Stäng

Dagens tankeställare 23

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 23

”Toleransparadoxen betecknar en socialfilosofisk paradox som innebär att ett överskott av tolerans kommer leda till att tolerans avskaffas.”

”Om vi på ett obegränsat sätt tolererar intoleranta människor, om vi inte är beredda att försvara ett tolerant samhälle mot de intolerantas angrepp, då kommer de toleranta att gå under, och toleransen med dem.”

– Wikipedia

Samma slutsats kom jag fram till på egen hand nån gång i 20-årsåldern. Och detta säger jag inte för att göra mig märkvärdig utan för att det råkar vara sant och visar hur självklara saker och ting kan vara, bara man bibehåller ett öppet sinnelag och inte låter sitt förnuft tjudras vid värdegrund. Bara man håller realism framom ideologi.

Rune Holmström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 reaktioner på “Dagens tankeställare 23

  1. En annan faktarapport och orsaken till varför vårt svenska Nödmynt, (kronan) dagligen rasar i värde.
    Under senaste halvåret,har Abzurdistan tvingats låna upp c.a 500 MILJARDER kronor för att kunna föda alla deras importerade akademiker…. Det kostar på,att vara världens ”mest humana stat”…:
    https://www.statsskuld.com/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: