Stäng

23 av 27 ovaccinerade i Södermanland

PANDEMI. SVT Nyheter Sörmland har tidigare rapporterat om att andelen ovaccinerade som får sjukhusvård är hög. Men exakta siffror har regionen inte velat uppge för att inte riskera att peka ut enskilda patienter.

Av 27 covidpatienter som vårdats på länets sjukhus sedan den 1 augusti var 23 ovaccinerade. En av patienterna hade fått en dos covid-vaccin medan övriga tre hade hunnit få två doser var.

Vaccinering av skolbarn. Bild: Karl H Hernried, Nordiska Museet

I nuläget vårdas tio covidpatienter på sörmländska sjukhus, varav fyra får intensivvård.

SVT

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “23 av 27 ovaccinerade i Södermanland

 1. vem bryr sig antal smittade och vaccainerad gör att viruset har synerligen svårt att smitta.. problemet djur är inte vaccinerade det gör att ovaccade kan smitta mellan människor och djur och det kan bli ett problem om viruset hinner mutera så att imunförsvaret inte känner igen viruset , enklaste lösningen dom som blir sjuka isoleras utan vård domsom dör bränner man på tradionellt sätt. dom som överlever är ju imuna dom släger man ut utan sjukpengar förstås det är ju självförvållat nakt delen med antivaccare

 2. Varför redovisar inte folkhälsomyndigheten hur många människor som är metabolt sjuka, vistas på iva och som avlider av metabola sjukdomar? Tyvärr många många fler än Corona.
  Om myndigheten prioriterat maximal överlevnad av befolkningen hade det varit befogat att redovisa den metabola pandemin.

 3. När jag läser vad en del anser om att vaccinera sig eller inte, så tänker jag.
  Mot dumheten kämpar även Gudarna förgäves.

  8
  20
 4. Om vaccinet fungerar hur kan då ett vaccinpass vara försvarbart, då kan ju dom vaccinerade inte bli smittade!
  Om vaccinet inte fungerar hur kan då ett vaccinpass vara försvarbart, då fyller vaccinet ingen funktion!?

  51
  1
  1. 2020 ringde jag bl.a FHM Läkemedelsverket och varnade att det skulle komma ett vaccinpass, blev kallad för konspiratör som spred farligt samhällsdesinformation..
   2021 kallas jag det för jag opponera vaccinpasset!
   Klimat och Covid-19 ingår i samma Agenda.. Blev inte vi, 100.000tals, läkare, virologer, epidemiologer, molekylärbiologer, immunologer,vårdpersonal, nobelpristagare censurerade skulle alla förstå det!
   Varje dag kommer folk med blodproppar efter C19 injektionen som klassas som ej vaxxade p.g.a att det har inte gått 14 dagar…

   16
   1
   1. ”Klimat och Covid-19 ingår i samma Agenda.”
    Exakt !!!
    NYHETER06 SEP 2021 Akuta åtgärder behövs för att tackla den »katastrofala skada för hälsan« som klimatkrisen utgör. Det skriver fler än 230 medicinska tidskrifter, såsom Lancet och British Medical Journal, i en gemensam uppmaning till världens ledare.

    11
 5. När det passar vissas narrativ går det bra att lita på statsmedian!! Vem fan tror på svtljug siffror 🤔🤔

  46
  1
  1. En ovaccinerad är en som blir sjuk innan 14 dgr har gått efter sprutan. En fullvaxxad har fått 1 spruta, väntat minst 30 dgr tar en spruta till, och sen väntar 14 dgr.

   Enligt openvaers.com dör eller blir de flesta sjuka inom 5 dgr efter någon av sprutorna.

   Förra året var 67% av alla inlagda i Norge utlänningar…

   37
 6. Det är skillnad på vacciner såsom dem mot polio, smittkoppor och annat, vilka tillhör de äkta vaccinerna (inaktiverat / avdödat virus eller bakterier), jämfört med experimentella gen-modifierande mDNA-preparat som inte ens är utprovade ordentligt.

  Eftersom COVID-vaccinerna enligt tillverkarna själva inte stoppar smittspridning, utan endast ger infektionen ett lindrigare förlopp, så avstår jag tills ett äkta vaccin tas fram, dvs. ett preparat som bygger på inaktiverade viruspartiklar och som är utprovat så att det är minst lika säkert som andra äkta vacciner.

  Jag tillhör ingen riskgrupp, så jag tar hellre den mikroskopiska risken att jag blir allvarligt sjuk av viruset, i synnerhet som det enligt expertisen skulle ge mig ett långt bättre skydd för framtiden, i synnerhet det långvariga skyddet, jämfört med en spruta som måste tas var sjätte månad, troligen för många många år i framtiden, med de risker det kan medföra.

  Ovaccinerade smittar inte värre än de vaccinerade, det vet man redan, titta på Israel.

  Det är min åsikt och mitt beslut.

  74
  5
  1. Bra av dig det är ett bra beslut….jag också väntar till ett sådant vaccin.. finns på gång vad jag snappat upp
   Valneva och ytterligare ett annat……Lycka till Bo

   44
   3
   1. Finns inte på gång och kommer heller aldrig att skapas
    Det är inget som behövs

  2. Du behöver inte vänta på ett vaccin, det finns massor med effektiva behandlingar som ges tidigt och som inte förstör ditt immunförsvar…
   Zink höga doser vitD är vad som behövs…

   13
   5
   1. Helt klart att D-vitaminnivån måste hållas uppe, sjunker som bekant under kommande månader. Magnesiumintag kan även behövas när man tar D-vitamintillskott.
    ”Individer med låga halter av D-vitamin löper ökad risk att avlida. Det visar en studie från Tyskland och Österrike som presenteras i Archives of Internal Medicine.
    Vid studiens början mättes halterna av D-vitamin (25-hydroxivitamin D och 1,25-dihydroxivitamin D) i blodet. Effektmått var bla dödlighet till följd av kardiovaskulära och andra orsaker.Det rör sig om ett starkt samband, då risken att avlida av såväl kardiovaskulära som andra orsaker var ungefär fördubblad. Intressant nog var låga halter av 25-hydroxivitamin D också korrelerade med inflammation (mätt som höjt CRP och IL-6 i serum) och oxidativ skada (mätt som halter i serum av fosfolipid och glutation). Även för serumnivåerna av 1,25-dihydroxivitamin D, som är den biologiskt aktiva formen av D-vitamin, noterades en koppling mellan låga nivåer och ökad risk att avlida. Kopplingen var dock inte lika stark som för 25-hydroxivitamin D.
    På global basis är D-vitaminbrist ett stort problem, och beräkningar visar att upp mot hälften av jordens befolkning lider av brist på D-vitamin. Låga halter av D-vitamin har som bekant tidigare kopplats till bla ökad risk för frakturer och hypertoni.En nyligen presenterad studie visar att höga halter av D-vitamin i blodet även är kopplat till minskad dödlighet till följd av koloncancer.”

    12

Kommentera

%d bloggare gillar detta: