Stäng

22 miljarder i miljöbudgeten

SKATTER. Regeringen vill satsa ytterligare nära tolv miljarder kronor på klimat- och miljöåtgärder under 2022. Det meddelar MP-språkrören Per Bolund och Märta Stenevi på en pressträff om höstbudgeten.

Språkrören Märta Stenevi och Perbolund. Bild Miljöpartiet

Stenevi menar att satsningen ska ge Sverige en ”grön återstart” efter pandemin. – Vi måste använda den här möjligheten vi har att lämna gamla hjulspår och peka ut en ny riktning.

Totalt ska hela miljöbudgeten för 2022 uppgå till 22 miljarder kronor.

Det här utgör utan jämförelse de absolut största miljösatsningar som har gjorts i modern tid, säger Bolund.

Totalt ska satsningar för totalt 74 miljarder presenteras i höstbudgeten, som läggs fram i sin helhet den 20 september.

-Pettersson har inget emot att det investeras men nu är det lånade pengar som ofta används till meningslös symbolpolitik…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “22 miljarder i miljöbudgeten

 1. Varje dag är det reklam i TV att vi ska skänka till Cancerfond, Hjärt- och Lungfond för att inte nämna alla stackars barn, apor, tigrar och valar i utlandet. I sig behjärtansvärt som jag inte ifrågasätter.

  Då undrar jag varför ska jag med världens högsta skattetryck ge pengar till detta när jag i dag läser att Löfven sprätter ut 12 miljarder till något som kallas grönt för förnöja Bolund och Märta Stenevi. I morgon något så att Annie blir nöjd och sedan miljarder till Vänsterpartiet.

  Nu är det väl så, att medicinsk forskning bedrivs inte enbart i Sverige. Men om man där behöver mer pengar så är det en statlig uppgift att skydda svenskarna och reklamen bör riktas mot regeringen. Pengar tycks inte vara någon bristvara i Rosenbad.

 2. Alla som får sitt pensionsbesked denna månad kan se att regeringens tjafs om allas lika värde och annat ordbajseri är inte värt något. Dom har nu i september ökat pensionerna för dom som redan har högst pension dom som har 17000 innan får nu en höjning med 600 kr
  sen minskar det ner till 9000, och dom som ligger under 9000 får inte något alls???
  Socialdemokratisk fördelningspolitik till beskådande??? Men dom som inte får någon höjning alls får vara med att betala alla kostnadsökningar o skattehöjningar, så dom som
  behövde lyftas fram kan nu konstatera att gapet mellan högsta o sämsta pensionerna nu
  blivit ännu större, dom som inte får något får alltså betala till dem som får mest?

  Det finns Ynkedom, och så finns det socialdemokrati?

  1. Haha …egentligen inget att skämta om, men i beskedet som jag fått från den ärade s. k. pensionsmyndigheten står det i princip: du har alldeles för låg pension för detta tillägg … dock, hade du uppfyllt villkoren hade du kunnat få 0kr ända upp till den fantastiska summan 600kr per månad naturligtvis FÖRE skatt och observera att du blir återbetalningsskyldig om du råkar gifta dig . Och hör o häpna … man kan överklaga detta eminenta beslut via vanligt brev … frimärke får du stå för själv, naturligtvis. Jag är 77 år och hoppas innerligt att denna regering försvinner för evigt.

 3. Och hur mycket vill dom sattsa på dom hemlösa.sjuka.äldre.handikapade..Inget vad jag förstår..
  Själv tror jag dom skiter i dom..dom dör snart.

 4. Ja, det är väl inga problem att rädda miljön!
  Höj skatten så löser vi en del av problemet, eller betala 100% i skatt så löver vi hela problemet…
  Det begriper varenda en …utom jag?

 5. Men vi har ju levt enligt MPs filosofi under pandemin. Folk har suttit hemma och ugglat istället för att åka bil, resa och vistas i offentliga och gemensamma utrymmen. Det är väl bara att fortsätta på samma väg? Behövs väl inga extra miljader för att fortsätta med det.

 6. Ni minns väl Magdalena Anderssons punchline hon upprepade som en skiva som hakat upp sig under förra valrörelsen?

  ”Alliansen lånar till skattesänkningar”

  Missa nu inte tillfället att kasta det tillbaka i ansiktet på henne!

  33
 7. Världshistoriens dyraste lekstuga, som inte kommer att påverka den globala miljön ett skit. Propaganda-pengar för att kränga mupparna över 4%-spärren.

  41
 8. Nu har sosseadeln tre partier att köpa in för att få behålla makten.
  Det blir mycket dyrt för oss skattebetalare.

  33
 9. Att lägga dessa pengar i det svenska folkets pensionskassa var förstås aldrig en tanke som slog miljötalibanerna?

  43
 10. Ökad satsning på elbusspremien (som ska drivas med el från oljekraftverket i Karlshamn antar jag), ökat stöd till elektrifierade arbetsmaskiner (som ska gå på polsk brunkolsel ja), ökad biogasproduktion (där det går ut närmare 100 liter diesel för att samla ihop bränsle till att spara 100 liter diesel och där mycket av råvaran kommer från skövlad regnskog). Miljöpartister måste vara de största idioterna.

  41
 11. 22 000 000 000:- på klimat och miljö?
  Men vad är de tänkt skall hända med pengarna?

  Miljö skulle kunna vara att alla miljöpartister flyttar ut på landet och startar företag som tillverkar produkter utan att använda el, fossila bränslen och transporterar produkterna med vinddrivna fordon.

  Men en sådan omställning behöver ej kosta skattebetalarna pengar, de får starta aktiebolag och aktieägarna, om nu någon tror på idén, står för kapitalet.

  Jag önskar dessa fantastiska nydanare all lycka, men kom ihåg inga bidrag kommer att beviljas.

  29
 12. Måtte denna Gröna kommunistanslutning röstas bort om ett år !!
  Tänk vilka enorma skador dessa obildade ”clan”-fanatiker,har orsakat landet….
  F.ö. borde framtida kandidater på valsedlarna visat upp,att men åtminstone genomgått folkskolans två första klasser !

  35
 13. MP ser tydligen statens kassakista som sin personliga reserv för att göra gott för miljön.
  Andra hade nog sett en större nytta med dessa enorma belopp i vård, skola och pensionstillskott, eller andra eftersatta förvaltningar.

  Måtte det bli det sista vi ser av MP efter ödesvalet 2022.

  38
 14. Alla utgiftsposter för allehanda klimatåtgärder kan strykas direkt. Detta eftersom koldioxid enligt den seriösa vetenskapen inte märkbart påverkar planeten Jordens temperatur,

  37

Kommentera

%d bloggare gillar detta: