är farligt för dem som under pseudonymer invaggat sig själv i falsk säkerhet dessutom med ekonomisk sponsring till forumet som avseende denna debatt visar allt annat än fria åsikter. Ostridigt är att ett stort antal framforskade mediciner och vacciner räddat och räddar många liv och lika ostridigt är att det sedan mer än fyrtio år och än idag forskning visar enhälligt att Ivermectin som är godkänt läkemedel i övriga världen har stark effekt i förhindrandet av ett stort antal virus inkluderande år 2019 muterade Sars viruset – covid19 viruset.
  De facto är de facto, ingenting annat.

  Att trotts de facto tvärsäkert påstå att människor med motsatta lika tvärsäkra åsikter inte är trovärdiga sägs ha svar i ordspråket: Efter sig själv känner man andra, trotts att det är enkelt att via it ta del av ovan nämnd fakta och nedan fakta här översatt på svenska och dem som förstår engelska kan översätt rubrikerna till engelska och abstrakt ta del av artiklarna i helhet. och det nämns att nedan är citerat.
  USA guvernör: 25 procent fler dödsfall bland fullt vaccinerade. Över hälften av Kaliforniens vårdpersonal tackar nej till Covid-19 vaccin.
  DUBLIN Hälsoansvariga bekräftar att majoriteten av Covid-19-fallen på irländska sjukhus är vaccinerade och enligt Health Service Executive har ICU intagningarna sedan juli varit ”genombrottinfektioner” hos fullt vaccinerade individer.
  IRLAND: 54 procent av sjukhuspatienterna i Irland är helt vaccinerade.Ett stort antal dödsfall i covid sedan april hos fullt vaccinerade patienter och patienterna på sjukhusens intensivvårdsavdelningar är också fullständigt vaccinerade, visar ny data.

  KOLOGN Nästan 1800 personer i Köln smittade efter vaccination. I Köln testade minst 1789 personer positivt för Corona – efter vaccination, chefen för stads hälsovården är bekymrad över utvecklingen.
  CANADA. Över 200 vaccinerade hamnar på den kanadensiska provinsens akutmottagning med hjärtproblem.
  Läkare och sjuksköterska är döda efter att ha tagit Pfizers vaccin.
  I Portugal var Sonia Azevedo 41 kirurgisk assistent bland de första hälsoarbetarna som fick vaccinet och dog direkt efter att ha fått sprutan. Läkaren Gregory Michael, 56, dog 15 dagar efter att ha tagit Pfizers Covid-19-vaccin i Florida i USA. ”
  Sonia Azevedo injicerades med Pfizers vaccin onsdagen den 30 december och nästa morgon hittades hon död i sin säng.

  Mvh / Stand for what is right. Even if it means you stand alone.

  19
 3. Visst har det forskat länge på Corona Det patenterades redan 1992
  Sen har det tagits ytterliggare 73 patent
  Att läkemedelsbolagen sammarbetar är väl inte konstigt när det är samma ägare och samma agenda.

  13
  • …och det nämns att, Googles ena företag, GV, köpte in sig i Astra innan pandemin….. Follow the money.

   10
 4. Någon som minns Neurosedynskandalen.
  Neurosedynskandalen inträffade under det tidiga 1960-talet då läkemedelssubstansen talidomid, i Sverige marknadsförd av läkemedelsföretaget Astra, under varunamnet Neurosedyn, ledde till födseln av missbildade barn och ett okänt antal fosters död. Totalt föddes 10 000 missbildade barn i 46 länder.
  Detta kommer att förblekna jämfört med cov-19 vaccinet.

  17
  1
 5. De missar viktigt information tycker jag
  Med tanke på att man har forskat om RNA i över 60 år så finns det inte mer än 10 st godkända RNA terapier och detta beror på att forskarna inte vet vad det kan bli för biverknar då RNA påverkar proteinet som finns i kroppen.

  RNA terapierna som finns:
  Antisens RNA(Single-stranded RNA), lägger till en mRNA sträng utanpå en befintlig mRNA sträng som ihopfogar mRNA eller framkallar en nedbrytning av mRNA, kan även omvandlas till protein.
  Small interfering (siRNA) (Double-stranded RNA), klipper och lägger till en mRNA sträng i en befintlig mRNA och framkallar en nedbrytning av mRNA
  RNA aptamer, binder sig direkt emot proteinet och blockerar proteinets funktion
  Messenger RNA, omvandlar insprutad mRNA sträng till protein och slutliga produkten kan blir en enzym eller en antigen.

  Godkända RNA terapier av FDA USA.
  Antisens RNA
  1998 cmv retinitis
  2013 familial hypercholesterolemia
  2016 spinal muscular atrophy
  2016 duchenne muscular dystrophy
  2018 hereditary transthyretin amyloidosis
  2019 duchenne muscular dystrophy

  Small interfering (siRNA):
  2018 hereditary transthyretin amyloidosis
  2019 acute hepatic porphyria

  RNA aptamer:
  2004 age-related macular degeneration

  Messenger RNA
  2020 SARS-2

  En artikel som förklarar hur RNA fungerar
  https://www.nature.com/articles/d41586-019-03068-4

  CDC artikel gällande mRNA och Covid-19 vacciner
  https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/mrna.html

  Alla ska få ha sin egen vilja att välja om de ska vaccinera sig eller inte, oberoende vad folk tycker, tyvärr så presenteras inte en tydligt bild över läget utan allt handlar om att alla ska vaccinera sig oavsett om det behövs eller inte.

  28
 6. Läste om testgrupper på vaccinet Phizer, Astra och Moderna.
  I olika grupperingar var det omkring 70.000, friska och med BMI omkring 25, inga under 18 år.
  Astra hade någon BMI 27, ingen under 16 år, någon med hjärtfel, diabetes m.m.
  Inga gravida i någon grupp.
  Fick dom inte ”rätt”resultat avbröts testen och det blev tyst…
  De använde reella tal istället för absoluta tal, alltså antal smittade respekt ej smittade ställd mot varandra.
  Men den ignorerade verkligheten kan man inte dölja.
  Märkliga utval, kan tyckas och nu har ju Astra ”spelat ut sin roll”, som rubrikerna löd i pressen.
  Läs boken ”Varför det mesta du vet om Covid-19 är fel”.
  Där framgår från dokument som är skyldiga att visa hur testen går till, resultat finns alla samlade, clinicalttials.com
  Oroande är alla olika budskap som serveras, ena dagen är det detta som gäller, nästa dag något annat, ändå är många så säkra, precis som de som jobbade med Hormoslyr och Asbest, trots varningar.

  Ruggigt att leka med ett immunsystem som är en miljon år gammalt.
  Oavsett för eller emot, kommer svaret inom några år. Till dess, vänta med att ropa ”hej”, förrän du är över bäcken, om nu det är att leva länge.
  Finns en bild från ett tal Hitler höll. På bilden syns tusentals som heilar, men EN med armarna i kors…. undrar vem som var i”dioten”.
  Att sedan jämföra covidpass mot körkort är långsökt. Körkortvär ett bevis på något man kan och har kunskap om, det andra kräver ingenting, förutom att man sträcker fram armen….
  Det sorgliga är alla som tvingats, typ de som är i beroendeställning av något slag. Här är det vingslag från 30-talet, fast det passar många svenskar som var för sterilisering.
  Plötsligt är FN:s deklaration inte värt något.

  Den som går tillsammans med en halt lär sig snart att linka.
  — Italienskt ordspråk

  Tror inte jag slant så mycket på tangentbordet, iPhone är så liten.

  34
 7. https://svenska.yle.fi/artikel/2021/04/18/ny-forskning-vanlig-astmamedicin-effektiv-mot-allvarlig-covid-19

  Forskarna började undersöka varför personer med kroniska problem i luftvägarna var underrepresenterade bland coronapatienterna som tagits in på sjukhus.
  Forskarna kom fram till att risken att insjukna allvarligt i covid-19 var 90 procent lägre för personer som fått astmamedicinen. Den här gruppen tillfrisknade dessutom snabbare från sjukdomen och hade lägre risk att få bestående skador.

  17
 8. Dom som är vaccinerade måste skyddas från dom ovaccinerade genom att tvinga dom ovaccinerade att använda ett vaccin som inte skyddade dom vaccinerade.

  45
  1
 9. Jag ser att vi har fått in en massa ”ytlänningar” på bloggen och medföljande grava skriv och talsvårigheter!
  Vad är t.ex. ”antivaxxare” ”antvazzare” eller ett ”hen”???
  Men låt mig gissa: ”hen” är förmodligen helt enkelt en slarvig stavning, nogot som kan hända os ala… Det ska naturligtvis vara hin, d.v.s hin håle! Kan också vara engelska och då betyder det som dom flesta vet, höna!
  ”Antivaxxare” är svårt. Jag har hört talas om kvinnor som vaxar sina ben, om det kan vara en dylik variat?
  Men en ”antivazzare”? Har det något att göra med terass eller kanske helt enkelt ett ett utländskt utedass
  I och för sig är det totalt oitressant vad det betyder, eftersom ”språket” tyder på låg intelligens, låg panna och långa armar, med troligt ursprung från isolerade folkslag i Afrika och mellersta östern!

