Socialdemokrater vill ha arbetsplikt mot bidrag

INVANDRING. Danmarks regering vill att medborgare med ”integrationsbehov” ska omfattas av en 37 timmars arbetsplikt per vecka för att få rätt till det allmännas stöd. Reformförslaget presenterades under tisdagen av statsminister Mette Frederiksen (S), finansminister Nicolai Wammen (S) och arbetsmarknadsminister Peter Hummelgaard (S), rapporterar Jyllands-Posten.

Arbetskygg syrier. Illustration: Rasmus Sand Høyer

”Målet är att alla medborgare med ett integrationsbehov – både nyanlända och personer som har varit en längre tid i bidragssystemet – på sikt ska omfattas av kravet på 37 timmars arbetsplikt”, står det i förslaget.

I en första fas är arbetsplikten tänkt att gälla runt 20.000 personer men att den senare ska utvidgas till att gälla fler.

Arbetet ska vara insatser som är positiva i det område där personen bor efter överenskommelse med kommunen.

-Pettersson säger att arbete mot bidrag är självklarheter och borde inte bara gälla invandrare utan alla friska medborgare. Jag minns också en tid då det var en skam att ta emot bidrag och inte klara sig själv…

Mette Fredriksen, dansk socialdemokrat om inte är som svenska socialdemokrater. CC BY

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Socialdemokrater vill ha arbetsplikt mot bidrag

 1. Va, ställa krav på invällarna ?

  Vilket skämt!

  Det är ju invällarna/muslimerna som ställer krav på oss!

  =>De kräver att få bygga stridsledningscentraler/moskéer i varje tätort.
  – och de får bygga ! ! !

  Hur många vapen finns där?

  De har ju fullt stöd i kontraktet som socialdemokraterna har med muslimerna sedan 1999!

  Vissa socialdemokrater drar ju t.o.m. en sopsäck över huvudet för att visa respekt för muslimerna!

  Sverige är ju sålt till muslimerna!

  Det finns bara ett hopp och en lösning:
  SD!

 2. Förmodligen kommer användas för att göra om arbetslösa till ”sysselsatta” och sen kan man hävda att arbetslösheten gått ner. Lagom till valet nästa år.
  Sveriges sämsa fackförening Kommunal verkar inte heller ha något att säga om detta.

 3. De flesta här tycks tro att det handlar om att sätta invandrare i arbete
  Lätt att tro under de förutsättningar som är idag med 780 000 plus 400 000 på låtsas jobb Men vad ska en analfabet eller en 4-8 barnsmor jobba med?
  Nä det är förberedande till idéen om medborgarlön och du ska inget äga som ligger till grund Det gäller att vara ute i god tid för att få igenom sina förslag

  10
  2
 4. Om man förutsätts jobba för att få bidrag så blir bidraget i praktiken en lön. Med den skillnaden att arbetsvillkoren är mycket sämre för dessa ”bidragsarbetare” än vad de är för vanliga arbetare.

  För arbetsgivare (t.ex. kommuner och statliga verk) är det givetvis en mycket fördelaktig situation om de kan få tillgång till denna typ av arbetskraft. Stora inbesparingar väntar då de behöver anställa mindre personal. Även vissa typer av maskiner kan säljas eller låta bli att anskaffas då en skara ”bidragsarbetare” sköter jobbet billigare än vad maskinen gör.

  För alla de som idag sköter någon typ av biträdande och/eller lågkvalificerade arbetsuppgifter inom den offentliga sektorn kan framtiden dock bli mindre trevlig. Risken är stor att deras visstidsanställningar inte förlängs och istället så tvingas de i värsta fall utföra sina gamla arbetsuppgifter mot bidrag.

  • Det finns redan många arbetsgivare som maximerar bidragsarbetare. Tyvärr viktiga verksamheter, som taxi-sektorn och kommunal vård. Ingen tror väl att de vårdskandaler som rapporteras har att göra med erfaren personal som hastigt och oväntat blev inkompetent och elak? Taxi-våldtäkt som utförs av en artig och rutinerad taxichaffis som plötsligt drabbades av okontrollerbart kåtslag? Tänk igen i sånt fall.

   Bidragsarbetare behöver inga särskilda arbetsvillkor annat än en normal, säker arbetsmiljö. Deras arbete bidrar inte till deras försörjning, det måste göras helt klart. Men i dag ligger de på sofflocket och gör ingenting, möjligen är dom ute på stan och slåss då och då, speciellt om dom bor i Lund. Iden är att de istället tvingas göra något, vad som helst, som i förlängningen lär dom arbetsmoral och blir en drivfjäder att jobba sej uppåt. Alternativt kanske dom tappar sugen och åker hem när det står klart att man inte får någonting gratis. Grattis Danmark i vilket fall som helst..

   12
   • Om man har som utgångspunkt att det inte är någon skillnad vad bidragstagarna jobbar med, och samtidigt vill undvika att vanliga arbetstagare ersätts med arbetande bidragstagare, så leder det oundvikligen till att bidragstagarna blir sysselsatta med något icke-produktivt. I stil med att gräva en grop och omedelbart därefter fylla igen den.

