Stäng

Högre skatt för mindre bemedlade och bidrag för välbeställda

SKATTER & BIDRAG. Fordonsskatten höjs för nya bensin- och dieselbilar i regeringens kommande budget, säger klimatminister Per Bolund (MP). Samtidigt höjs miljöpremien för elbilar, meddelar Bolund på en pressträff.

Vid pressträffen presenteras totalt satsningar inom transportsektorn på tre miljarder kronor 2021 och nära fyra miljarder kronor för 2022.

– Det här är satsningar som möter vår tids stora utmaningar, inte minst klimatkrisen och den pandemi som har drabbat oss, säger Bolund.

Även satsningar på järnvägen presenteras.

Nu genomför vi den största satsningen någonsin när det gäller järnvägsinvesteringar, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

-Pettersson konstaterar att mindre bemedlade människor på landsbygden som inte har något alternativ att resa med än sina gamla bensin och dieselbilar får betala högre skatt medan dom som har råd att köpa en nu elbil får 70.000 kronor i bonus. Tidigare fanns ett tak som innebär att bonus inte ges för bilar med nypris över 700 000 kronor nu tas det bort så välbeställda politiker och andra kan köpa den dyraste Teslan att visa upp för grannarna med bidrag…

För övrigt fortsätter Kina med flera att bygga nya kolkraftverk och deras ÖKNING av utsläppen på tre veckor motsvarar hela Sveriges utsläpp på ett år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Högre skatt för mindre bemedlade och bidrag för välbeställda

 1. Hur djävla dum i huvudet kan det där förbannade stupröret få vara innan han kastas ut ur Rosenbad… grrrrr

  20
 2. Per, Pelle jöns tänker som höns och agerar som ett fä, där ligger även Steffe i lä.

  Han inbillar sig att klimatet blir bättre men när en elbil brinner smutsas miljön ner långt mer än då du kör ett år med din diesel.
  Vem har förresten råd med en elbil, även om premien ökar lite grann?
  Inte vi vanliga pensionärer, och om vi hade så räcker inte elen till om alla skulle köra elbilar.

  Men det är med MP beslut om miljöförbättringar lika genomtänkta som då de säger vi kan öka importen av intelligentia från Långtbortistan.

  Kom ihåg, MP måste bort från varje tänkbar maktposition, ut ur Riksdagen 2022.

  63
  1. Då kommer väl de att ersättas med muslimer i enlighet med kontraktet som socialdemokraterna har med Muslimska Brödraskapet !

   Sossarna har ju sålt Sverige till muslimerna!

   Vi har selten i Vårt Fosterland.
   Vi har dem omkring oss.
   Vi har dem intill oss.
   Känner du dig trygg?

   Vill du ha det så?
   Gör du något åt det?

   27
 3. Måtte denne Gröne kommunist,och hela hans miljöbyke få lämna Riksdagen,efter nästa val !
  Extremister har vi fått mer än tillräckligt av,genom importverksamheten….

  50
 4. Ja du Pettersson.

  Den svarta Audin står parkerad nästan för turen i källargaraget. 250 kr/mån är en billig tilläggsförsäkring. Där står den skyddad mot skadegörelse och brand. Ha den på gatan kostar 300 kr/mån. Det lär inte bli några laddstolpar vare sig i garaget eller trottoarkanterna.

  Jag tycker rent ut sagt att det är för jävligt att vi som har det dåligt ställt ska subventionera de välbeställdas bilar. Vi, jag och min sambo har inte råd att köpa en elbil, inte ens en bättre begagnad. Och då menar jag inte elbil. Den bilen vi har nu är vår sista. Skulle den bli vandaliserad eller uppeldad så är det slutkört för vår del. Ja skriver vår för jag kör inte bil längre. Synen är inte vad har varit.

  45
 5. Kaj
  Vi behöver EU, dock behöver vi inte MP.
  Vi behöver EU för vi är ett sånt litet land, och vi behöver stärka våra gränser mot östeuropeiska ligor.

  2
  50
 6. Ja, det är inte rättvist, ska vi minska på koldioxiden måste de kostnaderna delas av alla. MP tänker inte på pensionärer eller lågbetalda.

  31
  1
 7. Jepp, förra veckan kom beskedet, 47kr/m mer plånboken. Nu kommer höjningarna el, bensin, bilskatt etc. Drabbar de ekonomiskt svaga.
  Samtidigt har vi miljarder att skicka t EU, Sida,
  FN samt vår kostsamma invandring. Arma land

  66
 8. Finns ju ett hopp att Rödskrikan och Kommunisten inte kommer överens så denna budget går i papperskorgen.

  61

Kommentera

%d bloggare gillar detta: