Afghanskt landslag i fotboll

INSÄNDARE. I artikeln om det afghanska landslaget i fotboll så kan man bl a läsa att laget samlades i maj då Afghanistan spelade inofficiella landskamper mot Malaysia och Indonesien för att sedan spela landskamper mot Oman, Bangladesh och Indien.

Norlla Amiri Bild: Ariana FC

Var dessa landskamper spelades står det inget om i artikeln och man undrar ju om Norlla Amiri och andra spelare i det Afghanska laget åkte till Afghanistan varje gång matcherna spelades där?

Hur som helst så har ju Norrla Amiri varit tillbaka i det land han och hans famil ”flydde” från eftersom han i början på artikeln berättar att han träffat en afghansk spelare som var med i det afghanska ungdomslandslaget när han var nere i Afghanistan. Troligtvis så har Norrla Amiri likt många andra afghaner som ”flytt” till Sverige varit tillbaka i Afghanistan ett flertal gånger på släktbesök och semester.

Det är också intressant att läsa när Norrla Amiri berättar att man kom till Sverige p g a kriget för att söka oss ett bättre liv och att våra farbröder flyttat hit och sedan följde en efter en efter.

En efter en följde efter för att söka sig ett bättre liv? Det var alltså inte för att ”fly” undan våld och förföljelse tydligen utan huvudskälet var att söka sig ett bättre liv och då var det naturligtvis landet Sverige på andra sidan jordklotet som gällde och som man reste till. Att kalla den resan för flykt är inget annat än skrattretande!

Och det särskilt när man med jämna mellanrum besöker det land som man ”flytt” från.

Dom senaste veckorna har med all önskvärd tydlighet visat på en sak. Nämligen att det tydligen vimlar av afghaner som ”flytt” från Afghanistan för sina liv och som långa tider befinner sig i sitt gamla hemland och där lever i all välmåga och det i många fall på svenska bidragspengar. Drygt 1100 personer har evakuerats med svenska försvarets flygplan och alla dessa har väl inte varit anställda på t ex svenska ambassaden i Kabul eller varit tolkar?

Utöver dessa 1100 så är det ytterligare ett okänt antal som skulle ha evakuerats och som man inte hann med.

En annan sak som också med all önskvärdhet har kommit i dagern är att dom som man har lyckats avvisa till Kabul har inte blivit vare sig avrättade eller fängslade så fort dom anlänt. Dessa historier har ju inte varit något annat än fabricerade lögner vars syfte enbart varit att få stanna kvar i paradiset Sverige och där få leva ett bättre liv, för att citera Norrla Amiri.

Ett mycket avslöjande bevis på att det inte innebar någon som helst fara att bli avvisad tillbaka till Afghanistan är ju männen som tidigare blev tillbakasända och som lyckades lura sig ombord på ett av försvarets plan under det tumult som rådde och som nu är tillbaka i Sverige igen.

Vilket skämt och vilken förnedring för alla som gapat och skrikit sig hesa mot avvisningar till Kabul!

Men välkommen tillbaka grabben och nu kan man bara undra hur många miljoner du kommer att kosta svenska skattebetalare denna gången med nya rättegångar och överklaganden och advokatkostnader och försörjningsstöd samt hur många nya grova brott du eventuellt hinner med denna gången?

Fast det troliga är naturligtvis att du denna gången kan känna dig säker på att få stanna så om jag hade varit du så skulle jag så fort som möjligt sätta igång med att få hit alla mina släktingar och även grannar och kompisar såvida dom inte redan befinner sig i Sverige vilket är det troliga.

Sandor Herold, invandrare

4 thoughts on “Afghanskt landslag i fotboll

 1. Nu har vi ett gyllene tillfälle att teckna ett nytt avtal med den afghanska regimen där vi upprättar ett transitcenter som innehåller asylsökningscenter, utvisningscenter och ett fängelse. Dit skickar vi alla muslimer som söker asyl för handläggning, de som nekas asyl får gå ut genom grindarna samt alla muslimer som vägrar att resa till sitt hemland när de utvisats samt alla muslimska utlänningar som avtjänar sista tredjedelen av sitt fängelsestraff och därefter ska utvisas.
  Den afghanska regimen får mellan €500 och €1000 per person som de tar emot och ger uppehållstillstånd i Afghanistan.
  Med tanke på att det finns runt 2 000 000 utlänningar i Sverige som kan skickas hem är potentialen för de afghanska ledarna runt €2 000 000 000.

 2. Pelle Fosshaug kan fixa ett bandylag med afghanerna som kan delta i VM precis som han gjorde ned somalierna i Borlänge, Det var löjligt och de skämde ut sig på isen. Den svenska modellen.

 3. Allt detta och mycket därtill har vår ledning d.v.s. Riksdag och regering, hoppas snart jag kan använda versal då jag skriver regering, ingen aaaning om.

  GD och andra chefer verkar vara lika oförstående vad gäller deras fögderier, lyssna till den kvinnliga chefen för Forensiskt center, noll koll.

  17

Kommentera