    Arbetet blir då antigen mest ett straff och/eller börjar efterlikna ett vuxendagis.

    Om man vill straffa folk eller få dem att känna sig underskattade så tror jag det finns mer kostnadseffektiva metoder för det än det här.

 5. Hur ska de stora afrikanska tanterna kunna jobba? De kan nästan inte gå. Och alla barnen de har. Det måste öppna en massa nya dagis och fritis. Hur ska det bli lönsamt?

  14
  • Det är inte en fråga om lönsamhet, samhället är långt bortom en sån förhoppning. Nej, det här är att låta folk känna att det kostar att bli försörjd. Tvinga upp dom på morgonen för en dags hederligt arbete. Det är ingen brist på uppdrag. Städa upp efter nattens bilbränder t.ex.
   Det är absolut inte lönsamt men kostar inte samhället något extra eftersom dom redan försörjs. Nu kostar det svett och möda för bidragstagarna. Det ska vara frivilligt så klart, men inget jobb betyder inget ”lönekuvert” från soc. Detta skulle garanterat även bli en tankeställare for potentiella migranter i fjärran länder. Ryktet skulle spridas snabbt.

   20
 6. Som vanligt när man läser något positivt som socialdemokraterna ligger bakom eller förespråkar så visar det sig som alltid att handla om ”socialdemokraterna i ett annat land”!
  Varför har Löfvens socialdemokrater så förtvivlat svårt för att fatta politiska beslut som gynnar det egna landet och dess skattebetalare?
  Detta har jag genom åren funderat mycket på och den enda förklaringen jag kommer på är att S är ”bakvända rasister”!
  Jag menar i det att man per automatik ser invandrare som någon typ av lägre stående människor som är helt oförmögna till att ta ansvar för såväl sina egna handlingar som sitt egna uppehälle med allt vad det innebär i form av arbete och social kompetens!
  På min arbetsplats är cirka 80 procent av dom anställda invandrare, och dom fungerar alldeles utmärkt!
  Nu är det ju dock inte invandrarna på min arbetsplats eller dom inom vården ( som vi enligt S inte skulle klara oss utan ) som debatten handlar om utan dom som helt enkelt inte vill arbeta och göra rätt för sig!

  12
 7. DN skriver angående Ann-Sofie Hermansson. ”Friad politiker prövas på nytt för förtal av muslimer. Nu är hon sopgubbe.”

  Nog är det hedervärt att vara sopgubbe som DN så föraktfullt kallar en renhållningsarbetare. Det är som att kalla riksdagsmännen för skitgubbar. Men det kan vara förtal eftersom det är sant. Övriga riksdagsledamöter kan ta kvasten och fara åt helvete. Och där ska de få se på fan.

  15
 8. Så ska dom tas. Här kunde dom tex plocka bär istället för att ta hit thailändare odyl. Alla friska i arbetsför ålder skulle få välja. Jobba 40 tim i veckan som alla andra eller inte få en krona. Det finns massor att göra – plocka skräp, hjälpa till inom vården, plantera träd mm. Inom 6 mån har de flesta flytt Sverige och problemet är löst. Detta kräver givetvis en annan regering värd namnet. Kan Danmark så kan vi. 👍👍👍

  34
   • Ja, dom som inte vill jobba ELLER det inte finns jobb till ska utvisas direkt. Skit samma hur många det är. Inga utlänningar ska leva på bidrag här utan att göra något. Dessutom är det ju dom som till största delen upptagit dyra platser på iva. Det måste bli ett slut på slukhålet. Lägg ner migrationsverket direkt och nuvarande jk ska fråntas rätten att ösa ut pengar till kriminella utlänningar. Några förslag på effektiva åtgärder när alla tycks vara handlingsförlamade eller inte vill se kaoset.

    12
 9. Heja Danmark! Där finns tydligen politiker med huvud som duger till mer än att ha mässan på. Skulle önska att danskarna tog tillbaka de sydliga landskapen, så kunde stockholmarna behålla resten.

  20
  1
 10. Det följer The Great Resets plan
  Du ska inget äga och vara lycklig
  Frågan är ju vem som ska producera maten alla vill ha utan någon extra morot
  Samma lagar talas det om i Spanien Staten ska kunna tvångskommendera folk i arbete
  World Economic Forums idéer ska nu börja inplanteras om de ska hinna till bli klara enligt Agenda 2030

  11
  1
 11. Det är helt rätt sätt dom i arbete , men i Sverige är det nog otänkbart med dylika förslag för då kommer den vanliga ramsan om att det är rasistiskt att kräva att bidragstagarna behöver röra på sig .

  29
  • Tänk vad mycket som skulle bli gjort om våra politiker skött sina uppdrag och gjorde som Danskarna .
   Men det är tveksamt om nyadeln vill knega .
   Skulle inte tro det .

   21

Kommentera