S står för ökande klyftor

VALET 2022. Sverige är det land inom OECD där klyftorna vuxit snabbast de senaste årtiondena. Var tredje ensamstående mamma är fattig. Samtidigt har den rikaste femtedelens inkomster ökat tre gånger så fort som den fattigaste. Ojämlikheten är S motståndare i valet, twittrar socialdemokraten och desinformatören Anders Lindberg på Aftonbladet.

Anders Lindberg och Ingvar Persson har inte insett eller vägrar inse att det är socialdemokraternas politik som skapar klyftor. S-regeringen har beviljat drygt 800.000 permanenta uppehållstillstånd sedan de tillträdde, de har ökat arbetslösheten och skapat en ny bidragsberoende icke-arbetande underklass. Lösningen på problemet tror S är att öka skatterna för dem som arbetar och fortsätta importen av oanställningsbara.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “S står för ökande klyftor

 1. Ser dig som en verklig representant för den lägre klassen!
  (”50% av alla människor är dummare än genomsnittet!”)

  Du passar väl inte in i det samhälle som behöver människor som lever i symbios
  med medmänniskor?

  Fortsätt så om du tror att det är rätt.

 2. Och just nu håller sossarna på att importera fler från Afghanistan och skyller på att dom varit anställda på Sveriges Ambassad? Hur många har man haft där, 10000 eller 20000
  anställda? Undrar ifall deras tanke är att förstöra så mycket som möjligt av landet innan
  partiet förlorar makten?

  13
  • Om man tittar på alla pengar som skickats dit så måste det handla om 100 000 tal med tanke på löneläget i det landet

 3. Lindberg har nog rätt?, när jag växte upp på 50-60 talet så kommer jag ihåg att det fanns många fattiga familjer med trasiga hem och som var trångbodda. Det var skjutningar, knivhuggningar, personrån och gruppvåldtäkter hela dagarna och ingen vågade vara ute och leka eller spela fotboll/hockey och åka skidor.

 4. Heja sossar, glatt humör
  det är det som susen gör
  importera mera, flera
  tills vi alla dör, som sig bör.
  Heja, heja!

 5. Lösningen på Sveriges problem är egentligen enkelt. Vi skulle ”bli av” med både ”arbetslösa” och ”ensamstående mammor” med hjälp av en luftbro till vissa delar av världen. Kan flygvapnet hämta folk i Kabul så kan man lämna folk där och på andra ställen.

  En mindre drastisk metod är att byta ut bidrag mot beredskapsjobb. Jag tror personligen att vi skulle se utvandring/återvandring av bibliska dimensioner.

  24
 6. Det blev lite fel i artikeln! Det borde stå ”Var tredje ensamstående ETNISKT SVENSK mamma är fattig”. Invandrarmammor har det relativt väl förspänt. Och massor av muslimska ”ensamstående mammor” är ju faktiskt i verkligheten 2:a, 3:e eller 4:e fru. Ingen levande muslimsk kvinna kan vara reellt ensamstående. Men bra sätt att suga ut skattemedel från Sverige.

  28
 7. Om ”de senaste årtiondena” betyder 3 (dvs 1992-2021) så har vi haft borgerlig regering 10 och S-regering 20 år, så att rösta på en borgerlig regering verkar klart mer logiskt.

  Vad man dock ska komma ihåg är att klyftorna inte har ökat, det är de 675000 nyligen invandrade på socialbidrag (svarta inkomster räknas inte in i statistiken) som utgör den stora förändringen de senaste 30 åren.

  20
 8. Anders L. -Har du redan glömt vilket parti som har makten i detta förlorade land ? Och har haft den i 7 år nu. Det är såssarna som styr och har ansvaret för de stollerier som vi alla bevittnar. Verkar vara dags att du tar din medicin !

  38
  1

Kommentera