Stäng

SD: Vi har en bättre klimatpolitik än Miljöpartiet

KLIMAT & MILJÖ. Sverigedemokraterna har en bättre miljöpolitik än både MP och den gröna gruppen i EU-parlamentet, skriver SD:s Mattias Bäckström Johansson och Jessica Stegrud i en debattartikel i Altinget.

Steget Efter

Debattörerna tycker bland annat att de grönas satsningar på vindkraft och elbilar motarbetar svensk basindustri. ”Detta implicerar ett betydande och dessutom ökande beroende av länder som Kongo och Kina”.

”Regeringen Löfven, under starkt inflytande av regeringspartnern Miljöpartiet, motarbetar svensk basindustri. Cementakrisen, debaclet med kärnbränslefrågan och hela energipolitiken, inskränkningar i skogsbruket, absurda tillståndsprocesser för industrin samt oöverstigliga hinder för nya gruvverksamheter. Detta är inte ett antal enskilda företeelser som inträffar av en slump, utan resultatet av en medveten strategi från Miljöpartiets sida. Man ogillar helt enkelt det industrialiserade samhället och underminerar det via departement och myndigheter”.

Istället vill Sverigedemokraterna behålla och vidareutveckla kärnkraften samt satsa på forskning och teknisk utveckling.

Miljöpartiet i sin tur svarar med att rada upp flera exempel på SD:s ”klimatsvek”. Bland annat har partiet röstat emot EU:s nya klimatlag, en inkludering av sjöfarten i utsläppshandeln samt klimattullar för länder utanför EU.

”SD är konsekvent motståndare till ambitiösa mål, effektiva styrmedel och allt vad ansvarstagande heter”, kan man läsa i Altinget.

”Genom en vänligt inställd journalistkår sätter Miljöpartiet agendan för det politiska samtalet och får därigenom andra partier med sig”.

-Pettersson säger att det är inte så svårt att ha en bättre miljöpolitik än Miljöpartiet som enbart sysslar med för skattebetalarna dyr symbolpolitik…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “SD: Vi har en bättre klimatpolitik än Miljöpartiet

 1. Kanske har ni läst om att de nya Moderaterna nu skall bli gröna, förmodligen i akt och mening att omöjliggöra samarbete med SD.
  Uppriktigt sagt tror jag inte att Moderaterna med nuvarande styre duger till att leda ett land och de är väl medvetna om det och blir därför det nya gröna.

  Saxat ur Bulletin. ”Det skulle finnas verkliga skäl till oro om det moderata utspelet innebar något faktiskt närmande till Miljöpartiet. Ett sådant vore tyvärr inte otänkbart. I Stockholm köpte de forna allianspartierna över MP från det röda blocket efter valet 2018. Det blågröna samarbetet har sedan dess förvandlat staden till ett stadsplaneringslaboratorium för att provrörsbefrukta miljöfundamentalism med marknadsliberalism. Resultatet: Frankensteins monster på elscooter.”

 2. MP har väl ingen miljöpolitik, de har MP politik.
  Drömmar om ett land som utan utsläpp ska hälla samma standard som innan.
  Inga industrier allt skall betalas av bidrag, de har bara glömt att bidrag fordrar skatteinkomster från industrierna och dess medarbetare. Ej att förglömma vi dör utan vår exportindustri.

  12
 3. MP:s bibel dvs FN:s klimatpanels IPCC-rapport är på ca 4 000 sidor, om man läser hela denna rapport ( vilket MP bevisligen inte har gjort! ) så finner man att mänskligheten behöver bygga 2 500 kärnkraftverk för att trygga framtidens energibehov!
  Om MP läst detta så skulle dem inte driva på för att stänga ner vår kärnkraft utan istället se till att bygga ut den, men som vanligt så agerar detta parti helt bakvänt!

  21
  1. Detta borde även tillsändas SVT/SR som gärna drar fram IPCC, men återger bara sådant som passar dem själva. Har inte hört i SVT att IPCC säger att det behövs byggas 2500 kärnkraftverk för att trygga framtidens energibehov? Vill man ha sanningen serverad är SVT fel forum att lyssna till!

   11
   1. Har faktiskt mailat SVT om just detta i helgen.
    Den som vill framföra eventuella synpunkter till SVT kan för övrigt göra det genom att ringa 08 784 00 00, be sedan att bli kopplad till ”SVT-tittarservice” eller ngn nyhetsredaktion!

    11
  2. Läser du hela rapporten och tittar på de rapporter som den är baserad på kommer du fram till att människan har inte ett dugg att göra med den nuvarande eller framtida koldioxidhalten i atmosfären.

   Men eftersom 99.999999999999% av världens befolkning inte har tid ork eller lust (mig inkluderad) att göra det kan IPCC säga vad de vill i sin summering.

  1. @ hornbrink: Vad har du mejlat om? Och hur löd din fråga? Vore intressant, då jag också funderar på kontakt

 4. Tja, vad säger man? All politik (nästan) är väl bättre än miljöpartiets. Mitt nästan berodde på grubblerier om kommunister eller bondeförbundare kunde vara ännu tokigare. Jag var och förtidsröstade i kyrkovalet i förmiddags, intressant att se själva kyrkoherden stå och spana mot det helt öppna bordet med valsedlar, jag skiter i vilket men noterar händelsen. Fick även lära mig vad FISK betyder idag= Fria Liberaler i svenska Kyrkan. Tänkte bakom valbåset, där jag faktiskt fick stå ostörd, om det var en död fisk? Nåväl röstat och inte blev det såssarna. Vill även rikta en en välmenad uppmaning till er alla. Rösta!

  11

Kommentera

%d bloggare gillar detta: