”Svensk” häktad misstänkt för mord i Kosovo

BROTTSLIGHET. En 18-årig kvinna som dumpades livlös utanför ett sjukhus har väckt avsky i Kosovo. Två gärningsmän har gripits – misstänkta för mord. Den ena är en 32-årig svensk skriver Aftonbladet. ”Han är häktad misstänkt för att ha begått ett brott som klassas som allvarligt mord”, skriver åklagaren.

Om man inte litar på Aftonbladet och kan utrikiska eller som jag använder Google översättning framgår det av lokala medier i Kosovo att de misstänka heter Arbër Sejdiu (”svensken”) och Dardan Krivaqën. Brottsoffret är Marigona Osmani.

Det var för drygt en vecka sedan som två män lämnade en död 18-årig kvinna vid ett sjukhus i staden Ferizaj i södra Kosovo och flydde med en vit Audi.

Kvinnan hade misshandlats och utsatts för övergrepp i två dagar, så pass allvarligt att hon dog. Anledning var att Dardan som var gift med Marigona sedan två månader misstänkte att hon varit otrogen.

Marigona Osmani 18,mördat av ”svensken” och hanns kompis

Männen kunde snabbt identifieras av polisen efter att ha fångats av övervakningskameror.

Enligt åklagaren i Ferizaj är en av männen, Arbër Sejdiu, svensk medborgare, skriven i Arlöv och har en rejäl meritlista på det kriminella området.

-Pettersson hoppas att herr Sejdiu om han döms får avtjäna sitt straff i ett lokalt fängelse i Kosovo…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

***

13 thoughts on “”Svensk” häktad misstänkt för mord i Kosovo

 1. Jag tycker kvällstidningen kunde ha skrivit ”en svensk medborgare med icke västerländsk bakgrund häktad i sunnimuslimska Kosovo” eller bara skriva ”svensk medborgare med icke västlig bakgrund häktad”, med mera. Så brukar dem ofta skriva i Danmark varje fall. När det gäller samhällsfarliga brott så bör medborgarskapet kunna dras tillbaka ifall man har dubbelt medborgarskap.

 2. Svensk född av föräldrar som båda har minst tre generationers svenskhet i blodet.

  Alla svenskar som flyttade till Amerika var svenskamerikaner, även de de återkom till Sverige.

  En somalier är somaliesvensk, en afghan är afghansvensk alltid ursprungslandet först.

  En svensksomalier är en svensk bosatt i Somalia med somaliskt medborgarskap.

  • Det heter inte svensksomalier, det heter sverigesomalier. Detta amerikaniserade språkbruk fungerar inte på svenska, det är bara korkade journalister som använder det.
   Inte fan säger någon att den är svenskfinländare eller finsksvensk.

   1
   1
 3. Det är bara för Morgan Johansson att lyfta på bakdelen ur ”sin stol” på departementet, och flicka över en mindre summa till Kosovo. Tror det blir mycket billigare i längden att ”svenskar” som begår brott utomlands även döms i det landet. Gärna länge!

 4. Skulle gissa på att Sejdius primära medborgarskap inte är svenskt utan albanskt eller kosovanskt.

 5. Mördad av en ”svensk”!?
  Varför benämner man etniska svenskar som verkar utomlands som just svenskar när man samtidigt inte säger somalier eller afghaner om människor som befinner sig här i vårt land eller andra länder?
  ”Svenskarna” som greps och dömdes till långa fängelsestraff i Danmark för ett tag sedan benämndes ju som svenskar i media, varför sa man inte: -Afrikaner från en Stockholmsförort när detta var sanningen?
  Ta tex svenska ishockeyspelare i USA, dom benämns ju som ”svenskar” av media.
  Med den logiken så borde ju syrier, afghaner och nigerianer i Sverige nämnas som det dem egentligen är, tex ”afghan boende i Sverige”!

  14
 6. Med andra ord en KosovoAlban boende i Arlöv Skåne. Inte Svensk utan möjligen ”svensk”.
  Korkade svenska myndigheter vill säkert att han ska avtjäna sitt straff i Sverige.

  12
 7. Det är väl en av ”balkaninvasionen” till Sverige ?

  Vi fyller ju Vårt Fosterland med sådant avskum!

  13
 8. Hoppas han får ett ordentligt straff, i ett fängelse som inte har svensk standard, det blir en lärorik tid för honom.

  20
 9. Efternamnet Sejdiu är mest förekommande i Kosovo med 4,772 st. och på andra plats hamnar Sverige med 127 st. – 4,5 ggr fler än i Kosovos eget närbesläktade grannland Albanien med 28 st. För övrigt inom Skandinavien, Danmark: 1 st, Finland: 8 st, Norge: 17 st.
  https://forebears.io/surnames/sejdiu

  15
 10. Ja, jag tyckte väl att Aftonbladet tjatade om ”svensk” lite väl många gånger i reportaget. Bara det är ju misstänkt.

  37
  1

Kommentera