Hur många hade dött utan vaccinering och restriktioner?

PANDEMI. Från och med nästa vecka kommer vårdpersonal i Grekland som inte vaccinerat sig att stängas av från sina jobb. Även inom andra branscher sätter den grekiska staten hård press på anställda att vaccinera sig. Runt hälften av befolkningen är vaccinerad så här långt, men antalet nya covidfall per dag slår nu nya rekord, och tiotals personer avlider med covid varje dag.

Barn polioympas, april 1957. Bild: Örebrokuriren, Örebro läns museum

Att stänga av människor från sina arbeten för att de av olika skäl inte vill vaccinera sig är ett stort ingrepp i den personliga friheten. Den andra sidan är att vi inte kan ha människor som inte gör sitt bästa för att undvika att smitta andra.

Infektioner och epidemier har varit människans följeslagare sedan tidernas begynnelse.

Historiens värsta infektion är smittkopporna. Den är oerhört smittsam och har orsakat flera hundra miljoner dödsfall genom tiderna. Den som smittades fick feber, frossa och svåra ryggsmärtor, följda av kopporna, stora utslag som började i pannan och spred sig över hela kroppen. För barn var döden i stort sett ett faktum. De som inte dog fick vanställande ärr.

Smittkopporna är också den första virussjukdom som utrotats, vilket WHO konstaterade 1980. Detta tack vare det första vaccinet, som uppfanns för att stoppa just den smittan.

Man säger att 60 miljoner dog i smittkoppor på 1700-talet, 90 procent av dem var barn. Du kunde inte räkna med ett barn förrän det haft turen att överleva smittkopporna. Även i vårt sista utbrott i Sverige, 1963, dog människor. Av de 27 som insjuknade avled fyra.

Smittkopporna är också den första virussjukdom som utrotats, vilket WHO konstaterade 1980. Detta tack vare det första vaccinet, som uppfanns för att stoppa just den smittan.

Vaccinering av skolbarn. Bild: Karl H Hernried, Nordiska Museet

Coronapandemin har redan lett till minst två erfarenheter som kan bidra till att stoppa nästa pandemi på ett tidigare stadium – vaccin och restriktioner. Viktigast är den nya vaccintypen mRNA-vaccin, där man klippt ut delar av virusets genetiska kod som får våra celler att tillverka virusets ytprotein, som vårt immunförsvaret sedan lär sig att känna igen.

Alternativet till vaccin är isolering som kan stoppa smitta, men det är svårt att tvinga människor in i långvarig isolering.

Om vaccinet aldrig hade uppfunnits, hur skulle vi då stoppa smittor som covid-19? Den i särklass viktigaste faktorn är fysisk distansering. Mest smittar vi varandra inom våra familjer och på möten inomhus, förklarar Anders Björkman, professor i infektionsmedicin på Karolinska institutet.

Kunde vi eliminera närkontakt på över fem minuter i slutna rum skulle vi stoppa infektionen. Men människan är en social varelse. Vi behöver vara nära varandra för att vara människor.

Alternativet att låta människor smittas utan åtgärder är etiskt omöjligt. Det skulle leda till oerhört många fler dödsfall än vi sett hittills i covid-19 innan flockimmunitet uppnås. Det skulle också innebära att smittan kommer tillbaka gång på gång med höga toppar innan tillräckligt många är immuna.

En annan lösning kunde vara bromsmediciner, liknande dem mot exempelvis cancer och hiv/aids. Men sådana kan ta lång tid att utveckla. De har en grundläggande nackdel: De verkar mot kroniska infektioner, inte akuta som en influensa eller covid-19.

Profylaktiska mediciner som sätts in på friska för att förebygga smitta – som malariamedicin för resenärer till Afrika – kunde också vara ett alternativ, men mycket dyrt och logistiskt svårt. Dessutom finns alltid risk för läkemedelsresistens.

Läs hela artikeln Världen utan vaccin på Forskning.se…

-Pettersson inser att problemet är svårt men jag litar mer på artiklar som ovanstående än bloggens alla anonyma experter som dessutom har olika lösningar med hjälp av diverse Youtube-filmer på det mesta.

