Morgan Johansson (S) ställer sig på ”rasisternas” sida

INVANDRING. Justitie och Migrationsminister Morgan Johansson (S) har tidigare anklagat sina politiska motståndare för att ”spela det främlingsfientliga kortet” när de velat införa språkkrav för permanenta uppehållstillstånd. Nu genomför han själv den förändringen i svensk migrationslagstiftning. – Jag har tänkt om, säger han i SVT:s ”30 minuter”.

I regeringens förslag till ny migrationslagstiftning ingår bland annat att en person som söker permanent uppehållstillstånd i Sverige dels ska nå upp till vissa språkkrav, men också krav om grundläggande förståelse för det svenska samhället.

Migrationsminister Morgan Johansson (S), har tidigare varit djupt kritisk till den typen av förslag. De var rent ut sagt ”främlingsfientliga” och en ”magnet för främlingsfientliga väljare”, som han uttryckte sig på sin blogg 2008. Nu genomför han själv de förändringarna.

Jag har tänkt om. Språkmöjligheter och möjligheter att tala det språk som alla andra gör i vårt land är nyckeln till integrationen, säger Johansson i SVT:s ”30 minuter”.

I det läget när vi har ett stort integrationsproblem, och det har vi faktiskt, då måste man skilja på balansen mellan rättigheter och skyldigheter. Vi upprätthåller asylrätten med den nya lagstiftningen men trycker också hårdare på skyldigheter och plikter, fortsätter Johansson.

-Pettersson tycker att Morgan Johansson i vissa delar låter som en Sverigedemokrat. Det kanske är läge för en ursäkt Morgan? Att det ska ta över tio år att inse det självklara…

Undrar om Anders Lindberg på Aftonbladet kommer att kalla Morgan Johansson Jättedum nu?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Morgan Johansson (S) ställer sig på ”rasisternas” sida

 1. Språkkrav ska i så fall gälla alla. Inte bara folk som kommer från mena länder. Det spelar ingen roll om som utlänning jobbar på ett företag under kortare tid eller spelar i någon fotbollsklubb eller hockeyförening. Kan man inte svenska ska det vara ett krav vid anställning att man lär sig svenska genom till exempel Sfi. Vägrar man gå med på till exempel Sfi så kan man inte jobba i Sverige.

 2. Känns lite som att S har tröttnat på att hitta värdelösa och bråkiga samarbetspartners. I ren desperation, går de nu all in på att försöka få egen majoritet genom en hel drös av tidigare ”populistiska” och ”rasistiska” gamla SD-förslag. Makten framförallt. Att de inte skäms.

 3. Morgan Johansson kan helt ogenerat ”tänka om” och då är allt förlåtet och ok!
  Men oavsett vad vi i SD säger eller gör så är och förblir vi ”obotliga rasister”, makabert nog även när de så kallade etablerade partierna 10-20 år försent kopierar vår politik så fortsätter vi att pekas ut som rasister!

  29
 4. Heder åt Anders Holmberg!!
  Det jag saknade var en fråga till justitieministern hur det går med utvisningarna

  22
 5. Så det är inte främlingsfientligt att ta kål på ett folk och dess kultur enligt di gamle morganerna. Snarare tvärtom, säger jag. Främlingsfientlighet, är att ge sig på ett folk och dess kultur, varhelst detta folk är. Det är imperialism och kolonialism, oavsett hur den skapas och av vilka. Och folkutrotning i dess esse’ Och är det sådant vi vill ha i världen, mot exempelvis oss folk här i väst, initierad av quisslingar som morganerna och löfvenerna?Eller mot vilket annat suveränt folk i världen?

  Men det är som jag säger: ”Den som sa’ han va’ det!” Enligt projiceringens ABC-grundprincip.

  12
 6. I 30 minuter utfrågades Morgan av Anders Holmberg, det var det bästa jag sett av Anders och Morgan som vanligt bevisade sin själsliga ”storhet.”

  Han hade kunnat direkt erkänna ”ja jag hade fel.”

  Men nej då slingra och prata han påminde starkt om Annie.

  Morgan talade om att polis minsann gjort sitt och samhället/kommunerna skulle jobba hårdare med 5-10 åringar, men inte ett ord om föräldrars ansvar och kulturella skillnader.

  Fegheten personifierad, eller rättare sagt inte stöta sig med deras säkraste väljare.
  Jag finner inte nog ord för den mannens litenhet.

  49
  • De som redan bor här vad gör vi med dom? Det är väl för mycket begärt att en person som bott i Sverige i 25 år ska lära sig svenska. De är ju redan inne bidragssystemet!

 7. Så de måste lära sig stava till ”Socialbidrag” och ”Socialdemokrat”, samt få ingående kunskaper i hur bidragssystemen fungerar? Det är verkligen hårda krav som ställs

  40
 8. Det är för bedrövligt att en man kan sitta i Riksdagen i flera år utan att förstått att man måste kunna ett lands språk för att kunna förstå ett lands funktion, det är rasistiskt att inte se till att flyktingar kan göra sig förstådda!

  38
 9. Att tänka är stort, att tänka rätt är större!

  När han så äntligen brutit sig ur det socialistiska tänkandet som misslett honom så länge borde han också orka uttrycka ett ”jag har haft fel men nu kommit till insikt om att andra har haft rätt.”

  Att han skulle säga SD istället för andra, är förmodligen för mycket begärt av en modern sosse.

  42
 10. Sossarna sist på tåget som vanligt vilket snarare är en regel än ett undantag.
  Sen får vi se hur mycket det är värt efter valet om sossarna vinner.
  Nu strös det ju valfläsk hit och dit det ska satsas pengar nu, strax innan valet, oerhört genomskinlig strategi.
  Hoppas att väljarna genomskådar falskspelet.

  49
 11. Jaså, SD hataren tar efter det som SD sagt för många år sedan.
  Han har inte det intellektet som behövs för att fatta att han är en hycklare.
  Han kommer fortfarande att stå där hånflinande och hata SD så länge han sitter stadigt i det sjunkande skeppet.

  45
 12. Beträffande bristen på halvledare och kvartsledare kan vi ta det lugnt Den bristen försvinner efter nästa val. Halvledarna och kvartsfigurerna har varit upptagna i politiken i sju år .
  Efter nästa val är de alla friställda och tillgängliga för industrin igen.
  Ibland måste man tänka utanför boxen .

  53
 13. Morgan Johansson borde använda det lilla han fått i huvudet, innan ha svamlar sin skit. Att ”tänka om” kräver även att erkänna sitt tidigare felaktiga ställningstagande.
  Normalt begåvade människor, ber sedan om ursäkt, till de individer, som han utsatt för smutskastning, pga annan uppfattning.
  Morgan Johansson besitter inte de egenskaper, som normalbegåvade människor använder sig av dagligen. Morgan Johansson är en av naturens ”mindre” lyckade figurer.

  62

Kommentera