Läkemedelsverket om coronavaccin

PANDEMI. Vaccineringen mot covid-19 inleddes i Sverige i januari 2021, och intresset för vaccinerna är stort. Tyvärr cirkulerar olika missuppfattningar, myter och ren desinformation om vaccinerna, vilket medför en onödig risk för missförstånd och oro hos många, skriver Läkemedelsverket på sin hemsida.

Vaccinering av skolbarn. Bild: Karl H Hernried, Nordiska Museet

Att få en smittsam sjukdom innebär större risker än att ta vaccin. Det förekommer påståenden om att det skulle vara bättre att bli sjuk än att ta coronavaccin. Dessa påståenden stämmer inte. Det innebär mycket större risker att genomgå en allvarlig smittsam sjukdom än att ta ett vaccin. Många infektionssjukdomar kan orsaka långvariga medicinska besvär som finns kvar långt efter att man tillfrisknat från själva sjukdomen.

Det är bättre att vaccinera sig mot covid-19 än att enbart lita på ett starkt immunförsvar.
Det förekommer påståenden om att det skulle vara bättre att lita på att man har ett starkt immunförsvar än att vaccinera sig mot covid-19. Dessa påståenden stämmer inte.

Självklart kan ett bra immunförsvar hjälpa oss att bättre stå emot olika infektioner som vi utsätts för. Men det är omöjligt att i förväg veta om man har ett starkt immunförsvar mot en specifik sjukdom, och det är riskabelt att chansa. Covid-19 är en ny sjukdom. Viruset SARS-CoV-2 upptäcktes i december 2019, och det finns inga vetenskapliga belägg för att vissa grupper sedan tidigare skulle ha ett gott immunskydd mot sjukdomen. Vaccination är det bästa och säkraste sättet att skydda sig mot allvarliga smittsamma sjukdomar.

De coronavacciner som är godkända i EU ger ett bra skydd. Det förekommer påståenden om att vaccinerna mot covid-19 inte skulle ge ett tillräckligt bra skydd mot sjukdomen. Dessa påståenden stämmer inte. Det finns omfattande historisk kunskap om nyttan av vaccinering mot allvarliga infektionssjukdomar. Vacciner har normalt en skyddseffekt på cirka 60–90%, vilket både skyddar dig själv från sjukdom och motverkar spridning av sjukdomen. Skyddseffekt mäts alltid på gruppnivå, baserat på resultaten från kliniska prövningar där tusentals människor ingår. Det går däremot inte att avgöra vilket skydd som en enskild individ får efter vaccination.

De vacciner mot covid-19 som är godkända i Sverige är testade på 20 000–40 000 personer och har visat en god skyddseffekt mot sjukdomen. Covid-19 är en sjukdom som kan leda till allvarlig sjukdom och död, särskilt för äldre och andra sårbara grupper. Därför är det viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig, särskilt om man är i en riskgrupp.

Det finns inga ”nödgodkända” vacciner i Sverige eller EU. Antingen är vaccinerna godkända eller inte.

D-vitamin, ivermektin och klorokinfosfat kan inte förebygga eller behandla covid-19.
Det förekommer påståenden om att D-vitamin, ivermektin och klorokinfosfat kan förebygga eller behandla covid-19. Dessa påståenden stämmer inte.

Det finns inga övertygande vetenskapliga belägg för att D-vitamin, ivermektin eller klorokinfosfat kan användas för att förebygga eller behandla covid-19. Flera studier har genomförts och det pågår ett flertal kliniska studier i världen kring flera av dessa produkter, men ännu har ingen studie kunnat visa effekt på ett övertygande sätt.

Klorokinfosfat är ett läkemedel som används mot malaria, och kan ge allvarliga biverkningar vid överdosering. Ivermektin används främst mot olika parasitinfektioner hos människor och djur. EMA har granskat forskningen för båda dessa läkemedel och dragit slutsatsen att det inte finns stöd för användning mot covid-19 utifrån aktuell forskning.

D-vitamin bildas i kroppen av bland annat solljus och den vanliga kosten, men kan även tas som kosttillskott. Enligt Livsmedelsverket kan brist på D-vitamin ha betydelse för mottagligheten för luftvägsinfektioner, men idag vet man inte tillräckligt för att kunna säga ifall D-vitamin kan minska risken för att smittas eller få allvarliga komplikationer av just covid-19.

Det finns ingen koppling mellan vaccinering och autism. Det förekommer påståenden om att vacciner skulle kunna leda till autism. Dessa påståenden stämmer inte.

Vaccinerna gör oss inte sterila. Det förekommer påståenden om att vaccinerna skulle göra att man blir steril. Dessa påståenden stämmer inte.

Vaccinerna kan inte ändra ditt DNA.Det förekommer påståenden om att vaccinerna skulle kunna ändra ditt DNA. Dessa påståenden stämmer inte.

Coronavaccinerna innehåller inte något mikrochip. Det förekommer påståenden om att vaccinerna skulle innehålla ett mikrochip för övervakning. Dessa påståenden stämmer inte.

Det finns inget hemligt innehåll i vaccinerna. Det förekommer påståenden om att coronavaccinerna skulle innehålla farliga ämnen som hålls hemliga. Dessa påståenden stämmer inte.

Man kan inte få covid-19 av vaccinet. Det förekommer påståenden om att man skulle kunna få covid-19 av vaccinet. Dessa påståenden stämmer inte.

Vaccinerna innehåller inte mänskliga celler. Det förekommer påståenden om att vaccinerna innehåller celler från människor. Dessa påståenden stämmer inte.

Vaccinerna är godkända. Det förekommer rykten om att de villkorade godkännanden som givits alla covid-19-vacciner i Europa inte har fullgoda godkännanden. Dessa rykten är falska.

Mer om varje påstående på Läkemedelsverkets hemsida…

Senaste statistiken från FHM: senast uppdaterad 10 september klockan 14:00

 • Smittade: 1 138 017
 • Döda: 14 703
 • Nya smittade:1 482
 • Nya dödsfall: 1
 • Färdigvaccinerade: 6 131 967 (71,8%)
 • Påbörjade: 7 006 231 (82%)
 • Vaccinsiffrorna visar befolkningen födda 2005 och tidigare.

 Här hittar du all grafik och info

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

46 thoughts on “Läkemedelsverket om coronavaccin

 1. Att tysta debatter ”Har man inget vettigt att säga, så är det bättre att hålla tyst!”, utgör att dem med de kunskaper som krävs för att uttala sig om vaccin med annan åsikt än debattforumets ägare är förvånande och obegripligt är att stärka sin åsikt genom att hänvisa till av inkompetenta politiker premierade i Läkemedelsverket med insikt i att i Sverige är visselblåsare också inom LVM karriärer över inom en sekund, om de offentligt uttalar skepsis!

  I andra stater råder motsatsen och det gör att allt av godo också avseende Covid19 vacciner och biverkningar med livslång invaliditet sänds ut som samhällsinformation som dessutom publiceras i alla medier.

  DR text tv sida161 uppdaterad man 13 sep. 12 september dr.dk/nyheder 08:17 rubrik:
  TINNITUS BIVIRKNING AV J & J VACCINE.
  Europeiska kommittén för biverkningar, PRAC, rekommenderar att produktinformationen för Johnson & Johnson kommer att uppdateras med
  nya biverkningar,
  ovanliga eller minskad känsla i huden, diarré, kräkningar, svullna lymfkörtlar och tinnitus.

  Abstrakt:110 NYHETER 760 REG.NYHETER DR S 161 man 13 sep 12:31:43 dr.dk/nyheder 08:17

  TINNITUS BIVIRKNING VED J&J VACCINE
  Den europæiske bivirkningskomité, PRAC,
  anbefaler, at produktinformationen for
  Johnson & Johnson bliver opdateret med
  nye bivirkninger.
  Det gælder bivirkninger som usædvanlig eller nedsat følelse i huden, diarré og opkast, hævede lymfeknuder og tinnitus.
  NYHEDER – 760 REG.NYHEDER
  Mvh!

 2. Ja olika åsikter om vaccinet, m Men inget förvånar längre när det en det finns en hel del konstigheter när det gäller detta vaccin. När hycklericentralen SVT anordnar debatt om vaccinets förträfflighet, så använder man som expert en man som har stora intressen i en Svensk vaccinfabrik, han framställs som professor, men är tandläkare i grunden, men enligt mig olämplig för att tala sig varm för något som han själv har stora intressen i. Finns det inte experter inom läkemedelverket som kan ta hand om denna uppgift?? Men inget förvånar längre när det gäller SVT!

  47
 3. Jag vet hur det är att ha en covid-infektion. Jag hade tur som fick en lindrig infektion, bara 10 dagar på sjukhus med syrgas för lungorna orkade inte medd. Men jag kan säga att två små sprutor är inget jämfört med att hosta i 24 timmar

  6
  27
  • Tur att det gick så bra för dig ändå. Att hamna 10 dagar på sjukhus är inte en lindrig infektion hoppas jag att du förstår.
   Du har ett livslångt skydd tack vare att du haft Covid-19. (I mycket sällsynta fall kan man få en mycket lindrig Covid igen)

   Att vaccinera sig trots att man haft Covid-19 är nog bland de sämre sakerna man kan göra.

   34
 4. Pettersson har stort inflytande, jag är tacksam att han företräder förståndet röst när de gäller covid 19.

  5
  46
 5. 1 Man kan undra varför inte d vitamin mot sjukdom är utforskat år 2021? När man så länge vetat ar det är bra.
  Sannolikt för att läkemedelsbolagen inte prioriterar det för det inte finns några pengar att tjäna.
  2 vaccin innehåller det beprövade läkemedlet kvicksilver. Det användes redan på 1700-talet med mycket kraftiga biverkningar.

  Tyvärr har vi hört förut när staten kommer med sina lögner och försöker övertyga oss om att det är sanningar.

  65
  1
  • Det finns massor med forskning om D-vitamin och det är bra till mycket.

   Vad gäller kvicksilver så finns det i Sverige inga vacciner avsedda för människor som innehåller någon typ av kvicksilver-föreningar.

   Det har det inte gjort på decennier. Anledningen till att det togs bort var av rena miljöskäl, och hade ingen som helst koppling till eventuella biverkningar. Kvicksilverföreningar har ingått i vacciner över hela världen sedan 1930-talet för att utgöra konserveringsmedel och förhindra bakterietillväxt.

   5
   34
   • Ursäkta Pettersson, jag läste också det du skrev. Jag var dåligt påläst.
    Men jag skulle ändå vilja påtala ett annat kvicksilver, amalgam. Det har vi i alla år fått höra att det var ofarligt. Ändå har man bytt ut amalgamet och förbjudit användningar av det. Det fanns personer som tidigt sa att de trodde be blev dåliga av amalgamet, men dom hånades lika mycket som oss som inte vill ta vaccin.
    Det är ett exempel på myndighetshyckleri.

    36
   • Amalgam är förbjudet att använda i Sverige sedan 2009, men förbudet grundar sig faktiskt inte på att amalgamet ska vara hälsofarligt – det är av miljöskäl som man inte längre får använda behandlingar som innehåller kvicksilver. En tand kan tyckas vara liten men under 70-talet användes hela 2 ton kvicksilver inom tandvården varje år – och det bara i Stockholm.

    Amalgamförgiftning har det talats mycket ordet, och där finns det två sidor. En som påstår att man kan bli förgiftad och en annan sida som säger att det de facto inte finns något som helst samband mellan symtomen och kvicksilvret i amalgamet eftersom det är bundet.

    Jag har inte en aning om vad som är rätt.

    4
    6
   • Ivermectin, HCQ Zink och D vitamin fungerar visst Pettersson! Det har fungerat i alla länder i Afrika, nu har 5 presidenter som opponerat att införa ”vaccinet” mördats och andra tillsatts och folk börja dö!
    Flera länder i Sydamerika har flera olika protokoller och har inga COVID-19 patienter.. Att folk har hamnat på IVA här är det för att de inte får preventivbehandling..

    12
 6. Jag har i och för sig inte blivit vaccinerad men jag fick sjukdomen och hamnade på sjukhus i samma veva som vaccinet började anlända. Vad jag förstår är naturlig immunitet till följd av att ha haft sjukdomen det starkaste skyddet. Trots det om jag inte blivit smittad och sjuk på naturlig väg så hadde jag nog tagit vaccinet. Covid sjukan och senare den lunginflammation den ledde till höll mig på sjukhus ungefär en månad över en två månaders period. Roligt var det inte och smärtan när de installerade dränage i ryggen på mig var inte trevlig. Var försiktiga.

  13
  4
 7. Tragiskt att en handfull av Läkemedelsverkets påståenden är delvis felaktiga. En så viktig myndighet måste vara extra noga med sanningen.

  Jag är under 40 och fullvaccinerad.

  30
  7
 8. I början på 2021 tillträdde Björn Ericsson som Generaldirektör på Läkemedelsverket. Ericsson har ett förflutet på Astra. Dessa svängdörrar, mellan läkemedelsbranschen och myndigheten som skall granska deras mediciner, skapar farliga jävsituationer. Det konstaterade bl a Riksrevisionsverkets 2017, som poängterade att dessa jävsituationer är extra vanliga inom just läkemedelsindustrin.
  Man påtalade i samma granskning att Läkemedelsverket till 79% är finansierat av Läkemedelsindustrin. Vilken journalist håller ett vakande öga på Läkemedelsverket och Björn Ericsson

  Under sensommaren har det dött nästan lika många med misstänkt koppling till experimentvaccinet, som det dött med Covid-19. Hur det kommer att se ut med de långsiktiga biverkningarna av experimentvaccinerna vet vi inte. De höga dödstalen världen över, efter sprutan, är en tydlig signal om att massvaccineringen omedelbart borde pausas eller stoppas, enligt många läkare och forskare.

  När 53 personer hade dött efter sprutan mot svininfluensa, så stoppade man vaccineringen i USA. Nu är det, enligt VEARS, 13.911 rapporterade döda efter covidvaccinerna bara i USA. I Europa är det över 20.000 döda.

  Jag avvaktar tills det kommer ett traditionellt vaccin, om det nu behövs, vem vill ha ”hål” i sitt immunförsvar?
  Vad är vinsten med vaccin och vilka garantier? inte ens en bipacksedel ingår och ingen information om vad som kan hända.
  Har man inte tagit det, kan man ändra sig.

  81
  2
  • Alla covid-19 vaccin som är godkända i Sverige omfattas av Läkemedelsförsäkringen. De tre vacciner som idag används för covid-19 vaccinationer i Sverige kommer från Pfizer, AstraZeneca och Moderna. Försäkringsskyddet innebär att alla som vaccineras mot covid-19 i Sverige har möjlighet att begära ersättning hos Läkemedelsförsäkringen

   Alltså ren lögn från signatur Mia A.

   https://www.lff.se/om-du-skadas-av-ett-lakemedel/covid-19-vaccinationer/

   10
   52
  • Pettersson, både du och jag vet att dessa s.k. ”försäkringar” är väldigt lite värda i verkligheten!
   Om det gäller en läkare som opererade bort fel ben på en patient, så är saken klar, men i detta fall, hur ska en drabbad kunna påvisa att han/hon blivit förlamad, fått hjärtinfarkt eller liknande? Och det är alltid vi som har bevisbördan!
   Det är som att köra huvudet in i betongen!
   Dom som blir sjuka av vaccinet kommer inte att få ett öre!

   62
 9. Att Läkemedelsverket är korrupt och gör vad de stora läkemedelsbolagen säger åt dem att göra trodde jag var allmänt känt, men tydligen inte.

  När det gäller Ivermectin så kan man se på Indien, en delstat vägrade att införa Ivermectin som en del i behandlingen, och nu hotas guvernören där av dödsstraff.

  Ännu mer övertygande blir det när man tittar på Afrika. I hela Afrika utom i norr och söder använder man Ivermectin i stora mängder pga av att det är en parasitmedicin.
  Vi kan ta Nigeria som ett exempel.
  0,8% dubbelvaccinerade, och en dödlighet som är 0,8% av Sveriges.
  Där fick du något att fundera på Pettersson. Försök bortförklara det.
  Det blir väl som vanligt när du inte kan förklara, du skyller på att det är något fel på landet.

  Sedan D-vitamin, det finns nu många studier som visar på vilken otroligt stor effekt din D-vitaminstatus har när det gäller hur sjuk du blir.

  Pettersson menar du verkligen att du även i detta fall (D-vitamin, Ivermectin och Hydroxyklorokin) väljer att följa SVT, FHM och övrig media. Dvs förneka att det fungerar?

  75
  4
  • Vad jag ser så vaccinerar nigerianerna allt de kan med de vacciner de kommit över.

   Nigerias myndigheter siktar på att vaccinera 40 procent av befolkningen, eller 80 miljoner människor, i slutet av detta år och ytterligare 30 procent i slutet av 2022.

   Men myndigheterna säger att det är svårt att säkra vaccin på grund av vad de kallar hamstring av rikare länder.

   https://www.voanews.com/covid-19-pandemic/nigeria-begins-second-phase-covid-19-vaccinations

   6
   40
   • Pettersson istället för att svara på frågan så börjar du prata om andra saker.
    Det är helt ointressant vad de kommer att göra.
    Jag bad dig förklara hur det kan komma sig att Nigeria som har 0,8% dubbelvaccinerade, bara har en dödlighet som är 0,8% av Sveriges.

    23
 10. Jag har så svårt att förstå vilka egoister antivaxxers är. Vi som gick i skolan under 60-talet vaccinerades mot polio, tbc och smittkoppor. Ingen ifrågasatte vaccineringen utan man visste att det kunde rädda liv och tack vare det så utrotades de tre sjukdomarna i Sverige. Idag bryr man sig inte om andra än sig själv (många har tre polare jag, mig och mitt) inte heller tänker dom på kommande generationer. Om vi inte hade vaccinerat oss så hade flera av vaccinmotståndarna drabbats av någon av de sjukdomar som jag listade ovan. Vill verkligen de som avstår vaccin att deras barn och barnbarn ska riskera att avlida i en covid infektion?

  9
  80
  • Vaccinerna mot polio, tbc, smittkoppor är utmärkta exempel på vaccin som är väl testade, och fungerade utmärkt.
   Du vet väl att de vacciner mot Covid-19 som du hyllar inte är testade tillräckligt.
   Varför hittade man ett par miljoner doser som var magnetiska?
   Du vet väl att en dubbelvaccinerad som blir sjuk smittar lika mycket som en ovaccinerad.
   Om vaccinet hade fungerat lika bra som de gamla vaccinerna gjorde så hade du inte behövt vara rädd.
   Varför får vi inte behandla med Ivermectin och Hydroxyklorokin, och varför upplyser inte myndigheterna fördelarna med D och C-vitamin samt zink?

   80
   2
   • Måste få fråga vart du fått all din kunskap från. Har du som många andra läst på FB? Man har under minst tio år forskat på sars-viruset, så det var ganska enkelt att lägga på det som behövdes för att skapa ett skydd mot covid-19. Samma typ av virus som orsakade svininfluensan, men är också inblandat i säsongsinfluensan. tänk på att alltid kolla källorna varifrån de texter du läser kommer från.

    4
    18
   • En sanningssägare som hasplar ur sig påståenden utan att en enda gång ge oss någon källanvisning, är lika trovärdig som en MP’are vilken hävdar att vindsnurror är vår räddning.
    Ännu mer skrämmande är att 50 personer tycks lita på hans rappakalja.

    1
    14
   • Peter, Sars viruset har 30% av sina gener gemensamma med Covid-19.
    De som fick Sars är skydda mot Covid.
    En mutation av Covid-19 är till 99,7% samma som tidigare mutationer.
    Att dina kunskaper är dåliga ser vi genom att utsätter sig för en helt oprövad substans som detta sk vaccin trots att du har ett superskydd. Där vi inte vet något om långvariga biverkningar.

    Jag får mina uppgifter från virolog Ann-Cathrin Engwall och Lars Bern m.fl. på Swebbtv som jag följer.
    Framförallt Peak Prosperity som står i en klass över alla andra. Tyvärr är det som du vet inte yttrandefrihet i västvärlden så mycket stängs ned.

    20
  • Hej Peter.
   På vilket sätt är vi som valt att ej vaccinera oss ”egoister”?

   Vi smittar varken mer eller mindre än ni som har tagit sprutan.
   Så att ej vaccinera sig drabbar ju då i värsta fall ingen annan än oss själva, eller hur?
   Och ni som vaccinerat er behöver ju således inte vara rädda för oss ovaccinerade eftersom ni är skyddade -om nu vaccinet fungerar förstås? Men du kanske är tveksam…

   94
   2
   • Egoister i så måtto att ni inte bryr er om kommande generationer. dina kommande barnbarn kan faktiskt avlida till en följd av att covid-19 inte utrotades. Vaccinering är enda metoden för att utrota sjukdomar. Afrika har snart utrotat polio tack vare vaccin. Sverige har utrotat tbc tack vare calmettevaccination.

    1
    27
  • Peter Kostin:
   Vill inte framstå som en lärare för dig,men vill informera dig om att de vacciner du syftar på var väl prövade,och efter c:a 5-6 års forskning prövade på djur/människor,innan de tilläts..
   Den saltlösning som nu sprutas in är fullständigt oprövad och kan medföra mycket svåra biverkningar,intill dödsfall !
   Dessa sistnämnda har otestade efter c:a 6 månader,eller mindre släppts fria. Därför kan du inte jämföra dem med de äldre välprövade.

   54
   1
   • PS.
    Vill tillägga att de personer som lider av tendens till blodstockningar (C:a 30 % av befolkningen) är denna spruta direkt livsfarlig. Detta gäller framför allt dem som redan tager blodförtunnade medel ,t.ex. typ Trombyl !.
    En stor del av de dödsfall som inträffat bland just äldre,har sin grund i detta !
    Med åldern följer denna förstockning bland betydligt fler…..
    DS.