Man får tycka och tro vad man vill om man gör det artigt, men tänk på att jag är allergisk mot engångs-alias som debatterar med sig själv. Det finns det inte vaccin mot men en raderingsfunktion…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Hur många hade dött utan vaccinering och restriktioner?

 1. Vi avvaktar och ser vad som händer… Svaret har vi om något år.
  Kolla på https://www.worldometers.info/coronavirus/
  speciellt länder med högt tal vaccinerade, som ex Israel. Jämför med Sverige.
  Tyskland pausar nu vaccinering, och Danmark slopar alla restriktioner, fler följer.
  Kanske läsa boken ”Varför det mesta du vet om Covid—19 är fel”, ger lite att fundera över.
  Kanske kolla på https://forbiddenknowledgetv.net/107947-2/
  Personligen, sitter jag lugn i båten och förlitar mig på Sveriges grundlag.
  Andas genom näsan, djupandas, ät rätt och se till så man inte är i riskgruppen, äldre, diabetes, överviktig, hjärtfel, näringsbrist. Ha ett sunt förnuft och använd både täljare och nämnare.
  Verkar skumt att vaccinerade kan bli smittade eller att man tänker på andra, om man tar ex. vaccin mot malaria.
  Var och en är unik och väljer sin väg och ”one size fits all”, är inte rätt väg att gå, eller?

 2. Härligt Pettersson! Du hänvisar till läkartidningen. Vänligen visa mig en enda artikel i den tidningen där de – på minsta lilla vis – ifrågasätter det officiella narrativet om Covid-19?
  Det kan du inte.
  För övrigt hänvisar de till PCR-testet…vilket t o m FHM betraktar som otillförlitligt.
  Inse: du har tagit en spruta, vars konsekvenser du inte har en susning om. Du har gjort precis som makten sagt till dig. Du har trott på källor, som är direkt eller indirekt kopplade till Bigpharma.
  Du är grundlurad. Bespar oss din snusförnuftiga PK-dogmer.
  PK som du i alla andra sammanhang misstror. Men NU tror du att de ger dig värsta Faktarutan! Herregud!

   • Förmodligen din första och enda poäng från din sida i Vaccindebatten.
    Men jag är väl fascinerad. En man som praktiskt taget hela sitt liv kritiserat – på ett bra och rimligt sätt – etablissemanget och Pk-sfären, köper hela snacket när de erbjuder honom en spruta. Där innehåll och konsekvenser är okända.
    DÅ tror du på dem? Men visst du är – sorgligt nog – i gott sällskap. Åkesson, Kasselstrand etc.

   • Hänger du inte med alls? För en spruta? Jag har faktiskt fått två sprutor och det kanske blir en tredje också. Lite valuta ska man få för skattepengarna efter 50 år i arbetslivet.

    Sedan är det faktiskt så att jag försöker att inte skjuta budbäraren utan tar fråga för fråga som dom flesta kloka människor troligen gör.

    Etablissemanget och Pk-sfären kan faktiskt ha rätt någon gång även om det är svårt att tro.

    Men är det inte bäst du lämnar bloggen nu eftersom du inte mår bra av att vara här…

 3. Löfven kunde lika gärna ställt upp den gamla och svaga på kommunens koncentrationsläger och avlivat dem direkt. Det hade varit barmhärtigare. Nu blev dom isolerade, fick inte ta emot besök, fick inte gå ut, fick undermålig mat, ingen läkarvård, ingen träning eller motion, bara vänta på att dö.
  Man behöver inte vara professor eller läkare för att förstå att dom var dödsdömda från början.
  Stefan Löfven och Tegnell, ni har många gamlingars blod på era händer.

  12
 4. ”Den irländske läkaren och mikrobiologen Marcus de Brun har uttryckt att han ”inte skulle ge ett genetiskt vaccin till ett friskt djur eller en frisk människa”
  Man kan bara instämma i dessa kloka ord. Så varför påtvinga människorna detta.
  https://youtu.be/wfstBe1buaA

  11
  2
   • Visste inte att det var SÅ många som var avlönade av vaccintillverkarna, men det kan nog stämma. 🤑

    10
    2
   • Det finns tusentals läkare som håller med Marcus de Brun. Och de blir fler och fler i takt med att bluffen blir allt mer uppenbar och det mänskliga priset allt högre.