  38
  3
  • Ler åt detta. Skrivfel genom att halka på tangenterna är inget av det du fantiserar och raljerar om här. Dock är det svagbegåvat att sitta i glashus och kasta sten tex med särskrivningar som ”skriv och talsvårigheter!”. Det heter ”skriv- och talsvårigheter!” Eller så har du kanske ”talsvårigheter och skriv” om vi nu ska kunna vända på ditt uttryck och behålla betydelsen. Hur du sen kopplar ”hen” till rena skrivfel är en fråga för din terapeut snarare än en språkvetare.

   6
   25
  • Ett hen är ett bryne eller brynsten som används för att slipa metall med. Det är även en typ av håltagning inom industrin, så kallad hening.
   Var vanligare ord förr och därför finns det ofta med i äldre orts eller platsnamn som Henån, Henskog, Hensjö.

   13
 10. Covidforskning i Halmstad indikerar: Antikroppar mognar och blir bättre
  UPPDATERAD IDAG 10:02PUBLICERAD IDAG 05:30
  Redan första sommaren med covid-19 drog läkaren Emma Löfström igång sin forskning på mikrobiologen i Halmstad. 90 procent av de 350 personerna i studien som haft covid-19 har utvecklat antikroppar och nu tyder analyser på att immunförsvaret mot sjukdomen mognar med tiden.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/coronadrabbade-hallanningar-bidrar-till-vetenskapen
  Cancerfall ökar 20 PROCENT bland vaxx freaksen
  https://www.naturalnews.com/2021-09-14-idaho-doctor-20times-increase-cancer-vaccinated-covid.html

  30
  1
  • Jag anser att vaccinet har ett visst skydd mot att smittas och bli svårt sjuk,
   men riskerna för biverkningar från vaccinet pratas det i stort sett inte om i media.

   Ett undantag var SR P4 26 augusti:
   ”Läkemedelsverket har i nuläget tagit emot 68 000 rapporter om biverkningar från coronavaccin.
   Men bara en tiondel av anmälningarna har hittills granskats.
   Drygt 280 av de granskade rapporterna rör misstankar om att ”biverkningen lett till dödsfall”, skriver Sveriges Radio.
   Men eftersom bara en liten del av rapporterna granskats kan antalet dödsfall vara många fler, enligt radiokanalen.”
   Jag ska tillägga att ca 5% av alla biverkningar rapporteras.

   Risken ökar dramatiskt om man bär på viruset när man vaccineras eller smittas strax efteråt.
   Vi har kunnat se en dödlighet på nästan 10% i Israel efter dos 3.
   Biverkningarna blir naturligtvis värre efter varje dos.

   Det som vi ännu vet väldigt lite om är biverkningarna på lång sikt.
   Rapporten från Dr Ryan Cole ger oss en fingervisning om vad vi kanske kan vänta oss i framtiden.

   Dr. Ryan Cole, patolog från Idaho, har släppt chockerande ny information om hur Covid-19 vacciner orsakar en massiv uppgång i autoimmuna sjukdomar och cancer.

   I en video avslöjade Cole hur han nu ser en ökning av kronisk sjukdom på 2 000 procent hos människor som tagit vaccinet

   ”Sedan den 1 januari, i laboratoriet, ser jag en 20-faldig ökning av livmodercancer än vad jag ser på årsbasis”, sade Cole i videon.

   26
   1
 11. Det handlar inte om ett dödsvirus ! De som avlider gör det pga andra orsaker. Men allt skylls på viruset. ”Big Pharma” håvar in pengar tack vare skrämselpropagandan som ger rädda människor ångest inför ev. död.

  44
  4
 12. För min del spelar det ingen roll om vaccinet är nytt eller gammalt, och är det ens värt namnet ”vaccin” om man som vissa påstår ”ska vaccinera sig för att inte smitta dem som redan är vaccinerade”!?!?

  52
  2
  • Det var bra skrivit ”ska vaccinera sig för att inte smitta dem som redan är vaccinerade”
   Inget bra betyg för vaccinet.