    35
    1
   • Nu kan i vart fall inte jag svara Peter K, jag är en av egoisterna! Neurosedynskandalen kommer vi håg den? Ja listan kan göras lång med läkemedel som skrevs ut, vad sker om 3-6 år från i dag, ingen vet? Egoistisk eller inte kan lika väl bli en tragisk skada denna gång också!
    Mvh

 11. Om man vill ha fakta om hur Big Pharma arbetar, även i modern tid, kan titta på HBO; The crime of the century. Om inte det får upp ögonen på folk som litar blint på läkemedelsindustrin, ja då finns inget som gör det.

  55
  3
 12. ”Läkemedelsverket har fått signaler om en kraftigt ökad förskrivning av klorokin, vilken bedöms vara relaterade till utbrottet av covid-19. Läkemedlet är aktuellt i flera pågående kliniska studier mot covid-19. För att motverka en bristsituation kommer en ny föreskrift att begränsa förskrivning till läkare med vissa specialistkompetenser, samt begränsning av utlämnande av läkemedlet.” https://www.lakemedelsverket.se/sv/nyheter/utlamnande-pa-recept-av-klorokin-och-hydroxiklorokin-begransas-i-ny-foreskrift

  Troligen reserverade de medicinen för eget och anhörigas bruk?

  Om det bryter ut en epidemi av en allvarlig sjukdom utan erkända behandlingsmetoder så bör man tillåta att läkare behandlar patienter med okonventionella metoder om patienten så önskar. Man har gjort det med de nu använda vaccinerna. De är inte på långa vägar testade enligt rådande protokoll och det var av den anledningen som tillverkarna är friskrivna från ansvar.

  Jag ser inget fel i det om man bara skulle erkänna att det var fallet. Men då ska man inte samtidigt begränsa andra möjliga lösningar bara för att man själv inte vet. Påståendet om exempelvis D-vitamin saknar stöd i forskningen. Och även om det inte finns belägg att D-vitamin lindrar sjukdomsförloppet så förlorar man inget på att prova mer än någon enstaka krona om dagen.

  Nu finns det belägg att D-vitamin lindrar sjukdomsförloppet. Northwest University i USA publicerade en rapport i maj förra året. Vi vet numera också att sjukdomen härjat hårt i Orten där man vet sedan årtionden att de flesta lider av D-vitamininsufficiens. Många huskurer är verkningslösa placebo medan andra har visat sig verkningsfulla i studier och man har till och med börjat framställa de verksamma ämnena syntetiskt.

  Den hårda sanningen är att vi inte förrän i efterhand vet vad som fungerade eller ej. Vaccinanhängarna verkar ha samma klarsyn som mångkulturanhängarna. Det vill säga noll och intet. Bara det positiva tas fram och allt negativt göms undan. Trots detta tycker jag att det är vettigt att vaccinera riskgrupper och de som man kan anta kommer att drabbas hårt. Men att kräva vaccinering av grupper som klarar denna influensa bra och att i ena stunden låtsas som man funnit lösningen och i nästa stund kräva munskydd och social distansering för att skydda redan vaccinerade är inget annat än politiskt taskspel. Och ja, jag är fullvaccinerad. Inte för att jag ville utan för att det är minst sämsta alternativet. Och nej, jag undviker fortfarande folksamlingar.

  39
 13. Trots internationella förbud mot biologisk krigföring så har ändå det kinesiska försvaret under flera år forskat kring nya riktade patogener och mikrober.
  D.v.s. -om dom lyckas- ett virus som smittar alla utom kineser!
  En djärv, svår och mycket komplicerad forsking, en lång och besvärlig väg, som jag naturligtvis hoppas att dom misslyckas med! -Men om dom lyckas så kan var och en själva räkna ut vad som häder!
  När corona pandemin bröt ut så smittades hela världen på rekordtid, millioner människor blev sjuka och dog. I Kina som är världens folkrikaste land, dog endast drygt 4000 och det i ett mycket begränsat område! Ett litet piss i havet. Hur kunde det bli så?
  Var den en slump, eller helt enkelt en medveten test för att se hur dom i framtiden kan sprida virus utan att själv bli skadade?
  Det är så mycket som inte stämmer när man jämför corona med en vanlig influensa? Frågorna är fler än svaren!

  52
  1
 14. Pettersson bör läsa Julia Caesar senaste inlägg om den sk pandemin.
  Förnuft, rimlighet, proportioner, vetenskap (icke korrupt).
  Den sk pandemins antiteser.

  54
  5
 15. Aldrig någonsin tidigare har det varit sådan hysteri, reklam och oseriösa jippon för att förmå oss att ta ett vaccin!
  ”skådespelare” och andra liknande mer eller mindre inbicilla vänster individer har anlitats och berättat hur ”fantastiskt” detta corona-vaccin är och vilket ”underbart” liv dom fått efter att ha tagit sprutan.
  Redan här känner man ett starkt motstånd, en bra vara säljer sig naturligtvis själv, då behövs inga clowner, taskspelare hjärntvätt eller pekpinnar.
  Och aldrig tidigare har ett vaccin tagits fram på så anmärkningsvärt kort tid! Normalt tar det många år att tillverka och utprova ett verksamt och säkert vaccin. Corona-vaccinet utvecklades och utprovades på under ett år! Enorma vinster fanns och då gick det fort!
  Det kommer varje dag falska siffror hur många som är vaccinerade i Sverige, ju fler som uppges vara vaccinerade är naturligtvis tänkt att öka pressen ytterligare på oss som inte har tagit sprutan!
  Och här kan dom fabulera och trixa precis hur mycket dom vill -vilket också görs.
  T.ex. så räknas dom som har tagit två sprutor dubbelt, ex.vis 100 personer som fått två sprutor, blir i deras statistik 200 personer! Men, det fuskas och manipuleras också på fler sätt i syfte att påverka oss ovaccinerade.
  Det finns tusen skäl att INTE vaccinera sig, bl.a. overksamt vaccin, man blir ändå sjuk, man kan ändå bära på smitta, vaccinet orsakar inre blödningar, vacciet orsakar massor med andra allvarliga bieffekter, många människor dör också direkt av själva vaccinet, massor av människor kommer att dö längre fram av detta tidsinställda vaccin. En professor tidigare anställd hos Pfazer säger att alla som tagit sprutan kommer att dö inom 5-10 år.
  Dom som är vaccinerade blir också precis lika ofta sjuka som ovaccinerade och dom kan bära på smitta och smitta andra precis lika mycket som dom som är ovaccinerade!
  Vi vet inte heller och får inte veta vad som egentligen finns i vaccinet. I Spanien stängdes nyligen flera fabriker p.g.a. att dom hade hittat okända metallföremål i vaccinet, föremål som var i storlek från ”dammkorn” upp till en halv millimeter stora.
  Minsta kritik mot vacciet tystas enkelt, en kritisk person möts genast av 100 ”experter” från myndigheterna som på byråkratiska talar om hur korkad och dum han/hon är! Varför är dom så fanatiska och intolleranta och rädd för andra åsikter än sina egna? Skumt, mycket skumt!
  Den här pandemin är bara ett första stapplande steg i något mycket mycket större. Vi som överlever kommer att få uppleva än värre saker inom en nära framtid!
  Något som jag återkommer till lämgre fram.
  Hälsningar
  Janne

  96
  7
 16. Som i alla kommunistiska diktaturer, så skall folkviljan förtryckas och om några gräsrötter då dör, så är det inget att ”bekymra” sig över.
  FHM gör helt bort sig i ovan artikel. Bl a så har Indien nu av en händelse genomfört den jämförande studie mellan vaccin-linjen (OBS! Det genmanipulerade experimentpreparatet är INGET vaccin) resp ”Ivermektinlinjen”. Resultatet är förrödande för s k vaccinlinjen och en enorm framgång för Ivermektinlinjen. WHO/Big Pharma ljuger så de tror sig själv, när de via rena falska studier påstår att alternativpreparaten inte fungerar etc. Tvärtom klarar de behandlingarna just vad de påstår genamipulerade preparaten gör, MEN I VERKLIGHETEN INTE KLARAR AV. Ca 900 miljoner i Indien går på Ivermektinlimjen och antalet smittade närmar sig noll (0). Antalet dödsfall AV Covid är noll (0). Det kan finnas en del dödsfall av ”normala” orsaker, där det går att också hitta antikroppar då individen tillfrisknat från Covid, vilket innebär död MED Covid – vilket inte är något att bekymra sig över.

  Det första Sverige måste göra är att lämna WHO, samt att rensa ut alla Big Pharma´s ”trojanska Hästar” i Läkemedelsverket. Likaså måste alla lögnaktiga uttalanden från FHM om verkligheten dementeras. FHM påstår att ”nödgodkännandet” är falskt. I USA fifflade Big Pharma till sig ett ”nödgodkännande”, vilket sedan (utan eftertankar) kopierades av bl a Sverige. Så Sverige ”godkände” ett ”Nödgodkännande”! För 1-2 månader sedan Godkändes dock de genmanipulerade preparaten av Faucci, men under protester från stora delar av USA:s sjukvård, då även denna gång underlaget var förfalskat (av Big Pharmas drängar).

  Den enda artgrupp av virus, som inte går att skydda sig effektivt mot genom vaccin, är just Corona-arterna. De muterar alldeles för ofta. Här krävs alternativa preparat, så sätt igång och forska. Hade jag styrt FHM, så hade vi sedan första kvartalet 2020 haft ett antal forkningsprojekt igång för att ta fram behandlingar mot Covid-19 med alternativa patentlösa preparat.

  Som en klok man sade: Injekterar man ett preparat en gång utan att det skapar immunitét och ev försöker en andra gång med samma resultat, då är man dokumenterad idiot om man förväntar sig annat resultat en 3:e, 4:e m fl gång.

  66
  6
   • Jag anser att de som inte låter vaccinera sig är förbannat egoistiska och totalt likgiltiga för om kommande generationer dör i covid-19 infektion.

    3
    63
 17. Läkemedelsverket argumenterar naturligtvis för sin sjuka moster (!), det finns andra uppgifter från annat håll som de inte vill ta till sig och förnekar existensen av. Jag påstår inget, jag vill bara belysa lite av det som förekommer från annat håll.
  Ivermectin används i stor utsträckning i mellersta Afrika och där finns inte Covid-19. Ett antal delstater i Indien har satt in Ivermectin och då störtdök Covid-19. Många amerikanska läkare skriver ut Ivermectin med gott resultat. Läkemedelsverket hotar med att stora doser kan vara farligt, men vilket läkemedel är inte farligt i för stora doser?
  Israel har vaccinerat i stort sett hela befolkningen och ändå har de många fall. Palestina har nästan inga vaxxade och nästan inga Covid-19-fall
  Indien igen, har pumpat in stora mängder C-vitamin i Covid-patienter som har tillfrisknat.
  Lite av de uppgifter som cirkulerar men som inte får någon större publicitet för det gynnar inte läkemedelsindustrin.

  68
  6
 18. Jag håller med ”Har man inget vettigt att säga, så är det bättre att hålla tyst !”

  Såg du att inlägget var från Läkemedelsverket och inte från Folkhälsomyndigheten?

  12
  57
 19. All denna information är för ”antivaxxare” som att hälla vatten på en gås, det kan inte ta in information och de vet bättre än den samlade vetenskapen.
  Vi kommer snart att se hur många av dessa besserwissers det finns på Petterssons blogg, genom antalet tumme ner.

  13
  56
 20. Jo det var ett långt propagandainlägg….
  Att lägga ut texten på detta sätt,för snabbt framtagna vetenskapligt otestade preparat,gränsar till bedrägeri.
  Men fake-nyheter har ju blivit massvara numera…..
  Det löjligaste är att bygga på EU´s tester,och deras tro !! När kom någon sanning från denna samling avdankade i Bryssel ?

  79
  5
 21. Folkhälsomyndigheten, Dom som inte har haft ett enda rätt sen viruset blev känt. Dom som har klantat sig och redovisat felaktigheter, gjort missbedömningar, men aldrig erkänt sina brister. ”Viruset kommer inte till oss i Sverige”. ”Detta är inte värre än en vanlig förkylning”. ”Kommer det ändå hit så blir det inte så farligt”. ”Inget att oroa sig för, vi kan leva som vanligt”. ”Munskydd skall ej användas”. ”Vår beredskap är god”.

  Sen var det ett speciellt uttalande som nu har fått ödesdigra konsekvenser : ”Som tur är så är det nästan bara den äldre befolkningen som drabbas av viruset, så det gör ju inte så mycket, för dom ska ju ändå snart dö”. ”Barn och unga kommer Ej att drabbas av detta”.

  Nu har FHM fräckheten att beklaga sig över att viljan att vaccinera sig ej är så hög som man kunde önska bland de unga. Förstår inte FHM att det är deras egna korkade uttalanden, som ger dessa effekter. Har man inget vettigt att säga, så är det bättre att hålla tyst !

  94
  4

Kommentera