   • Vilken bluff blir allt mer uppenbar? Jag kan inte hitta den som du talar om och jag tror inte det är en bluff för att du påstår något, det finns betydligt mer trovärdiga källor.

 5. ”Den andra sidan är att vi inte kan ha människor som inte gör sitt bästa för att undvika att smitta andra. ”
  Håller inte med om det eftersom de första studierna visar att vaccinerade kan bära på viruset och smitta andra, även om de själva inte blivit sjuka, insjuknat än eller är noterbart sjuka.

  Alltså är hela premissen fel. Vaccinerade är inte immuna, de har dock en mycket högre chans att få inga till milda symtom vid en infektion.
  Istället får kanske vi i Europa lära oss att vara lika hänsynstagande som folk i Sydostasien är, där de bär munskydd om de känner sig krassliga.

  17
  1
 6. Hur många har dött av vaccineringarna?
  I sverige 300. I USA 15000. Hittills.
  I rapporteringssystem med dokumenterad underrapportering.
  Detta på kort sikt. Medel och lång sikt? Ingen vet men det blir nog inte vackert.
  Petterssons megafon-funktion åt makten börjar bli smått komisk.
  Att PCR-testet är otillförlitligt – även enligt FHM – att det finns gamla beprövade läkemedel mot Covid-19, att ”vaccinerna” är nödgodkända och långt ifrån färdigutvecklade, det ska vi blåneka?

  Frågan om hur Tysklands 30-tal kunde uppstå och legitimeras, är numera besvarad. Väldigt tydligt. Historien går igen: samma sak men i olika skepnader.
  Nürnbergprotokollet och internationell lagstiftning är bortkopplat, makten har ju alltid rätt. Precis som de haft om de sk flyktingarna, klimatfrågan, BLM etc.

  34
  2
 7. Det roliga är att om myndigheterna var ovilliga till att ge vaccin (typ bara ge det till de svagaste för att det är för dyrt) skulle alla de som nu är antivaxxare gå bärsärk på att de inte får vaccinet. Det är sunt att vara misstänksam mot myndigheter men ibland slår det slint för en del.

  4
  19
  • Jag håller med Lars Bern, den verkliga pandemin är den metabola pandemin. Utan den hade inte Corona existerat. 40 miljoner människor dör årligen av dålig kost, ingen motion/träning och fel medicinering, i sjukdomar som diabetes, övervikt, hjärt och kärlsjukdomar och stroke.
   Men propagandaapparaten och gammelmedia är ganska tysta om det.

   9
   1
 8. När alla som var kloka nog har vaccinerat sig, då blir det intressant att se vilken grupp som har de flesta dödsfallen.

  Mycket lärorikt vore också att se vilken etnisk eller religiös grupp hade flest dödsfall.

  12
  7
 9. Obligatorisk vaccinering, den som inte vaccinerar sig har ingen rätt till sjukvård om smittad.
  Så skulle jag vilja ha det, vilket skulle få massvis med kverulanter att säga nej hänvisande till integritet mm.
  Ska vi någonsin få stopp på C-19 och dess mutationer så måste alla vaccinera sig.

  7
  41
  • Ok inga problem. Men borde vi då rimligen inte införa samma sak för alkoholister, rökare, mc-åkare, bergsklättrare mm? Det är ju självförvållat så då får man stå sitt kast?

   28
   1
   • – men alkohol, cigaretter, motorcyklar, bergssidor m.m. har väl ändå
    väldigt låg smittrisk?

    Det finns väl heller inte några vacciner färdiga för dessa riskgrupper?

    Är det bara fantasier att nästan hela världen stänger ner med enorma
    ekonomiska och samhällskonsekvenser?

    Tror antivaxxarna på chemtrails också?

    Det skulle väl också döda mänskligheten – eller ?

    De tror väl på ”gud” också ?

    Den fantasin är väl heller inte verifierad?

    => men tro om det tröstar!

    1
    2
 10. http://192.36.87.50/hryda/artiklar/vaccin/vaccinb.gif

  Det går inte att jämföra smittkoppsvaccinet med de vacciner som tas fram för att försöka få bukt med av covid-19. Och dess kommande varianter.

  http://192.36.87.50/hryda/artiklar/vaccin/index.html

  Det påstås på sina håll att det var potatisen och smittkoppsvaccineringen som var orsaken till befolkningsökning och överbefolkning i dåtida Sverige.

  Ogifta ungdomar försvann till Danmark och Tyskland. Unga familjer och ogifta, unga som gamla, tog till USA. Äventyrare for till Australien, Syd- och Nord-Amerika inklusive USA.

  Kvar blev de gamla. De som inte hade några barn kvar som kunde ta hand om dem på ålderns höst hamnade på fattiggården.

  15
  2
 11. ”Smittkopporna är också den första virussjukdom som utrotats, vilket WHO konstaterade 1980. Detta tack vare det första vaccinet, som uppfanns för att stoppa just den smittan.”

  Med andra ord ett fungerande vaccin distribuerat utan hot om hugg och slag. Fungerande som de flesta vacciner förutom influensavacciner. För inte fullt 20 år sedan drabbades världen av en annan influensa, ett annat coronavirus, SARS-CoV. Likt denna influensa var ursprunget Kina och ”fladdermöss”. Runt 8000 drabbades i Sverige varav ungefär 750 dog. Än i dag, 18 år senare, finns inget vaccin mot det.

  Vad i består då skillnaden? Det finns de som hävdar att COVID-19 inte är ett naturligt virus utan ett modifierat i laboratorium. Det finns mer som talar för det än emot det men då CCP effektivt hindrat WHO och andra att undersöka uppkomsten så går det inte slutgiltigt att fastställa. Har då den kinesiska diktaturen med flit släppt loss det? Troligen inte men jag tror fullt och fast att de inte skulle tveka om de skulle känna sig nödgade.

  Hur kommer det då sig att vi har 150 gånger fler smittade och 20 gånger fler avlidna? Till att börja med så verkar viruset mer smittsamt. Det är också en av anledningarna till att många tror att det är en modifierat virus. Antalet döda då? Häri kan vi finna en räcka av orsaker. Smittsamheten som sagt en betydande faktor. På andra plats politiska beslut.
  • Beslut att inte ha tillräckliga lager av skyddsutrustning.
  • Beslut att inte ha tillräckliga lager av medicin.
  • Beslut att slaska skyddsutrustning för 72 miljoner under en tid av skriande brist då personal fick använda kaffefilter och overheadplast för att datum passerats.
  • Beslut att upphäva krav på skyddsutrustning för personal i äldrevård.
  • Beslut att hindra tillgång till verksam medicin inklusive syrgas.
  • Beslut att frångå Hippokrates ed och ge de äldre palliativ vård utan personligt besök av läkare eller godkännande av patient som sjukvårdslagen föreskriver.
  • Beslut att inte stoppa flyg från kända smitthärdar.
  • Beslut att inte pausa asylmottagning.
  • Beslut att inte införa karantän.
  • Beslut att inte integrera migranter från Långtbortistan utan att låta dem lajva fritt.

  Forskare på Northwestern University i USA kunde redan i maj 2020 konstatera att D-vitamin spelade en avgörande roll för utgången av sjukdomen. https://news.northwestern.edu/stories/2020/05/vitamin-d-appears-to-play-role-in-covid-19-mortality-rates/ Vilka har då låga nivåer av D-vitamin. I första hand de som har en hög inbyggd solskyddsfaktor då kroppen själv skapar D-vitamin med hjälp av huden och solbestrålning. Att vi på vår latitud saknar ordentligt skydd mot solen beror på att vi annars inte kan tillgodogöra oss det ultravioletta ljuset som är en förutsättning för kroppen att framställa D-vitamin. I andra hand de på äldreboende som inte får vara ute många minuter om dagen om ens.

  COVID-19 är en artificiellt konstruerad säsongsinfluensa som har kidnappats av politiker främst för att ”bli av med” Trump och även på andra håll tillförskansa sig mer makt. Genom beslut av tjänstemän och politiker har man förvärrat situationen mångdubbelt. På andra håll har man hanterat den bättre, se South Dakota. Enligt obekräftade uppgifter lär antalet COVID-19 på sina håll vara obefintligt då befolkningen tar malariamedicin i förebyggande syfte.

  Och ja, jag är dubbelvaccinerad sedan månader tillbaka. Inte för att jag ville det utan för att det var nödvändigt.

  32

Kommentera