Närmar sig Socialdemokraterna slutet?

VALET 2022. Den 23 april 1889, bildades Sveriges socialdemokratiska arbetareparti, SAP. Fackföreningsrörelsen stod bakom partiet vid bildandet, och det fick uppgiften att även fungera som facklig centralorganisation fram till 1898 då LO bildades med stöd av socialdemokraterna. Det nära facklig-politiska sambandet mellan SAP och LO-förbunden har alltsedan dess starkt präglat den svenska arbetarrörelsen.

Mellan 1932 och 2000 befann sig partiet i opposition endast under nio år (1976-82, 91-93). I 1940 års val (53,8 procent) och 1968 års val (50,1 procent) fick socialdemokraterna över hälften av rösterna och egen majoritet i riksdagen. I valet 1944 sjönk väljarstödet till 46,7 % men socialdemokraterna lyckades trots det behålla exakt hälften av riksdagsmandaten i båda kamrarna.

Socialdemokraterna var i regeringsställning 1932-76, 1982-91 och 1994-2006. Med undantag av åren 1936-39 och 1951-57 då socialdemokraterna bildade koalitioner med Bondeförbundet (nuvarande Centerpartiet) samt den av andra världskriget påkallade samlingsregeringen 1939-45 regerade socialdemokraterna ensamma.

Det skedde vanligen med minoritetsregeringar som förlitade sig på stöd från Vänsterpartiet och dess föregångare. Eftersom Vänsterpartiet står ideologiskt mycket långt ifrån de borgerliga partierna kunde de socialdemokratiska minoritetsregeringarna i praktiken agera som om de vore majoritetsregeringar. Vänsterpartiet kunde nämligen ytterst sällan komma överens med borgerliga partier när de motsatte sig socialdemokraternas politik.

Från den 3 oktober 2014 och fortfarande regerar S tillsammans med Miljöpariet och passivt stöd av C, L och V.

-De svenska Socialdemokraterna är på väg att möta samma öde som det socialdemokratiska partiet, Pasok, i Grekland, de fick 44 procent av rösterna i valet 2009 men föll sedan till 4 procent 2015 och partiet upplöstes 2017. Också i många andra europeiska länder har socialdemokratins systerpartier förlorat stort i parlamentsvalen.

TV4 skärmdump

-Pettersson vill inte på något sätt ta åt sig äran men jag började officiellt och alltid under eget namn att protestera mot socialdemokraternas politik år 2003, det har varit en hel del hat och hot under tiden men har blivit betydligt bättre de senaste åren.

Vi har blivit fler och fler och jag hoppas S försvinner från maktens privilegium vid valet söndagen den 11 september 2022. S har gjort sitt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Närmar sig Socialdemokraterna slutet?

 1. Ribbenvik:
  Vem tvingar dig att besöka Bloggen ?
  Det finns ju även dina Socialist/Kommunistsidor,såväl Röda som Gröna på nätet !

 2. Jag är inte sosse men känner olust om de rikas parti skall ta över.
  Och nått nytt bidragsparti tror jag inte heller vi behövder.

  17
 3. Ribbenvik
  Fram till Olof Palme blev socialdemokratisk ledare fungerade partiet som ett parti som brydde sig om landets medborgare man förde en demokratisk socialism. Men sedan kom Palme med sin grundlagsändring och gjorde Sverige till ett mångkulturellt land. Sedan kom det största socialiseringsförsöket som Sverige utsatts för, nämligen Rudolf Meidners löntagarfonder, företagen skulle bidra med pengar så att LO skulle kunna köpa upp företag. Sedan kom Ingvar Carlsson och han var bra, den 13 december 1989 stängdes Sveriges gränser för som han uttryckte det ”Sverige är fullt”. Men det såg folkpartisten Westerberg till att Bildt strök. Hur det blev sedan ser vi ju idag i varenda dagstidning.
  Sedan är jag nyfiken hur du kan påstå att Pettersson lever i överflöd och att hans pension skulle utgöra grunden för det. Jag kan bara se till mig själ. Har haft ett välbetalt arbete med en inkomst på omkring 45000/mån. Men min folkpension är omkring 12900, det min vän ger inget överflöd, jag lovar.

  15
 4. Förutom nyanlända så har de också alla de statligt anställda i offentlig sektor som väljare.

  10
 5. De var bra för storföretagen. Kollektiv lönebildning och inga strejker. Saltsjöbadsanda. Tv monopol med schlager och Lennart Hyland.folkhemmet.
  Världen förändrades men inte de.

  19
 6. igentligen behöver man bara kolla ut gemom fönstret sjutningar varge dag om inte det räcker kan man kolla obundna tidskrifter och tidningar . förutom konstiga heders begrep jihader så har man ju denna cov19 som man kan fundera över.
  faktum är att det är ganska konstigt om någon i Sverige i dag skule rösta på denna regering och såssarna. man behöver liksom inte fundera på vad svenska soldater gör i afganistan ? har man impoterat ett krig?

  21
 7. S har onekligen gjort mycket bra för den svenska arbetaren, men med åren har deras representanter mer och mer glömt sin grundidé och existerar endast för att ha makten.

  Ett stålbad för dem, en utrensning av uppkomlingarna som aldrig någonsin gjort ett hederligt dagsverke och känt stolthet för att verkligen bidraga till allas bästa.

  Det är faktiskt giltigt för de flesta partierna och att alla skall vara medvetna om att de då de kommer in i Riksdagen skall kämpa för Sverige och det bästa för oss alla, inte till varje pris bara sitt eget parti.

  Låt oss hoppas att vi slipper uppleva fler Palme, Reinfeldt, Lööf och Vänsterpartiledare.
  Att vi får ledare som förstår att vi är ett litet land och måste satsa alla resurserna på Sverige och dess invånare som vill vara svenskar.

  Sköt dig själv och skit i andra, prisa Gud och saligt vandra, skulle kanske någon säga, det ligger lite sanning i det.

  44
  1
  • I mitten på 60 talet så började S spåra ur har tagit väldigt lång tid för vissa att förstå det och vad deras syften är idag.

   12
   • 1968 började det och 1969 fullbordades det. Lite kul att de släppte in marxisterna i partiet. Kommunister var det värsta som gråsossarna visste.

  • Inte direkt. Inget som sossarna kommit med har varit unikt eller banbrytande.
   Däremot har de kunnat sälja in den socialistiska idén till arbetarna eftersom den låter så bra – du får pengar andra betalar.
   Fram till 1975 kunde de inte göra så mycket skada eftersom maktfördelningen i våra grundlagar såg till att de var begränsade med vad de kunde få igenom.
   Efter 1975 har det gått snabbt utför allteftersom de opolitiska tjänstemännen fasats ut och de tjänstemän med rätt partibok tagit över.

 8. En kvinna med sin bebis på armen avrättas på öppen plats i fullt dagsljus. En liten flicka avrättas när hon är ute med sin hund. En polis skjuts till döds mitt på dagen och på allmän plats. Är det ett bättre Sverige, eller är det inte så att S inte bryr sig om folket utom under valåret. Men eftersom valet går av stapeln 9/11 så misstänker jag att valfusket kommer att vara mycket större än vid valen 2018

  47
 9. Nu Vendy måste du förklara dig.! Säg mig nått som sossarna är bra på. Jättera med ett stopp på cementtillverkiningen med 400000 arbetslösa, expropriering av den svenska skogen, bönderna får äga skogen men har ingen avverkningsrätt utan den tillfaller staten. Vi är snart utan el produktion, redan idag vågar inte industrier expandera eller nystarta för det är inte säkert att de inte får någon el. Småflickor, mödrar med bebis i famnen och poliser mördas på öppen gata i dagsljus. Det är bara några jättebra saker som S har gjort under de senaste 7 åren. Höja lön? Skattesänkningen motsvarar en korv på Biltema en gång i månaden. Man vägrar att ge fattigpensionärerna mera pengar att leva utav. Inte heller gör dessa jättebra sossar något för alla hemlösa som drar sin vagn och som sover på nattbussarna. Halleluja Löfvén är närmare djävulen än Gud

  29
  • Peter.
   Dividera inte med henne. Alla män vet att dylika är lätta att manipulera till vad som helst!

 10. KAN INTE HÅLLA TUMMARNA HÅRDARE!

  För att ha nån chans att rädda Sverige, så är Socialdemokraternas ”bort” från allt som rör Sverige, en förutsättning för räddning av Sverige.

  Låt Socialdemokraterna förstörelse/terror vara över, låt de gå i graven!

  LÅT FÖRSTÅND OCH ANSVAR STYRA SVERIGE 🇸🇪

  49
 11. Tack Pettersson för ett utmärkt och idogt arbete för ett bättre Sverige.
  Hoppas att ditt tjuoårsjubileum kan krönas med att nu har allt vänt och det rödgröna byket är kastade på soptippen.

  57
  1
 12. Ja ditt diagram ovan ljuger inte….
  Ännu en generation kommer de att ligga kvar kring 20 %,p.g.a. generationers gamla vana,och inte minst deras stöd och agitation,från SVT o. PK-pressen.
  Visserligen hade dessa sistnämnda,hellre sett extremisterna bland de Gröna o. Röda kommunisterna styra landet.
  Men inser de behöver ett parti som S,för att kunna genomföra sin plan.Ett t o t a l i ä r t styre likt Arabländerna.

  39
  • Vill tillföra min mening är,att folket är så indoktrinerade genom generationer,att man ser dessa Socialister som går under beteckningen ”S”,som någon form av räddare….
   I Valet 26 September i Tyskland,utspelar sig liknande. I brist på vettiga kandidater till Rikskanslerposten från CDU o. de Gröna,leder nu Sossarnas kandidat,som efterträdare till Diktator Merkel.
   Efter hennes förmåga att under 16 år,ha omvandla landet från framgångsrikt till en Bananrepublik som i stort påminner om vårt kaos….
   Sossens motståndare är dels en ”Pellejöns” från CDU dels en hög-staplerska från de Gröna. Den sistnämnda har gett ut böcker,där texterna stulits från andra verkliga författare !! 🙂

   27
  • Förutom de stora muslimska rösterna som de kommer att förlora nu när de startat egna partier så har vi alla de tjänstepersoner i alla konstiga verk, myndigheter och styelrser som de skapat för att ha en betald väljare med familj
   Rensa ut den byken blir det svåraste för de som ska ta över och försöka få rätsida på landet.

 13. Sentios augustimätning får högern 52,1%. Vad varje enskilt parti fick, vet jag inte efter som nyheter idag presenterar resultatet bakom betalvägg.

  32
 14. Tack för det arbete och all den tid du lägger ner här på bloggen Pettersson.
  Mycket av det du skriver hade annars varit osynligt för oss.

  67
  • Har bekämpat det röda sedan -68 ”rörelsen”. Den absurda politik som systematiskt grävt en jättegrop åt landets skattebetalare. Parallellt har politikens röda smörja, blivit kraftigt degenererad. Den av många avskydde Palme, fick många att öppna ögonen och upptäcka de falska profeternas lögner. Har hela tiden haft som mål, att leva så länge att jag får se slöddret ”kräla i skiten”. Ljuset i tunneln närmar sig!

   16

Kommentera