   Ännu värre är att man förbjudit Ivermektin.
   Läkemedlet Ivermektin är extremt effektivt mot covid-19 men används ändå inte mot smittan eftersom medicinindustrin inte kan tjäna några större pengar på det. Det säger Swebbtvs vetenskapliga och politiska kommentator Lars Bern.
   – Bevisen för att Ivermektin botar så gott som samtliga som tar det i början av smittan är förkrossande, säger han.

   Märkligt att de som är för vaccinet här på bloggen inte kämpar för Ivermektin, men det beror väl på att de gör som SVT säger.

   40
   4
   • Ivermectin är inte förbjudet, det är inte extremt effektivt mot covid-19 och Lars Bern har åsikter som inte har ett dugg med vetenskap att göra.

    1
    42
   • I västvärlden har Ivermektin varit förbjudet, men sedan någon månad kan läkare nu skriva ut Ivermektin på eget ansvar och utan att högkostnadsskyddet får användas.

    Tyvärr Pettersson, så finns det nu många studier som visar på en fantastik effekt av Ivermektin.
    Detta är riktigt dåliga nyheter för de stora läkemedelsbolagen, och man kan väl på något sätt förstå att de gör allt vad de kan för att stoppa Ivermektin.
    Titta på denna video från Peak Prosperity så får du lite fakta som inte kommer från SVT.
    https://www.youtube.com/watch?v=FwJq4u_120U&t=1178s

    Jag återger här abstract från en metastudie omfattande över 3000 Covid-19 patienter som visar att kraftig reduktion av dödligheten i Covid-19 är möjlig genom medicinering med den gamla billiga välbeprövade medicinen Ivermectin. Ändå har svenska staten (Läkemedelsverket) på det medicinindustriella komplexets inrådan förbjudit svenska läkare att behandla de sjuka med denna medicin. Istället promotar man en vaccination av SAMTLIGA medborgare med ett vaccin som uppvisar en 500 ggr högre risk för dödliga biverkningar jämfört med traditionella influensavacciner. Ivermectin har i stort sett inga biverkningar.

    Behandling med Ivermectin som är långt effektivare än vaccinerna hade sparat minst 10.000 svenska liv hittills under pandemin, men dessa har offrats för att säkra Big Pharmas multimiljardvinster.

    26
    1
   • Tyvärr du med ditt felaktiga alias så påminner Peak Prosperity (Chris Martenson), om Lars Bern. Chris påstår sig kunna allt om ekonomi, energi, ekologi, virus m.m. Han verkar rätt duktig på att dupera människor också.

    1
    24
   • Studier och resultat på D-Vitamin, Zink, Ivermektin och Hydroxiklorokin.
    Många studier visar att om åtgärd sätts in tidigt i sjukdomsförloppet så är tillfrisknandet högt men ger inte samma effekt om det sätts in sent.

    Hydroxiklorokin, https://c19hcq.com
    353 studier
    256 peer reviewes
    4 615 forskare
    411 594 patienter

    Ivermektin, https://c19ivermectin.com
    116 studier
    76 peer reviewes
    623 forskare
    26 398 patienter

    D-vitamin, https://c19vitamind.com
    109 studier
    925 forskare
    82 759 patienter

    Zink, https://c19zinc.com
    Finns tyvärr inte så mycket data gällande zink och dess påverkan men ändå tyder det på en positiv effekt.

    12
   • Tyvärr Pettersson så backas både Lars Bern och Dr Chris Martenson upp av Bevis och Fakta.
    Det finns alltså massor av studier på tusentals människor som säger samma sak Ivermektin fungerar oerhört bra som botmedel mot Covid-19.

    Du kan tycka hur illa som helst om både Bern och Martenson som personer, men bevisen talar emot dig Pettersson.

    Vi har t.ex. Afrika, där norra och södra Afrika gör ungefär som vi i västvärlden.
    Dvs vaccinering och inget Ivermektin.
    Centrala Afrika däremot vaccinerar sig inte, men tar Ivermektin istället, och har en tiondel till hundradel så många döda som Sverige har.

    31
    1
   • Tyvärr så backas varken Lars Bern och eller Dr Chris Martenson upp av annat än hemmagjorda bevis och inga fakta.
    Det finns alltså massor av studier på tiotusentals människor som säger samma sak. Ivermektin fungerar dåligt som botmedel mot Covid-19.

    Du kan tycka hur bra som helst om både Bern och Martenson som personer, men bevisen talar emot dig The Truth Sayer. Det finns inte ett enda vetenskapligt godkänd bevis.

    2
    23
   • Metaanalys av 15 studier visade att ivermektin minskade risken för dödsfall jämfört med ingen ivermektin (genomsnittligt riskförhållande 0,38, 95%.

    Bevis visar att stora minskningar av dödsfall i covid-19 är möjliga med hjälp av ivermektin. Användning av ivermektin tidigt i den kliniska kursen kan minska antalet som utvecklas till svår sjukdom. Den uppenbara säkerheten och låga kostnaden tyder på att ivermektin sannolikt kommer att ha en betydande inverkan på SARS-CoV-2- pandemin globalt.

    Nya studier kommer hela tiden som visar på Ivermektin’s goda egenskaper.
    Sedan får vi inte glömma de studier som avsiktligt görs för att misskreditera Ivermektin och Hydroxyklorokin. Dem står läkemedelsbolagen bakom.
    Man ger för små doser, och man ger medicinen för sent.

    Vi har dessutom Indien, Afrika, och Japan där meddelade Haruo Ozaki, chef för Tokyo Medical Association offentligt att ivermectin är ett säkert och effektivt botemedel mot Covid-19.

    Verkligheten vill du inte alls diskutera Pettersson, däremot så tar du upp saker som de stora läkemedelsbolagen och alla deras hundratusentals anställda, lobbyister, betalda läkare och professorer gör för att smutskasta billiga och effektiva botemedel.

    Du gör nu alltså precis så som den media du så länge har föraktat. Vad tänker du om det Pettersson?

    23
    1
   • Tvärsäkra människor som du är inte trovärdiga. Det finns studier som visar på att Ivermectin har viss effekt mot covid-19. Det finns andra studier som visar på motsatsen.

    Att utifrån det påstå det du gör är inte seriöst. Att dessutom påstå att hundratusentals människor ljuger är fräckt av en anonym tyckare.

    1
    21
   • Det är inte Lars Berns åsikter Utan hur det visar sig fungera uti i den övriga världen

    11
   • Nja Pettersson det är du som slaviskt följer precis allt det som FHM, SVT och den info som de stora läkemedelsbolagen betalar så stora pengar för.
    Jag skriver att förmodligen skyddar vaccinet mot smitta, och ger kanske även mindre risk för att bli allvarligt sjuk.

    Det jag tar upp är följande:
    * Massor av dubbelvaccinerade bli sjuka, allvarligt sjuka och dör.
    * De sjuka dubbelvaccinerade sprider smittan lika bra som ovaccinerade.
    * Biverkningarna är väldigt många, och bara ca 12% är hittills genomgångna.
    * Biverkningarna ökar för varje dos
    * Att ha varit sjuk i Covid-19 ger ett överlägset skydd mot COvid-19 jämfört med vaccinet.
    * Att vaccinera barn är med största sannolikhet helt galet.
    * Det finns mycket som vi själva kan göra för att stärka vårt immunförsvar, vilket, media och
    sjukvården knappt vill nämna.
    * Läkemedlen Hydroxyklorokin och Ivermektin skulle i stort sett avsluta denna pandemi.

    Du gillar inte att jag skriver om detta av någon anledning. Troligtvis för att du vaccinerat dig, och inte vill höra något negativt.

 13. Du har fått in många troll här nu, Petterson, som inte tillför något till en diskussion om artikeln/filmen du presenterar. Trollet/trollen upprepar nämligen bara att ”antivaxxers” är dumma, men diskuterar inte innehållet i det du presenterar. Det är synd, då det förstör för alla att ta del av och tillsammans syna olika källor.

  Jag vet inte om trollet/trollen tror de ska övertyga någon till något genom att kalla dem dumma och andra tillmälen. -Det är nog få det fungerar på förutom redan frälsta. Tvärtom kan det skapa mer avoghet.

  Det är synd att du fått troll som inte tillför något som stärker eller motbevisar intressanta artiklar. Kanske finner de nöje i att spamma?

  18
  11
 14. Ja du Pettersson, hur mycket fakta du än presenterar så hjälper det ej mot antivaxxare, ty mot dumheten kämpar även visheten förgäves.

  18
  42
  • Antivazzare är fega egoister. Sen precis bredvid är det en del av dom som är ”Sverigevänner” så gnäller dom på splittringen i samhället. Samtidigt som dom själv medverkar till splittringen. Coronapass är mer än nånsin berättigat, borde införas i kollektivtrafiken också.

   5
   58
   • Dom som inte tål är en marginaliserad grupp. Därmed blir korttänkta antivaxxare dubbelmytomaner.

    8
    33

Kommentera