En glömdes bort, en hyllades

Bulletin tar upp en fråga som på något sätt speglar dagens Europa. En modig tecknare utsattes för mordförsök och glömdes bort. En terrorist som mördade hyllades av tusentals.

2005 publicerade Jyllands-Posten en karikatyrteckning som fick den muslimska världen att rasa. I muslimska länder attackerades ambassader, bojkotter inleddes, hot uttalades och flaggor brändes.

Som en följd av karikatyrteckningen reste också muslimer från Sverige till Danmark i syfte att döda så många medarbetare på Jylland-Posten som möjligt.

Bild från Expressen 4/6 2020

Kurt Westergaard hette tecknaren som rörde upp sådana känslor hos muslimerna. Westergaard avled i somras och hans begravning skedde i tystnad och hans kropp lades i en omärkt grav på hemlig plats.

2015 angrep en beväpnad muslim, Omar Abdel Hamid El-Hussein, kulturhuset i Köpenhamn där bl.a. en annan person som den muslimska världen hatar befann sig, Lars Vilks.

Omar Abdel Hamid El-Hussein

Vilks var ett av målen, men han klarade sig utan skador. Däremot dödades en dansk filmskapare och tre poliser skadades. Efter attentatet begav sig El-Hussein till en judisk synagoga där han sköt ihjäl en dörrvakt och skadade ytterligare två poliser.

Westergaards begravning skedde i tystnad och hans grav ligger omärkt på en hemlig plats. Begravningen av mördaren och terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein följdes av hundratals muslimer som dekorerade hans grav med blommor.

Bulletins avslutande ord är nog tyvärr ganska tidstypiska för dagens Europa.

Den som söker efter tecken på att den västerländska civilisationen är på tillbakagång behöver inte leta särskilt länge.

4 thoughts on “En glömdes bort, en hyllades

 1. Jag förmodar att du menar extraval när du skriver nyval. Vad är det för vits med ett extra val några månader före det ordinarie valet? Rätt det skulle bli ett maktskifte skulle det gynna nuvarande regeringspartierna. Det går inte att styra upp skutan på så kort tid. Jag tvivlar på att ens går på fyra år.

 2. Värdighet inför människoliv, yttrande- och åsiktsfrihet, religionsfrihet och demokrati.

  Är tyvärr en alldeles för stor bristvara i den värld, även nu i vår västvärld, där man vill låta religiös islam styra politiken. Då i ofantliga olika varianter och genom många extrema grupperingar. Som medvetet utövar ett skrämsel förtryck och ett oerhört våldskapital mot sina medmänniskor.

  21
 3. Den uppochnedvända ideologi, som nuvarande Svenska socialistiska regering bedyrat att aldrig kritisera. Detta sker i demokratiska länder och skapar inga relevanta motreaktioner. Sverige har mycket att ta itu med. Men regeringen vill inte lämna sina utredningar för att praktiskt genomföra nödvändiga enkla avvisningar av illegala i Sverige. Det krävs viss mobilisering av samarbete men är inte så svårt. Nyval kan förhoppningsvis väcka många till verkligheten. Jag vet inte men jag tror inte Sverige är helt förlorat. Jag skulle vilja se säkrare röstningsmetoder med bankid t.ex. Det är så enkelt att manipulera med röstsedlarna. Fusk i rösträkningen kan göras så smidigt så det räknas till normal felräkning. Ett dator-system för säkrare röstning kan bli riktigt bra. De, som inte har bankid eller saknar dator/telefon kan enkelt få hjälp på avsedda röstlokaler med datorer.

  20
  • Ruben! Du skriver att ”ett dator-system för säkrare röstning kan bli riktigt bra” Det räcker inte. Ett ”system måste VARA SÄKERT för att det ska VARA BRA” Systemet måste vara säkert till ett hundra procent. Vad är de som säger att bank-id är säkert? Det kommer att finnas ”hjälpsamma personer” som kommer att hjälpa till med både bank-id och datorer i vallokalerna. Är det så klokt att bidraga till att kriminella kan lura till sig bank-id av godtrogna personer.

   Och hur hade du tänkt att rösthemlighet skulle kunna garanteras?

   I går fick jag brev från Skatteverket att jag hade 1 krona i restskatt. I dag kom det ett mej att jag hade fått återbäring på 6075,00 kronor.

   *******************************************************

   ”Skatteverkets vision är ett samhälle där alla vill göra rätt för sig
   Kära Skatteverket kund,
   Efter de slutliga beräkningarna av din skattemässiga aktivitet, är du berättigad till en återbetalning av 6075,00 kronor.
   En återbetalning kan fördröjas av olika skäl.
   Till exempel skickar ogiltiga poster eller söker efter tidsfristen.
   För att få din återbetalning, vänligen klicka här och fyll i formuläret skatteåterbäring!”

   *****************************************************

   Nej du! Fyllerisidor på nätet är inget att rekommendera när det gäller val till riksdag, region och kommun. Övriga val är ointressanta för min del.

Kommentera